באיחור של כחודשיים: הממשלה העבירה 25 מיליון ש' לביטחון תזונתי
שרי הרווחה והאוצר הבטיחו את הסכום לסיוע במימון סלי מזון לחג הפסח, אבל חילופי האשמות עם ועדת הכספים גרמו לעיכוב. הסעיף שמאשר את הסכום עבר לבסוף בתום דיון סוער, ולאחר פרסום ב-ynet. ח"כ מיקי לוי: "רק מי שלוחץ חזק - מקבל"
בעקבות הפרסום ב-ynet : ועדת הכספים של הכנסת אישרה הבוקר (יום ג') העברה של 25 מיליון שקל לתכניות של ביטחון תזונתי.
בחודש שעבר פורסם ב-ynet כי למרות הכרזת שרי האוצר והרווחה על הקצאת הסכום, שיועד בין היתר לעמותות לרכישת סלי מזון לנזקקים לחג הפסח, הכסף מעולם לא הגיע אליהן. בתגובה טענו אז במשרד האוצר כי הסכום לא אושר בוועדת הכספים. מנגד התעקשו בוועדה שמשרד האוצר כלל לא ביקש להעביר את הכסף.
הסעיף התקציבי אושר הבוקר רק בתום דיון סוער שבמהלכו אישרה ועדת הכספים העברת 260 מיליון שקל למשרדי הרווחה והתיירות. יו"ר הוועדה משה גפני (יהדות התורה) מתח ביקורת בדיון על משרד האוצר: "הוא מפנה שרים, ראשי רשויות וגורמים רבים לוועדת הכספים בטענה שהיא מעכבת העברות, בעוד שבקשות תקציביות כלל לא הגיעו לוועדה".
ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני) מתחה גם היא ביקורת ואמרה: "אחד מכל שישה סעיפי תקציב הוא פיקטיבי"
ח"כ רחל עזריה (כולנו) הביעה מחאה על דברי גפני ואמרה: "אני מופתעת לשמוע את הדברים, כשבוע לאחר שיו"ר הוועדה נפגש עם ראשי אגף תקציבים והגיעו לסיכומים. אתה יודע שיש הרבה העברות בדרך לכאן".
סגן שר האוצר לשעבר, ח"כ מיקי לוי (יש עתיד), הגיש בשבוע האחרון עם קבוצה של ח"כים נוספים בקשה לדיון מהיר בוועדת הכספים בנושא, ומרגע שאושר הדיון הגיש משרד האוצר בקשה להעברה תקציבית של הסכום שהובטח. "חבל שהיה צורך בלחץ ציבורי כדי להעביר 25 מיליון שקל שהובטחו לפני חודשים רבים לעמותות המסייעות לנזקקים. כנראה רק מי שלוחץ חזק יותר מקבל. לא כך צריך להתנהל אוצר המדינה והתקציב",
אמר ח"כ לוי.
הוא הוסיף כי "עמותות אלו, אשר עושות עבודת קודש במקום המדינה, מתקשות בימים אלה לגייס כספים וסומכות מאוד על הכסף הממשלתי המובטח. אותן ואת הנזקקים הנסמכים על שולחנן לא מעניינים תירוצים בירוקרטיים ופוליטיקה קטנה. חלקן תלויות בכסף ממש כדי להתקיים, ואסור לתת להן לקרוס".
מנכ"ל עמותת "לתת" ערן וינטרוב הוסיף: "אנחנו שמחים שסוף-סוף נמצאו 25 מיליון השקלים שהלכו לאיבוד בין אגף תקציבים באוצר לבין ועדת הכספים, ומקווים שמלוא הסכום שהובטח אכן יגיע לשטח בהקדם עבור סיוע למשפחות נזקקות לשנת 2016. מכיוון שהצורך לטיפול באי ביטחון תזונתי הוא חצי מיליארד שקל לפחות, פתרון ממשי לבעיה יושג רק אם הטיפול בנושא ייכנס לבסיס התקציב הדו-שנתי 2018-2017, במסגרת מיזם לאומי לביטחון תזונתי".