שתף קטע נבחר

 

"בגיל 15 עשו לי שיימינג מול כל התלמידים"

שירלי לב ורטהיימר עברה שיימינג על ידי אחד מתלמידי בית הספר, וניסתה להראות כאילו הכול בסדר. בימים אלו היא משתתפת בהצגה על הנושא בבית צבי ומנסה להעביר מסר לילדים. "אם הייתי קצת יותר חלשה היה סיכוי מאוד גבוה שהייתי מנסה לפגוע בעצמי"

כששירלי לב ורטהיימר עלתה מחטיבת הביניים לתיכון היא עברה מהפך משמעותי במראה ובדימוי גוף שלה. "פתאום החתיך של בית הספר שהיה שמיניסט התחיל איתי והייתי די בשוק", היא מספרת. "התחלנו לצאת אבל קצת אחרי שהוא קלט שלא יקבל ממני מה שהוא רוצה זה נגמר בינינו. יום לאחר מסיבת שכבה הגעתי לבית ספר וידיד שלי שאל אותי - 'שירלי את בסדר?' כשעניתי בחיוב ושאלתי מה העניין הוא הפנה אותי לקיוסק בבית הספר".

 

- ומה גילית?

"הגעתי לשם ועל גבי קיר לבן היה רשום בענק: 'שירלי תודה על מה שנתת לי (שירותים במסיבה) אוהב!' ואת השם של אותו בחור. הסתכלתי ימינה ושמאלה ואני רואה את כל בית הספר: בנים ובנות מסתכלים עליי. הייתי מושפלת ומובכת, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי והוא נשבע שזה לא הוא כתב. ברחתי משם ומאותו יום יצא לי שם של הזולה של הבית ספר, כשמדובר בילדה בת 15 שהתנשקה רק עם בחור אחד". 

 

לב ורטהיימר: "לא ידעתי מה לעשות עם עצמי" (צילום: יוסי צבקר) (צילום: יוסי צבקר)
לב ורטהיימר: "לא ידעתי מה לעשות עם עצמי"(צילום: יוסי צבקר)

- איך התמודדת עם הסיטואציה הקשה הזאת?

"בסוף השנה יש מופע סיום שבו התלמידים שמסיימים את התיכון צוחקים על כל הבית ספר וזה אמור להיות באווירה הומוריסטית וקלילה אבל הם לקחו את זה למקום אחר הפעם. הם חילקו שלטים לקהל של 'היה' או 'לא היה' והציגו מספר משפטים והקהל היה צריך להרים את השלט שלדעתו מתאים. ואז אמרו שירלי והשם של אותו בחור - היה או לא היה? ופשוט כל בית הספר הרים את השלט של 'היה'. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. קמתי וצעקתי 'ממש לא' וניסיתי בכוח להראות שהכול בסדר.

 

"זו היתה תקופה קשה, שנה אחרי שאמא שלי נפטרה ובכיתי המון. זו הייתה חוויה קשה ואני חושבת שאם הייתי קצת יותר חלשה היה סיכוי מאוד גבוה שהייתי מנסה לפגוע בעצמי".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

"דאחקה עם חברים יכולה להרוס חיים"

לב ורטהיימר כיום היא סטודנטית למשחק ומשתתפת בהצגה "שעת הילדים" המוצגת בימים אלו בבית צבי, על סיפורן של שתי נשים מנהלות פנימיית נערות. אחת מאותן נערות היא מרי, נערה קשה ובעייתית שמחליטה להמציא סיפור שקרי כדי שתוכל לצאת מהפנימייה ולחזור לביתה, היא מספרת ששתי מנהלות הפנימייה מנהלות ביניהן קשר לסבי רומנטי ושהן מבצעות מעשים מגונים מול הילדות. הסיפור שמתגלגל לבית המשפט בשנות ה-30 בארה"ב בתקופה שבה קשר לסבי הוא עבירה על החוק ומקור ללעג ולגנאי, מעביר שיעור בשיימינג והשלכותיו.

 

תמונות מתוך הצגה    (צילום: יוסי צבקר)

תמונות מתוך הצגה    (צילום: יוסי צבקר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לב ורטהיימר שמכירה את השיימינג והשלכותיו מקרוב, מגלמת את אחת משתי מנהלות הפנימייה. "אני חושבת שמילים הן דבר הכי מסוכן שיכול להיות וצריך לדעת איך לקבל אחד את השני ולא להתנהג בצורה כזו אכזרית", היא אומרת.

 

"חשוב לי להעביר לבני הנוער, במיוחד בתקופה כזאת שהשיימינג הפך אפילו לפשוט יותר, לא להאמין לכל דבר ששומעים או רואים בסרטון וואטסאפ, לא תמיד ילדים יוכלו להתמודד עם זה מבחינה נפשית. אני רוצה שילדים יכירו את ההשפעה הנוראית שיכולה להיות מדאחקה עם חברים שיכולה להרוס חיים".

 






פורסם לראשונה 16/06/2016 11:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי צבקר
"מילים הן דבר מסוכן"
צילום: יוסי צבקר
מומלצים