שתף קטע נבחר

 

ישראלים באורלנדו: "בוקר של הלם מוחלט"

אוריאל בלומנטל מתגורר 200 מטרים בלבד מהמועדון הגאה שבו בוצע הטבח שכבר הוגדר כקטלני ביותר בהיסטוריה האמריקנית: "הם עוד לא הבינו את גודל האסון". קרן חודדה, שמתגוררת גם היא באורלנדו: "עד שקיבלו את הקהילה הגאה, בא מתועב ומחזיר אותנו אחורה"

 

בעקבות הטבח: הישראלים באורלנדו    (צילום: דודי באשר)

בעקבות הטבח: הישראלים באורלנדו    (צילום: דודי באשר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרוצח עומאר מאטין ()
הרוצח עומאר מאטין

ארה"ב התעוררה היום (א') לבוקר קשה אחרי שלפחות 50 בני אדם נרצחו ועשרות נוספים נפצעו בטבח במועדון לילה של הקהילה הגאה באורלנדו, פלורידה. מבצע הטבח, שנורה למוות בפריצת היחידה ללוחמה בטרור של המשטרה המקומית, זוהה כעומאר מאטין (29), אזרח אמריקני ממוצא אפגני. עד כה לא הוכרז רשמית אם מדובר בפיגוע טרור או בפשע שנאה, אבל אביו של מאטין הספיק להתראיין ולספר כי לדעתו המניע למעשה הוא שנאה להומוסקסואלים.

 

"התעוררנו לבוקר של הלם מוחלט, חשבנו שבארצות הברית זה כבר לא יקרה", סיפרה ל-ynet קרן חודרה, ישראלית המתוגררת באורלנדו, לא רחוק ממועדון "הפולס" שבו בוצע הטבח. "התחיל להיות פה מקובל שגייז שווים לכל אחד, הם רשאים להתחתן ולחיות ככל האדם, ואז בא מתועב שהחזיר אותנו אחורה. זה פשוט בלתי נתפס. אנחנו מזועזעים. זה היה הלם מוחלט. חשבנו שאנחנו בעיר שקטה ושבארה"ב, במיוחד אחרי 9 בספטמבר, זה לא יקרה".

 

עם זאת, חודרה התייחסה גם לזהות המוסלמית של הרוצח ואמרה: "אין ספק שהאירוע החזיר את הפחד בקרבנו. אני לא חושבת שנעז ללכת עם כיפה ברחוב, והבהרתי לילדיי שלא לדבר עברית מחוץ לבית. זה מפחיד ומאיים".

 

אריאל בלומנטל סמוך לזירת הטבח    (צילום: אוריאל בלומנטל)

אריאל בלומנטל סמוך לזירת הטבח    (צילום: אוריאל בלומנטל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אורלנדו, הנמצאת בדרום פלורידה, מהווה מוקד תיירות בזכות פארקי השעשועים העצומים המצויים בעיר עצמה ובסביבותיה, בהם פארקי "דיסני", "יוניברסל" ו"עולם הים". הקהילה היהודית באורלנדו מונה כ-1,500 איש, מתוכם 150 ישראלים, רובם עוסקים בנדל"ן או מחזיקים עסקים קטנים.

 

אוריאל בלומנטל מתגורר כמה מאות מטרים בלבד ממועדון הפולס. "יש לי עסק כאן ואני גר באורלנדו", סיפר. "לא שמעתי יריות ונודע לי על הטבח מהודעות שקיבלתי כשקמתי. הגעתי לשם לראות מה קורה וראיתי מלא שוטרים וצוותי תקשורת. האזור כולו נחסם לתנועה.

 

"זה מועדון שמזוהה עם קהילת הלהט"ב אבל גם סטרייטים מבלים שם. גם אני הייתי שם כמה פעמים. בשבת בערב המקום הכי עמוס כי זה היום שבו האמריקאים מבלים. אבל נראה לי שחזרו פה לשגרה, לא ראיתי שכולם באבל או משהו כזה. בארץ אירועים כאלו נראים שונה אותי. אולי הם עוד לא הבינו את גודל האסון".

 

זירת הטבח באורלנדו:

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

היריות וההמולה באורלנדו

היריות וההמולה באורלנדו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


זיו רוזנטל, שגם מתגורר לא רחוק, לא היה בבית בסוף השבוע. "לא שמעתי כלום כי אנחנו קצת מרוחקים. השכרנו וילה עם חברים לכבוד החג אז היינו 20 דקות משם", הוא מספר. "ה'פולס' זה מקום שהרבה צעירים יוצאים אליו, לא רק גייז כמו שראיתי בפרסומים".

 

- יש תחושה של הלם בעיר?

