שתף קטע נבחר

שתי שותפות, 600-300 ש' חשבונות מים

מחשבונות של 146-94 שקל, החשבון הדו-חודשי על מים של שתי שותפות שגרות בת"א זינק ל-676-270 שקל בחודש. איך זה קרה? הן בדקו נזילה בבדיקה עצמית, קראו לאינסטלטור שיחליף גומיה באסלה ואפילו החליפו מד מים - ושום דבר לא עזר. מי אביבים: "370 שקל זה חיוב סביר"

בתקופה של שנה, חשבונות המים של דקלה ודנה, שתי שותפות שמתגוררות באזור שדרות נורדאו בת"א, גדלו פי 2 ופי 3 ואין לתאגיד המים מי אביבים שמחייב אותן שום הסבר לכך. הן ערכו את כל הבדיקות, מתעקשות בתוקף שהן לא מבזבזות יותר מים (מוכנות אפילו שיבדקו אותן על זה) ובכל זאת - הן לא מוצאות מענה.  

 

יש לכם תלונה על חשבונות המים שאתם מקבלים? כיתבו לנו >>

 

 

עד עצם הרגע הזה, חברת מי אביבים לא בדקה את מערכת המים הביתית של הבנות, אלא רק ייעצה להן מה לעשות וכיצד לפעול. כשכל העצות והפעולות לא הביאו לגילוי: מהיכן בזבוז המים - מי אביבים לכאורה אומרת לשותפות: נהגנו לפי חוק, לא נבוא לבדוק ואין מה לעשות.

  

השתיים מתלוננות כבר זמן רב בפני מי אביבים, כי החל מקיץ 2015, חשבונות המים שלהם גבוהים בצורה בלתי מוסברת, לעומת חשבונות שקיבלו לפני כן באותה שנה וכן בהשוואה ל-2014.

  

חשבונות המים לפני ההתנפחות

לטענתן, גובה החשבונות קודם לתקופת התנפחותם, עמד על 90-150 שקל. החל ממאי יולי הסכומים קפצו ל-270 שקל והאמירו ל-450-300 שקל. חשבונית אחת אפילו הגיעה ל-667 שקל.

 

כך למשל, חישוב הסכום לתשלום על החודשים ספטמבר-נובמבר 2014, עמד על 122.77 שקל.

סכום החשבון הבא – נובמבר 2014 עד ינואר 2015, עמד על 145.82 שקל.

החשבונית לתשלום על ינואר-מרס 2015 הסתכמה ב-94.14 שקל.

על התקופה: מרס-מאי 2015 הן נתבקשו לשלם 107.02 שקל.

 

חשבון המים הכי גבוה שהשותפות קיבלו לפני שהחשבונות התנפחו ()
חשבון המים הכי גבוה שהשותפות קיבלו לפני שהחשבונות התנפחו

חשבון המים הכי נמוך שקיבלו לפני שהחשבונות התנפחו ()
חשבון המים הכי נמוך שקיבלו לפני שהחשבונות התנפחו
 

חשבונות המים התנפחו: עד 676 שקל

עד כאן: הכל טוב. ואז הגיעה חשבונית על צריכת מים במאי-יולי 2015. ופה כבר היתה קפיצה: 267 שקל. הבנות שמו לב לזה מייד והתקשרו למוקד השירות. הן נתבקשו לבדוק אם יש נזילה (לסגור את כל הברזים בבית ולראות אם השעון בכל זאת זז) ולחפש סימנים לגניבת מים. הן לא מצאו לא את זה ולא את זה. והמצב רק הלך והתדרדר.

 

בספטמבר עד נובמבר 2015, החשבונית שנשלחה אליהן היתה בגובה 434.02 שקל.

חשבונית נובמבר עד ינואר 2015, היתה בגובה 306.52 שקל.

אחרי כן הגיעה חשבונית אדירה יותר: 676.69 שקל על יולי-ספטמבר.

 

100 שקל מהסכום 676.69 שקל זו ריבית פיגורים. בנוסף, בחברה טוענים שהשיבו להן 242 שקל (הבנות: השיבו לנו 228 שקל) בגלל נזילה, אבל גם 348.69 + 100 שקל ריבית פיגורים שקל זה הרבה מאוד כסף.

 

וכמובן: החשבונות הגבוהים ממשיכים לזרום. החשבון האחרון עמד על 473.87 שקל. מי אביבים טוענת שמתוך חשבון זה - 118 שקל נגבו מהן על בדיקת תקינות מד מים, אבל גם 355 שקל זה סכום גבוה לגבות על צריכת מים של שתי שותפות. מה קורה פה?



דוגמא לחשבון גבוה ()
דוגמא לחשבון גבוה

ועוד דוגמא ()
ועוד דוגמא

החיוב הגבוה ביותר שקיבלו ()
החיוב הגבוה ביותר שקיבלו

 

כמה משלמים זוג שותפים באותו אזור? 175-131 שקל

אלא אם מתרחש בזבוז גדול של מים בדירה, שותפים בת"א מקבלים בדרך כלל חשבונות של 200-60 שקל. שוחחנו עם זוג אחר שגר באזור נורדאו. מדובר בדירה בה מתגוררים בשכירות גבר, אישה וכלב. בינואר מרס 2016 שילמו 131 שקל ובמרס-מאי:175 שקל.

