הליכוד על יעלון וברק: "מפלגת המתוסכלים"
במפלגתו של ראש הממשלה מגיבים בחריפות לאמירות של שרי הביטחון לשעבר: "מתברר שכנס הרצליה הפך הערב לפריימריז של מפלגת המתוסכלים בקרב על עמדת המושיע של השמאל. הממשלה בישראל לא נחטפה, היא נבחרה על ידי העם"
הליכוד הגיב אמש (יום ה') בחריפות על המתקפה מצד שרי הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון ואהוד ברק. "נראה שדברים שאומרים משם לא אומרים מכאן. מתברר שכנס הרצליה הפך הערב לפריימריז של מפלגת המתוסכלים בקרב על עמדת המושיע של השמאל", נאמר בהודעה.
עוד אומרים בליכוד כי "מי שמצאו עצמם מחוץ למערכת הפוליטית מתייצבים הערב מאחורי כל מיקרופון שנפתח בפניהם ובנאומים חוצבי להבות אומרים בדיוק את ההפך ממה שאמרו כשכיהנו בתפקידם - העיקר לקבל איזו כותרת בתקשורת ולהישאר בתודעה הציבורית. מוזר מאוד שאותם דוברים לא אמרו את הדברים הללו כשכיהנו בתפקידם. תמוה מאד ששניהם שיבחו את ראש הממשלה והביעו בו אמון מלא כאשר ישבו בכיסא השר. אידיאולוגיה לא משתנה לפי הפוזיציה - אבל זאת לא אידיאולוגיה, זאת כיסאולוגיה".
באשר לדבריו של ברק, שקרא להפיל את הממשלה במחאה עממית אם לא תשנה את דרכיה, אמרו בליכוד: "הקריאה לקום מהכורסאות ולהפיל ממשלה נבחרת שנה אחרי שהעם אמר את דברו בצורה ברורה, מזכירה את הקריאה 'להחליף את העם' ומוכיחה ששום דבר לא השתנה: זה לא הביטחון ולא הכלכלה ולא החברה".
"השמאל פשוט לא מוכן לקבל את העובדה שהליכוד בשלטון. לצורך כך כל האמצעים כשרים, לרבות פגיעה באינטרסים הביטחוניים של ישראל", אמרו בליכוד, "הממשלה בישראל לא נחטפה, היא נבחרה על ידי העם. מוזר שדווקא אותם אנשים שרוממות הדמוקרטיה בגרונם לא מבינים זאת".
את המתקפה נגד הליכוד ונתניהו פתח שר הביטחון לשעבר, משה (בוגי) יעלון, שאמר אתמול בצהריים כי "מן הראוי שההנהגה במדינת ישראל תחדל מלהפחיד את האזרחים, תפסיק להעניק להם תחושה שאנחנו עומדים מול שואה שנייה". יעלון הוסיף כי "מדינת ישראל ואזרחי ישראל ראויים להנהגה ממלכתית שתחדל לפעול בציניות ותזגזג חדשות לבקרים. אנו ראויים למנהיגות שאינה נוקטת את השיטות הנלוזות של הפרד ומשול. בלתי נסבל בעיניי שההנהגה בישראל של 2016 עסוקה בליבוי יצרים, שיסוי, הפחדה והפרדה בין יהודים לערבים, בין ימין לשמאל, ובין עדות שונות. כל זה כדי לשרוד בשלטון ולהרוויח עוד חודש או עוד שנה".
"אנו זקוקים למנהיגות ממלכתית שאינה מאפשרת הרמת יד על שופטי ישראל ובית המשפט העליון. אפשר להתווכח ולחלוק על אקטיביזם שיפוטי - אך להיאבק בחורמה בכל ניסיון לפגיעה בשלטון החוק. אנו זקוקים למנהיגות שאינה חותרת לשעבד את התקשורת לטובת צרכיה ההישרדותיים".
יעלון אמר כי ישראל זקוקה ל"הנהגה שתיאבק בהדרת נשים, בהטרדתן ובאלימות כלפיהן באופן נחרץ, הנהגה שלא מבססת את הישרדותה על השנאה והסתה כלפי שמאלנים, ערבים, חברי קיבוצים, ימנים. ישראל חייבת לשמור על היותה יהודית ודמוקרטית. דומה כי בתקופה האחרונה נשברים שיאים של כיעור, ציניות ואופורטוניזם. אסור לנו לוותר, להרים ידיים או לומר לעצמנו שמישהו אחר יטפל בזה. לכן אני מתכוון להציג חלופה להנהגה הנוכחית, כי אין לנו ארץ אחרת".
מאוחר יותר הגיע תורו של ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק למתוח ביקורת חריפה על נתניהו וממשלתו. "אם זה נראה כמו 'ניצני פאשיזם', הולך כמו 'ניצני פאשיזם' ונובח כמו 'ניצני פאשיזם', אז זה 'ניצני פאשיזם'. זהו המצב. ממש כך", אמר ברק והוסיף כי "ממשלת הימין, בעיקר של השנה האחרונה, אינה ממשיכת דרכם של ז'בוטינסקי ובגין.
גרעין פנאטי של אידיאולוגיה קיצונית השתלט על הליכוד, תוך ניצול פרצות בחוקת הפריימריז, וטיהר את הנהגת הליכוד מכל מי שערכי הדמוקרטיה היו חשובים לו יותר מפופוליזם או הישג רגעי. ובהמשך, דרך שימוש חוזר בפחדים ובחולשות של העומד בראש - ניצחה עמדתם".
ברק המשיך לתקוף: "האג'נדה שלהם הפכה למובילה, כאשר ההנהגה הפורמלית נגררת אחריהם. ואל נטעה, נתניהו בראשה נושא באחריות לפעולות ממשלתו החטופה ומחדליה, בין אם מדובר בחולשת דעת או אופי, בין אם מדובר ב'סינדרום שטוקהולם', ובין אם זו 'התגלות' מאוחרת של עמדות היסוד שלו בהשראת משפחתו וסביבתו הקרובה. ולכל מי שגדל על עיקרון האמת של ז'בוטינסקי, אוסיף: מי, בשם האלוהים, הסמיך את נתניהו והממשלה 'החטופה' הזאת להוליך אותנו אל סף התהום תוך מלמול מרגיע, מתעתע ורצוף - שתכנו משדר לכאורה את ההיפך".