"יש הרגשה ממש לא נעימה, אנשים מדברים על זה, קצת מפוחדים. נשמרת שגרה אבל לא לגמרי. אשתי והבת שלי נסעו לארץ ביום שישי, ועם כל הפחד שלי על המצב בארץ, פתאום זה מה שקורה קילומטר מהבית. אז אנחנו צמודים לטלוויזיה ולדיווחים. יותר מאוחר נעלה לשם להדליק נר לזכר הקורבנות".

 

רון, תלמיד כיתה י"א ובן לישראלים יורדים, החל להתקשר לחבריו מהקהילה הלה"טבית. "למזלי הם בריאים ושלמים", הוא סיפר. "דאגתי מאוד. חלק מהם העלו בפייסבוק שהם בסדר, אחרים ענו לי בווטסאפ ונרגעתי. עדיין לא נקלט מה שקרה שם בלילה".

 

עם הקריאה לתרומות דם השתרכו תורים ארוכים סביב עמדת ההתרמה של ארגון OneBlood. ישראלים רבים הזדרזו להגיע ולתרום, בהם יעל ודודי באשר. "אנחנו נמצאים פה המון שעות וממתינים בסבלנות", אמרה יעל. "מדהים איך העיר כולה מתגייסת בזמנים קשים. אנשים מכל הגילאים, צעירים ומבוגרים באים ועומדים שעות כדי להציל אחרים". 


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

איציק קליידר , ישראלי שחי שנים רבות באורלנדו, ומתגורר לא הרחק ממועדון הפולס, סיפר: "המקום האחרון שציפינו לא שזה יקרה זה אורלנדו. כולם פה בהלם מוחלט כי זה אירוע הירי הכי חמור שהיה בארה"ב. זה מאוד דומה לתגובות שיש בארץ אחרי פיגועים: זה שיחת היום כאן, אבל יש חזרה מהירה לשגרה ואתה לא רואה פחות תנועה או משהו שונה ברחוב. פרסמו לפני כמה שעות שיש חוסר בשני סוגי דם, ואתה רואה תורים ענקיים של אנשים שמחכים לתרום דם, שזה מאוד מזכיר את התחושה בארץ כשכולם מתאחדים".

 

בבוקר מיהרו רבים בקהילה הישראלית ליצור קשר אחד עם השני לוודא שכולם בריאים ושלמים. "אני חושב שמעכשיו תהיה יותר ערנות, למרות שבזמן האחרון הורגש שינוי בעיקר בשדות תעופה", הוסיף קליידר. "היתה יותר קפדנות על בדיקות. אבל אני לא חושב שזה יגיע לכאן שהם יציבו שוטרים ומחסומים".

 

הרוצח מאטין חוסל בתום קרב יריות שהתפתח במהלך ניסיון של כוחות מיוחדים לחלץ בני ערובה שבהם החזיק. לפי המשטרה, האירוע מוגדר "טרור פנימי", והייתה זו התקפה "שאורגנה ותוכננה היטב". לדברי הרשויות, ייתכן שיש לו "נטיות" לאיסלאם הקיצוני, אך הדבר אינו ודאי.

 

ברשת CBS דווח כי נבדק אם המניע למתקפה באורלנדו היה טרור איסלאמי וזאת בשל סגנון המתקפה שדומה מאוד למתקפת הטרור בבריסל ובפריז. היורה היה חמוש באקדח וברובה.

 

מאטין פרץ למקום מצויד ברובה ובאקדח בשעה 02:00 לפנות בוקר, שעון מקומי, והחל לירות לכל עבר. הוא פגע בעשרות אנשים, אבל במשך שעות לא מסרו הרשויות מידע על הרוגים. רק בצהריים התגלו ממדי האסון. במסיבת העיתונאים הודיעה המשטרה כי הוא היה חמוש גם בחומרי נפץ, וכי הוא נהרג במהלך קרב היריות עם הכוחות המיוחדים. הדרמה כולה נמשכה יותר משלוש שעות, ובמהלכה חילצה המשטרה כ-30 בני אדם מהמועדון.

 

במשך שעות דווח כי החמוש מתבצר במקום עם בני ערובה ואף נושא עליו פצצה. המשטרה קראה לאנשים להתרחק מהמקום, וסרקה את האזור בעזרת כלבי גישוש. גם פיצוץ מבוקר של חפץ כלשהו נעשה - לדברי המשטרה כדי להסיח את דעתו של היורה, וכוחות פריצה מיוחדים הוזעקו. הם אלה שחיסלו בסופו של דבר את הרוצח בתום קרב יריות.


פורסם לראשונה 12/06/2016 19:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ההלם אחרי הטבח באורלנדו
צילום: רויטרס
מומלצים