 

משפחה של זוג הורים ותינוק בגבעתיים, שם פועל תאגיד מים אחר, מקבלת חשבונות של 120-100 שקל.

 

זה לא אומר שדנה ודקלה לא עשויות להיות בזבזניות גדולות של מים, שצורכות הרבה יותר משני הזוגות האלה, אך הן טוענות שהן לא כאלה ושעד התקופה האחרונה פרופיל הצריכה שלהן התאים לזה של הצרכנים שהצגנו ולהן עוד אין כלב או תינוק.

משרדי מי אביבים ()
משרדי מי אביבים

 

בדיקת אינסטלטור, בדיקת נזילה, בדיקת גניבה והחלפת מד. כלום לא עזר

דנה סיפרה ל-ynet: "כשקיבלנו חשבון של 270 שקל, זה היה נראה לנו תמוה לחלוטין. הרמנו טלפון למי אביבים. בשלב הזה אומרים לנו שם: 'כן יש לכם קפיצה בחשבון, אולי יש לכן נזילה', תזמינו אינסטלטור.

 

"הנציגה אמרה לי לסגור את הברזים ולצאת החוצה, לראות אם השעון מסתובב כי זה מעיד על נזילה. עשיתי את זה והשעון לא זז, כלומר אין נזילה. בדקנו גם אפשרות לגניבת מים. לא מצאנו שמישהו התחבר לצינור שלנו.

 

"בכל זאת הזמנו אינסטלטור. הוא השתומם מהסכומים והניח שיש נזילה. 'זה כאילו יש לכן ברז שפתוח 24/7 זה לא הגיוני', הוא אמר לנו, אך לא מצא נזילה. הוא החליף גומייה בניאגרה ליתר ביטחון כי אם יש נזילות זה לפעמים משם וגם אז מדובר בטפטוף, זה לא מגיע למאות שקלים. יש לי חברות שיש להן שנים נזילה באסלה והחשבונות לא מגיעים לסכומים כאלה".

 

אחרי ביקור האינסטלטור, החשבונות שהגיעו היו אף גבוהים יותר. "אמרו לנו שאולי הבעיה היא בשעון המים ושנשלח אותו לבדיקת מעבדה. אם ייצא תקין – אנחנו נתבקש לשלם על הבדיקה. כמובן שיצא תקין. זה מאזן כוחות בעייתי, אנחנו לא צורכות יותר מים מאשר בשנה שעברה, הצריכה שלנו רגילה ובכל זאת החשבונות שלנו ממשיכים להיות גבוהים מדי".



הודעת מי אביבים לשותפות ()
הודעת מי אביבים לשותפות

  

זה סכום לא הגיוני ומצפים מאיתנו לשלם ולשתוק

כרגע, הבנות לא משלמות את חשבונות המים שלהן. "אמרו לנו שאם נשלם סכום ממוצע, לא יצמידו לנו ריביות, לכן אנחנו משלמות 100 שקל בחודש, אבל נראה שהם כן יבקשו מאיתנו לשלם ריביות. כרגע החוב שלנו אצלם עומד על 1,500 שקל. החשבון האחרון עמד על כ-370 שקל וזה אחרי החלפת מד מים ואחרי שאנחנו שמות לב לכל טפטוף. זה רק מוכיח שלא משנה מה אנחנו עושותף החשבונות גבוהים וחריגים ולא הגיוניים. זה סוג של שיטת מצליח מילה שלהם מול מילה שלנו. חובת ההוכחה מוטלת עלינו ואין לנו שום כח מולם. אטימות ואין עם מי לדבר. במובן מסוים מצפים מאיתנו לשלם ולשתוק.

 

"זה פשוט סכום לא הגיוני. חשבון המים אמור להיות החשבון הכי נמוך - אחרי גז. אנחנו משלמות את כל החשבונות בזמן באותה צורה. אין פה ניסיון להתחמק מתשלום. כל מה שאני חייבת אני משלמת. את כל החשבונות אני משלמת. ובזמן".

 

דקלה, השותפה השנייה חשה אובדת עצות. "התייעצתי עם מהנדסי מים, עם חברות שמטפלות בחשבונות מים. איך זה יכול להיות? ואנחנו רוב היום לא בבית בכלל".

 

מי אביבים: החיוב הוא בגין מדידה מדויקת

ממי אביבים נמסר בתגובה: "מבדיקת הנתונים במערכת עולה שנעשו כל הבדיקות הדרושות, ובין היתר זוכתה הלקוחה על תקופת החיוב יולי-דצמבר 15 בגין נזילה שתוקנה ולאחר מכן גם נבדק והוחלף מד המים הדירתי. ממוצע החיובים בנכס המדובר, עומד על כ-370 שקלים וזהו חיוב סביר. יצויין שהחיוב הוא בגין מדידה מדויקת ולא הערכה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים