שתף קטע נבחר
 

תאונת דרכים ומה שצריך לעשות אחריה - מורה נבוכים

תאונות דרכים הן מכת מדינה, ולצערנו כל אחד עלול למצוא עצמו מעורב בהן. קבלו צרור עצות "עשה ואל תעשה" מפי מומחה לדיני תעבורה

לצערנו, תאונות דרכים הן מנת חלקינו, וסיכון שהחברה לוקחת על עצמה. כל עוד כלי רכב אוטונומיים לא הפכו לנורמה, לא תוכלו לקנות חסינות מפני מעורבות בתאונת דרכים. בין אם גרמתם לה או שאחר אשם בה. אז על מנת שלא תסתבכו שלא לצורך, להלן מספר עצות כיצד לנהוג ברגע שאחרי:

 

1. חוששים שפגעתם באדם? עצרו מיד. אם נהגתם ברכב שהיה מעורב בתאונת דרכים, או חלילה נדמה לכם שפגעתם במשהו או מישהו בדרך, עצרו מיד במקום בטוח וצאו כדי לסרוק את השטח. זכרו כי במקרה של התעלמות מהאירוע, אתם עשויים להיות מואשמים בהפקרת אדם אשר נפצע קשה או אף נהרג כתוצאה מהתאונה. העונש המקסימלי עומד על 14 שנות מאסר. גם נהג שלא ידע כי פגע במישהו והמשיך לנסוע בתום לב, עשוי להיות מואשם בהפקרה - העונש כאן: עד 3 שנות מאסר. זכרו, חשוב לעצור מיד במקום התאונה. עצירה מרוחקת עלולה לסבך אתכם באישום בעבירת ההפקרה.

 

עוד מאילון אורון:

מערכת המשפט מגזימה - העונשים הפכו קשים מדי

איסור רכיבה על מדרכות מסכן את חיי הרוכבים

 

מעורב בתאונה? אל תברח 

צילום: אסף ברזינגר, תיעוד מבצעי מד"א

צילום: אסף ברזינגר, תיעוד מבצעי מד"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

2. דווחו למשטרה והזעיקו כוחות הצלה. חובה על הנהג המעורב בתאונת דרכים בה נפגע אדם, להזעיק מיד כוחות ההצלה ובנוסף לדווח למשטרה.

 

3. עזבו אחרונים את המקום. אם לא תעזבו אחרונים את זירת התאונה, עלולה התביעה להאשים אתכם בעבירת ההפקרה ולכן, הישארו במקום עד שכל המעורבים יעזבו. לרבות כמובן כוחות ההצלה.

 

4. מסרו פרטים למעורבים. נהג מעורב בתאונת דרכים חייב למסור פרטים מזהים למעורב האחר אם זה נהג, רוכב דו-גלגלי או הולך רגל. חשוב ליזום את מסירת הפרטים ולא להמתין שיבקשו זאת מכם, על-מנת שהתביעה המשטרתית לא תחליט להאשים אתכם באי מסירת פרטים, עבירה שעונש המינימום בגינה הוא 3 חודשי פסילת רישיון נהיגה בפועל. הפרטים המזהים אינם כוללים רק את מספר הרכב אלא בנוסף שם מלא, מען, מספר רישיון נהיגה ובנוסף יש להציג, אם תדרשו, את רישיון הנהיגה, רישיון הרכב או תעודת ביטוח ותעודה מזהה. עליכם לאפשר להעתיק כל פרט הרשום בהם.

 

5. מסירת הפרטים אינה הודאה, אבל חובה. עובדה זו לא תשמש לרעתכם ולא תהווה, מבחינת רשויות החוק, הודאה או לקיחת אחריות כלשהי לתאונה.

 

6. צלמו את זירת התאונה. צלמו את הרכב שפגע, הרכב שנפגע ומקום התאונה מזוויות שונות. צלמו את מה שנמצא על הכביש כולל חלקי רכב, פריטים שעפו מהרכב ובקיצור כל פרט שיכול לשמש את הסניגור שלכם במקרה ויוגש נגדכם כתב אישום. בנוסף, בדקו אם קיימות מצלמות אבטחה באזור התאונה - שכן יתכן שהתאונה צולמה בזמן אמת.

 

7. זכותכם לשמור על זכות השתיקה. שוטרים המוזעקים למקום תאונה ישאלו את המעורבים מה קרה בדיוק. עדיף בשלב זה לא לומר דברים שעשויים להפליל אותך ללא קשר לאחריות לתאונה. כל פרט שמסרת בזירת התאונה, עלול לשמש נגדך. יחד עם זאת, אם לא גרמת לתאונה, עדיף למסור את גרסתך במקום. אחרת, מסירת גרסה בשלב מאוחר תיחשב "עדות כבושה", דבר אשר יפגום משמעותית במשקלה.

 

8. זכותכם לפנות לעורך דין כבר בזירת התאונה. במקרה של מעורבות בתאונת דרכים, רצוי להתקשר מיד לעורך דין העוסק במשפטי תעבורה.

 

9. אל תהססו להיעזר במומחה. במקרה של תאונת דרכים קשה או קטלנית, כדאי להיעזר מיידית במומחה הנדסי. הוא יגיע למקום וינציח את הזירה, כך שתוכלו להסתייע בממצאים אלו להגנתכם.

 

10. כדאי לגבות עדויות מעדים במקום. אם יש עדים לתאונה, מומלץ לגבות מכולם את גרסתם, או לפחות את מספר הטלפון ליצירת קשר. בנוסף, צלמו את כל הנוכחים במקום (ככל הניתן), למניעת אפשרות של תוספת עדין שלא נכחו בזירה והתבקשו על-ידי אחד המעורבים לסייע להם.

 

הכותב הוא מומחה לדיני תעבורה   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
תאונת דרכים קטלנית
צילום: דוברות מד"א
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים