שתף קטע נבחר

תוכנית שירות לאומי ייחודית לטרנסג'נדרים

"בשנתיים האחרונות אני גר עם בני שירות טרנסג'נדרים נוספים, בדירה ייחודית של עמותת שלומית. הדירה היא כמו בית ומאפשרת לי לגבש ביטחון סביב הזהות שלי במגורים עם אנשים שמבינים את החוויה שלי ויכולים להזדהות איתה". גיא טירם, מתנדב לשירות לאומי במסגרת "נחשול טראנס" המיועדת לטראנסג'נדרים, מספר

קוראים לי גיא ואני בן שרות בעמותת שלומית, בגיל 15 גיליתי שאני טרנסג'נדר, כלומר שיש חוסר התאמה בין המגדר שלי לבין המגדר שיוחס לי בלידה. במשך שלוש השנים שלאחר מכן עסקתי בעיקר בעיצוב ועיבוד הזהות שלי. בגיל 18 יצאתי מהארון בפני אמא שלי שהתקשתה מאוד לקבל את החדשות בהתחלה.

 

לאחר שנה בה חייתי כגבר החל תאריך הגיוס שלי להתקרב, והיה חשוב לי להצהיר על היותי טרנסג'נדר בכדי להתאים את תנאי השירות שלי למגדר שלי, באותה שעה צה"ל עדיין לא קבע מדיניות לגבי שירותם של חיילים טרנסג'נדרים, ולכן למרות שנראותי החיצונית הייתה גברית נאלצתי לשהות במגורי הבנות, סיטואציה שלא הייתה קלה לא לי ולא לבנות שהיו יחד איתי במגורים, כשלבסוף החלטתי לוותר על השירות הצבאי.

 

כמה חודשים לאחר מכן חבר סיפר לי על תוכנית חדשה בשם "נחשול טרנס" במסגרת שירות לאומי בעמותת שלומית, שמיועד במיוחד לטרנסג'נדרים. החלטתי לנסות להתקבל אליה ולאחר ראיון עם רכזת התוכנית, התחלתי תהליך של מציאת מקום שירות.

 

בשנתיים האחרונות אני גר עם בני שירות טרנסג'נדרים נוספים, בדירה ייחודית של עמותת שלומית. קשה לתאר את חוויית המגורים בדירה כזו... הדירה היא כמו בית ומאפשרת לי לגבש ביטחון סביב הזהות שלי במגורים עם אנשים שמבינים את החוויה שלי ויכולים להזדהות איתה.

 

במישור המקצועי, התוכנית מאפשרת לי להתנסות בשוק העבודה ולהבין מה החוזקות שלי כאדם בסביבה רגישה ומכילה ולהתחיל את התהליכים שהייתי צריך שיקרו בכדי להיות שלם עם הגוף שלי.

 


"מצליח להתמודד באופן מדהים עם החרדות החברתיות מהן סבלתי"

 

בנוסף אני מקבל כלים בכל הנוגע לתכנון כלכלי, ארגון סדר היום שלי באופן שמתאים לי, תקשורת עם אנשים, פתרון בעיות, מצליח להתמודד באופן מדהים עם החרדות החברתיות שמהן סבלתי במשך שנים ומצליח אפילו להכניס פעילות גופנית לסדר היום שלי.

 

לנצל את ההזדמנות לפעילות חינוכית שהעצימה גם אותי וגם אותם

במסגרת השירות הלאומי שלי התחלתי להתנדב בגרעין של הנוער העובד שבמסגרתו הדרכתי במרכז נוער בפתח תקווה. במהלך השנה ניתנה לי ההזדמנות לדבר עם החניכים שלי על השראה, קבלת האחר, נתינה מתוך מקום אמיתי, בריונות ברשת ומחוצה לה ולראשונה בחיי לספר על זהותי כטרנסג'נדר לחניכים בקבוצה שהדרכתי ולנצל את ההזדמנות לפעילות חינוכית שהעצימה גם אותי וגם אותם. זכיתי לתגובות רגישות ומכילות כשהשלילית ביותר בהן הייתה "חבל שלא סיפרת לנו קודם".

 

לאחר שעברתי תהליך מדהים עם הקבוצה אותה הדרכתי ובעקבות ההתאבדות של ברק קשת ז"ל לפני מספר חודשים, החלטתי שאני רוצה להתרכז בעשייה בתוך הקהילה הטרנסג'נדרית. לאחר כמה שיחות עם רכזת השירות שלי נפתח לי תקן חדש בצוות הטרנסג'נדרי של ארגון הנוער הגאה (איגי), שמטרתו ליצור תוכן חינוכי עבור החניכים הטרנסג'נדרים בארגון.

 

אני מרגיש שעמותת שלומית עשתה ועושה המון בכדי להתאים את השירות הלאומי לטרנסג'נדרים באופן שבו מי שמשרת ותורם גם נהנה ונתרם מהשירות, ובמהלך השנתיים האחרונות הרגשתי איך החיים בדירה, הרכזות והסמינרים מצליחים להכיל מגוון רחב יותר של זהויות ושהצוות שאחראי על הליווי של התוכנית עושה עבודה מדהימה שהלוואי שטרנסג'נדרים נוספים יוכלו ליהנות ממנה.

 

היום, הרבה בזכות מסגרת השירות הלאומי והליווי בה אני יכול לומר שהצלחתי להתחיל את התהליך שכל כך רציתי - לשפר את מערכת היחסים שלי עם המשפחה שלי, להבין את החוזקות שלי כאדם ואת הכוח שיש לקבוצה ולקהילה ולהכיר חברים שישארו איתי גם להמשך החיים ואני שמח להיות חלק מהתוכנית שמובילה עמותת שלומית ומקווה שתוכנית זו תהווה דוגמה גם למקומות נוספים להנגיש את עצמם לטרנסג'נדרים.

 

  • עמותת שלומית מוכרת ומאושרת על ידי מנהלת השירות האזרחי - לאומי במשרד המדע והטכנולוגי, כגוף שעיסוקו בהפעלת מתנדבות ומתנדבים בשירות הלאומי אזרחי. לשאלות בתחום והצטרפות למסלול התנדבותי ניתן ליצור קשר עם העמותה בטלפון 03-6129202 או דרך האתר .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים