שתף קטע נבחר

יום הפיקניק הבינלאומי: היכן תבלו בארץ?

הידעתם? 18 ביוני הוא יום הפיקניק הבינלאומי. לקראת התאריך המשמח בחרנו עבורכם כמה מאתרי הפיקניק השווים בארץ, עם הרבה מים ומקומות מסודרים לאכול. קפצו לבקר

יום הפיקניק הבינלאומי

יום הפיקניק הבינלאומי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נחל שניר

הנחל הארוך ביובלי הירדן טובל בצמחיית גדות ירוקה, זרם מים שוצף, בריכות ומפלים. באתר ישנו חניון יום למטיילים אשר הוא חלק מפארק שניר. חניון זה משרת את הביקוש הרב לפעילויות נופש ופנאי, ואפשר לערוך בו פיקניקים. בין החניון לערוץ הנחל עצמו נחפרו שתי בריכות: האחת היא "בריכת שכשוך" להנאת המטיילים, והשנייה משמשת גן מקלט לצמחי מים נדירים, כגון נופר צהוב ומרסיליה זעירה,שכמעט ונכחדו מהטבע בארץ.

נחל שניר (צילום: ברק בן חנן) (צילום: ברק בן חנן)
נחל שניר(צילום: ברק בן חנן)

במצפור הנחל, ישנה תצפית הצופה לאזור היציאה של קניון הבזלת, התחנה ההידרומטרית וגשר ע'ג'ר, באזור שבו חוצה דרך המערכת את נחל שניר. גם מכאן אפשר להשקיף לעבר החרמון ולרכסים הדרומיים של לבנון. המסלול, בריכות השכשוך והשירותים, נגישים גם לבעלי מוגבלויות.

 

גן לאומי ירקון - תל אפק

ריאה ירוקה בלב גוש דן, בין תל אפק (אנטיפטריס), הסמוכה לראש העין, ועד מחלף מורשה. בתוך שטח זה הוכשרו שני מתחמים לקהל: תל אפק והמבצר שבו, הצופה על מעיינות הירקון, ומתחם "מקורות הירקון", סביבתו של נחל הירקון על צמחייתו ובעלי החיים המאפיינים אותם.

הגן הלאומי ירקון (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
הגן הלאומי ירקון(צילום: דורון ניסים)
 

בתחום הגן קיים גם אגם שיובש בעבר וכעת משרת צרכים אקולוגיים ומעשיר את חווית הביקור גם יחד. כמו כן, קיימת בין מתחם אפק לירקון "בריכת הנופרים" פינה ייחודית, שמהווה פינת חמד למטיילים. הבריכה שובה את עין המבקרים בזכות צמחיית הנחלים הענפה והמים הכחולים ובנוסף, צומחים בה פרחים מרשימים וחיים בה בעלי חיים הייחודיים לאזור.

 

בית גוברין

עולם תת קרקעי קסום. בבית גוברין ובסביבתה נחצבו מאות מערות, חלקן כמערכות מורכבות ומרשימות מאין כמותן, שיוצרות מבוך ענק של אולמות וחללים גדולים מתחת לפני הקרקע. ניתן להתרשם ממערות שונות: מחצבות, מערות קבורה, מחסנים ובתי מלאכה, מחילות מסתור וגידול יונים.

בית גוברין (צילום: רשות הטבע והגנים) (צילום: רשות הטבע והגנים)
בית גוברין(צילום: רשות הטבע והגנים)
 

יופיו של המקום נראה בכל שעות היום כאשר הזווית המשתנה של השמש המאירה על המקום חושפת בפנינו את הטבע במלוא הדרו בכל פעם מזווית שונה.

הנוף הירוק, המערות המסתוריות שניתן להתקרר בהן והשקיעה הן שילוב מנצח של הנאה מובטחת בלב הטבע, עוצמתו ויופיו. 

