רונאלדו נוטה להתפנק / גיא לוזון
הכוכבים ביורו 2016 נותנים את הכל לטובת נבחרתם. יהיה מעניין לראות את ההשקעה של כריסטיאנו רונאלדו לעומת מודריץ', בייל ולבנדובסקי, נראה לכם שהוא ירוץ לסגור את המגן של איסלנד? גיא לוזון כבר לא יכול לחכות למשחק של פורטוגל
כמה נקודות ומגמות שכבר עכשיו כדאי לשים אליהן לב:
1. מה אומרים הכוכבים? בטורניר אינטנסיבי עם רמת לחצים גבוהה על שחקנים-כוכבים למשוך את הנבחרת קדימה. זה בולט עוד יותר כשלא ממש הולך או כשמדובר במשחק צמודים.
תסתכלו על לוקה מודריץ' (קרואטיה), גארת' בייל (וויילס) וגם רוברט לבנדובסקי (פולין) שאמנם לא כבש, אבל היה גורם משמעותי בניצחון. מדובר בכוכבי על במדינות שלהם ותענוג לראות איך הם נותנים הכל לטובת נבחרתם, גם אם זה אומר לעשות ספרינט של 70 מטר כדי לסגור שחקן יריב בהגנה.
בסופו של דבר אלו השחקנים שיודעים לספק את הסחורה כשכל העיניים נשואות אליהם. הם מכריעים משחקים והכי חשוב – הם לא נותנים למעמד שלהם להשפיע על רמת ההשקעה, המחויבות והעבודה על המגרש. בעניין הזה יהיה מעניין לראות את מידת ההשקעה והמחויבות של כריסטיאנו רונאלדו ביחס לשלישייה שציינתי. המגה-סטאר הפורטוגלי נוטה לא פעם להתפנק, לשחק בהליכה (עד שהכדור מגיע לאזור שלו) ולהימנע מכל משימה הגנתית. נראה לכם שהוא ירוץ לסגור את המגן של איסלנד?
2. חילוף מנצח. עד כה ראינו שלושה שחקנים שעולים כמחליפים וכובשים: אנדריי דודה מסלובקיה עשה זאת בדקה ה-61, האל רובסון קאנו מוויילס החזיר עם שער ניצחון בדקה ה-81 ובסטיאן שווינשטייגר סגר את הסיפור עבור גרמניה בתוספת הזמן.
אז האם המחליפים ימשיכו להכריע משחקים? עד עתה כל המשחקים צמודים מאוד וגם אם נבחרת כזו או אחרת הייתה יותר דומיננטית, המשחק בדרך כלל הסתיים על חודו של גול. זה נובע מההשקעה אדירה והמחויבות של כל השחקנים למשחק ההגנה ולדעתי זה בהשפעת ההצלחה של אתלטיקו מדריד. הוא אמנם לא ביורו, אבל אפקט סימאונה בהחלט הגיע לצרפת.
3. מהר יותר. בשבעת המשחקים עד עתה ביורו הזמן הממוצע שכל שחקן מחזיק בכדור הוא 0.7 שניות. כולם משחקים מהר וזה לא רק בגלל שהקונספט הוא נגיעה בכדור. אין שטחים
להחזיק בכדור ואין מקום לדריבל בגלל צמצום השטח על ידי היריבה. זה מחייב את השחקן עם הכדור, במיוחד שחקני מרכז השדה, לשחק בנגיעה בכדור ולקבל החלטות במהירות.
4. כישרון או טקטיקה? המשחק הערב בין בלגיה לאיטליה הוא משחק שבקלות יכולנו לקבל בחצי הגמר. בלגיה הרבה יותר מוכשרת, איטליה הרבה יותר מאומנת. כבר ביום הרביעי של היורו אנחנו מקבלים את הדו קרב הקלאסי בין הטקטיקה ליכולת אישית. 90 דקות שיספקו יופי של טיעונים לדיון הבלתי נגמר מה מנצח משחקים: משמעת טקטית או כישרון אישי?
אם בלגיה הייתה מאומנת ברמה של איטליה היא הייתה מועמדת ודאית לזכייה באליפות אירופה. כמות הכישרון שעומדת לרשותו של מארק וילמוטס בבלגיה היא כמעט אינסופית. חבל שהוא לא מפיק מהנבחרת שלו את מלוא הפוטנציאל.
5. ד"ש מפויול. מצבים נייחים הם פקטור מכריע בכל אליפות ובכל ליגה, במיוחד כשמדובר במשחקים צמודים מול הגנות מסודרות ומחויבות. יש כמה גישות להתמודד עם כדורים חופשיים שמוגבהים לרחבה: 1. שמירה אזורית. 2. שמירה אישית. 3. לשלב בין השתיים.
בסופו של דבר המרכיב הכי חשוב עבור הגנה הוא מידת המחויבות והריכוז בזמן ההגבהה. אם אני מאמן שמחפש מנטור שילמד את ההגנה שלי משהו על מחויבות וריכוז במצבים נייחים הייתי מתקשר לקרלס פויול. הבלם הספרדי ידע לספק את הסחורה הזו בשני צדי המגרש.