שתף קטע נבחר

 

"100 אלף פליטים נמלטו מחצי האי קרים"

לפי ארגון אוקראיני כ-100 אלף בני אדם נמלטו מקרים לאחר סיפוחו על ידי רוסיה ב-2014 - מספר כפול מהנתונים שהיו ידועים עד כה

לפחות 100 אלף בני אדם נמלטו מחצי האי קרים מאז כיבושו על ידי רוסיה ב-2014. כך טוען ארגון אוקראיני. על פי הארגון, מספר הפליטים מחצי האי עלה בחדות בחודשיים האחרונים עקב "דיכוי מחמיר", לטענתו, מצד השלטון הרוסי.

סופח על ידי רוסיה. חצי האי קרים (צילום: AP) (צילום: AP)
סופח על ידי רוסיה. חצי האי קרים(צילום: AP)

על פי המרכז לניטור עקורים, שמקום מושבו בשווייץ, מספר הפליטים מחצי האי הוא בין 60 ל-50 אלף בני אדם. אך לפי ראיות חדשות, המספר האמיתי גדול משמעותית ממה שחשבו בתחילה.

  

טאמילה טאשאבה, מתאמת של ארגון הצדקה האוקראיני "Crimea SOS", טוענת בראיון לרשת "טלגרף" הבריטית כי המספר האמיתי קרוב לכ-100 אלף פליטים בסך הכול. "יותר ויותר אנשים עוזבים את חצי האי - ככל שהדיכוי הרוסי מחמיר", היא אומרת. "המשרדים שלנו מלאים בבקשות ובפניות לעזרה מאנשים וילדיהם".

חיילים רוסים כובשים בסיס צבאי בחצי האי מידי אוקריאנה    (צילום: רויטרס)

חיילים רוסים כובשים בסיס צבאי בחצי האי מידי אוקריאנה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כאשר כוחות הצבא הרוסי נכנסו רשמית לחצי האי וסיפחו אותו באופן רשמי בטענה כי הוא חלק אינטגרלי מרוסיה, אלו שלא קיבלו את שלטון הקרמלין החלו לעזוב. רובם עברו לאזורים אחרים באוקראינה - בעיקר לבירת המדינה, קייב. על פי נתונים חדשים ממשמר הגבול האוקראיני, בין ינואר 2015 עד לאפריל השנה כ-73 אלף בני אדם חצו את הגבול מחצי האי קרים אל עבר אזורים אשר נמצאים בשליטת אוקראינה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"מלמדים ברוסית". בית ספר בקרים (צילום: AP) (צילום: AP)
"מלמדים ברוסית". בית ספר בקרים(צילום: AP)

אלים, טטרי בין 17, הוא אחד מהפליטים מחצי האי. יחד עם משפחתו הוא נמלט לקייב לפני כשנה. "היה מאוד לא נוח לחיות בקרים. פחדתי לומר משהו 'לא נכון'", הוא אומר. "בהתחלה למדתי בבית ספר אוקראיני, ואז הרוסים הפכו אותו לבית ספר רוסי בו שמלמדים בו ברוסית בלבד. הם היו בכל מקום. אם הם שומעים אותך אומר משהו לא נכון, הם יכולים להגיב לא טוב".

 

לטענת רוסיה, הקושי לחיות בחצי האי נובע ממעשיה של אוקראינה ואלו התומכים בה. בסוף 2014, ממשלת אוקראינה ניתקה את חצי האי מזרם החשמל - שהשאיר אותו שרוי באפילה במשך יותר משבועיים, עד שרוסיה חידשה את זרם החשמל דרכה. כשנה לאחר מכן, מקורות רוסיים דיווחו כי "אוקראינים לאומנים פוצצו עמודי חשמל" והביאו לניתוקם של כ-2 מיליון בני אדם מחשמל.

 

לפי טאשאבה, רוסיה היא בעלת האחריות לרווחתם של יושבי המקום - בשל העובדה שהיא זו שכבשה אותו ושמה אותו תחת חסותה. "לאוקראינה יש אחריות על רווחת תושבי קרים. אך בסופו של דבר, רוסיה היא זו שמחזיקה בטריטוריה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חיילים רוסים מסיירים בקרים
צילום: AP
מומלצים