 

שמורת הטבע עינות צוקים

או "עין פשח'ה" - שמורת הטבע הנמוכה בעולם ומהשמורות היפות בארץ. בין מצוק ההעתקים הצחיח שגווניו חומים לים המלח הכחול נמצא נווה המדבר הירוק והייחודי כל כך.

עינות צוקים (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
עינות צוקים(צילום: דורון ניסים)
 

בחלק המרכזי של השמורה, מצויות בריכות שכשוך ושחייה המלאות במי מעיינות טבעיים. במקום סככות צל, מלתחות, שירותים, שולחנות פיקניק וצמחייה לרוב. בחלק זה מצוי גם האתר הארכאולוגי מתקופת בית שני: בית אחוזה, בריכת השקיה, גן ומתקן גדול - היחיד לעת עתה בארץ - שבו הפיקו את בושם האפרסמון. כמו כן, קיימת באתר "השמורה החבויה" שהביקור בה מתאפשר רק בסיור מודרך, לאורך מעיינות ובצל העצים.

 

גן לאומי מעיין חרוד

גן לאומי מעיין חרוד הוא פארק נופש לבילוי בחיק הטבע הנשען על מעיין חרוד. במקום יש מדשאות רחבות ידיים (המאפשרות משחקי כדור), בריכת שכשוך גדולה, שולחנות פיקניק וכל מה שדרוש לבילוי תחת כיפת השמים.

מעיין חרוד (צילום: חנוך סולימאן) (צילום: חנוך סולימאן)
מעיין חרוד(צילום: חנוך סולימאן)
 

מעיין חרוד נובע במערה בצלע הגלבוע. המערה נקראת מערת גדעון על שמו של השופט המקראי שאסף לכאן את לוחמיו כדי להילחם במדיינים. מי המעיין זורמים בפלג צלול לתוך בריכת שכשוך גדולה ולעוד פלגים הזורמים במרחבי הגן הלאומי. בעבר יצר המעיין ביצה ופלג שמימיו זרמו לנחל חרוד, ומי המעיין הוזרמו באמה לשתי טחנות קמח. שרידי האמה נראים בגן הלאומי ושרידי שתי טחנות הקמח נמצאות מחוצה לו.

 

גן לאומי הבשור (פארק לאומי אשכול)

הגן הינו אתר בילוי בחיק הטבע בצפון הנגב. רשות הטבע והגנים אוספת את מי המעיינות ומזרימה אותם בפלג לבריכה ארוכה ויפה כאשר, פלג אחר יוצר סדרה של בריכות שכשוך לילדים. חלק מהמים משמש להשקיית צמחי הנוי בגן הלאומי והשאר זורם לטבע, אל ערוץ נחל בשור.

פארק אשכול (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
פארק אשכול(צילום: דורון ניסים)
 

ראש גבעת המצפור הוא המקום הגבוה בפארק ונשקפים ממנו מרחבי הנגב המערבי. בגבעה נותר בור מים גדול מן הימים שנחפר, ובחצר כנסייה ביזנטית בה פסיפס באיכות נפלאה אחרי שנחשף בעמדת מקלע תורכית נטושה.

 

בפארק מסומנים שני מסלולי אופניים מעגליים, אחד באורך 2.2 ק"מ ואחד באורך 7.5 ק"מ. מסלולי הרכיבה קלים ומתאימים לכל המשפחה. בנוסף ישנו מסלול דיסק גולף - בו המשתתפים מתקדמים במסלול שלאורכו מוצבים סלי מתכת. על מנת להתקדם מנקודה לנקודה יש לקלוע צלחת פריזבי לתוך הסלים. מטרת המשחק היא לסיים את המסלול, שלאורכו 18 סלים, בכמה שפחות זריקות, ממש כמו בגולף.

 

תודה לרשות הטבע והגנים על הסיוע בהכנת הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנוך סולימאן
איפה עושים פיקניק?
צילום: חנוך סולימאן
מומלצים