שתף קטע נבחר
 

צוות ממשלתי יבחן עידוד השכרה ארוכת טווח

הממשלה אישרה הצעה המבקשת להקים צוות שיבחן אפשרות לתת תמריצים לבעלי דירות שישכירו את הנכס ל-5 שנים ומעלה - מבלי להעלות את שכר הדירה. מדובר בצעד משלים לחוק שכירות הוגנת שאושר בוועדת השרים

הממשלה אישרה היום (ב') את הצעת המחליטים של שרי האוצר והמשפטים, משה כחלון ואיילת שקד, לייעול שוק השכירות ולעידוד שכירות ארוכת טווח. מדובר בצעד משלים להצעת חוק שכירות הוגנת שאושרה בשבוע שעבר בוועדת השרים לענייני חקיקה וקודמה על ידי ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני) וח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו.

 

ועדת השרים אישרה את חוק שכירות הוגנת

חוק שכירות הוגנת: פיקוח על שכ"ד יבוטל

 

במסגרת ההחלטה, שגובשה בסיוע ח"כ פולקמן, יוקם צוות שיבחן מתן תמריצים לעידוד שכירות ארוכת טווח באמצעות תמריצים ביטוחיים, כדוגמת פוליסת ביטוח מסובסדת, לבעלי דירות המשכירים את דירותיהם ל-5 שנים ומעלה ללא העלאת שכר הדירה מעבר למדד המחירים לצרכן. בנוסף, יוקם צוות שיבחן דרכים לייעל את מנגנון הבירורים המשפטיים שבין שוכרים למשכירי דירות, אשר צפוי לסייע ביישום חוק שכירות הוגנת שנמצא על שולחן הכנסת.

באוצר מוסיפים כי "הצעדים שיגובשו יביאו פתרון למצב הקיים היום, לפיו משכירי דירות מנצלים את האפשרות להעלאת מחירים בסכום שאינו משקף נכון את השוק, וזאת מאחר שהשוכר נמצא בעמדת מיקוח נמוכה עם סיומה של תקופת השכירות. הגברת היציבות בשוק צפויה לסייע בחיזוק חלופת המגורים בשכירות כחלופה אפשרית לרכישת דירה. בכך ההצעה צפויה גם להקל על לחצי הביקוש לרכישת דירה לבעלות".

 

שוק השכירות מגלגל 20 מיליארד שקל בשנה

שוק השכירות בישראל מונה כ-600 אלף משקי בית החיים בשכירות, והיקפו הכספי נאמד בכ-20 מיליארד שקל בשנה. שיעור המתגוררים בשכירות עלה בשני העשורים האחרונים, כאשר ב-1995 עמד על כ-16.5% ונכון ל-2013 עמד על כ-28%. זאת גם ביחס למספר הדירות שנכנסו לשוק זה. עלייה זו נובעת בעיקר מעלייה בשיעור השוכרים בגילאים הצעירים (20-39). על פי הנתונים שריכזו מנסחי הצעת החוק, שוק השכירות מתרכז בערים הגדולות, כאשר 4 הערים המטרופוליניות הגדולות נמצאות במקומות הראשונים בטבלת שיעורי השוכרים.

 

לפני כשנה כבר עבר נוסח אחד של הצעת חוק שכירות הוגנת שקידמה שפיר, אליה אצטרף פולקמן. החוק המקורי התייחס לפיקוח על משכירי הדירות אולם שרת המשפטים התנגדה להצעה לפקח על משכירי הדירות ואמרה כי "פיקוח על שכר דירה לא יוביל לירידת מחירים". במקום סעיף הפיקוח החל להתגבש מתווה ובו הרצון לתמרץ משכירים לטובת חתימה על הסכמי שכירות ארוכי טווח ולגרום ליציבות בשוק השכירות בישראל בשיתוף אגף שוק ההון במשרד האוצר.

 

מה חושבים סטודנטים על מחירי השכירות? מוזמנים לצפות בכתבה

צילום: ליאור פז, עריכה: אסף אושי

צילום: ליאור פז, עריכה: אסף אושי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הצעת המחליטים שאושרה היום תאפשר, כאמור, הקמת צוות שיבחן מתן תמריץ ביטוח אשר יציע פוליסת ביטוח מסובסדת לבעלי דירה שיציעו חוזה שכירות לתקופה שלא תפחת מ-5 שנים. במהלך תקופה זו לא יעלה מחיר השכירות מעבר לעליית מדד המחירים לצרכן, ותיבדק אפשרות להכללה של ביטוח נזקים בסיסי לדירה וכן הגנה על המשכיר במקרה שבו שוכר עוזב בטרם סיום החוזה מבלי לעמוד בתשלומים המוטלים עליו.

 

עוד מקדמת ההצעה הקמת צוות בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אשר יבחן המלצות לדרכי ייעול ושיפור, בירור סכסוכים בין משכירים ושוכרים המתנהלים בערכאות משפטיות; ובין היתר תיבחן האפשרות להקמת ערכאה שיפוטית ייעודית לדיון וסכסוכים הנובעים מחוזה שכירות למגורים (הקמת בין דין לשכירות) בנושא בתים משותפים, רישום זכויות ועוד.

 

בנוסף, מוצע לבחון הטבת תמרוץ נוספת למשכירים ולשוכרים שיבחרו במסלול של שכירות הוגנת, באמצעות סבסוד של גוף שיספק שירותי ניהול חוזה מול הדיירים. פולקמן מציין כי בשל הסבסוד, הדבר לא ישפיע על המחיר, וגם את שירותי הניהול המדינה תממן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים