יום שישי לצעדת השוויון: "מה שחשוב זה איפה נולדת"
המוחים שדורשים להחיל תקצוב ממשלתי שווה בתחומי החינוך והרווחה הגיעו היום לקריית גת, שם ערכו קבלת שבת לצד חברי כנסת. יוזם המחאה, ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון: "הממשלה צריכה לתת לילדים הזדמנות שווה"
צועדים לקריית גת, היום (צילום: יניב אפוטה)
המשתתפים ב"צעדת השוויון" המשיכו היום (ו'), זה היום השישי, בצעדת המחאה בדרישה להחלת תקצוב ממשלתי שווה בתחומי החינוך והרווחה. הצעדה נערכה היום מהיישוב אחוזם ועד קריית גת, שם ערכו בפארק פ"ז קבלת שבת עם פעילים חברתיים מתנועת "תור הזהב".
ח"כ מיקי זוהר הצטרף היום לצועדים, והוא הראשון מבין חברי הליכוד שלוקח חלק במחאה. בצעדה ובקבלת השבת השתתפו גם השר לשעבר אבי גבאי, ח"כ איציק שמולי, ח"כ עמיר פרץ, ח"כ מיכל בירן, יו"ר עמידר יצחק לקס ומנכ"לית עמותת חינוך לפסגות חנה דורסמן.
יוזם המחאה, ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון, קרא לציבור להצטרף לצעדה. "בנאדם אחד מתאבד על הגז הטבעי, אחר על חוק הריכוזיות אבל מי מתאבד על ילד שאין לו הזדמנות?", שאל ביטון. "זו נבואה שמגשימה את עצמה: איפה שנולדת זה ההישג שלך. הממשלה צריכה לתת את הדין ולתת לילדים הזדמנות שוויונית".
השר לשעבר גבאי מתח ביקורת על התוכנית שמקדם שר החינוך נפתלי בנט לעידוד חמש יחידות במתמטיקה במבחני בגרות ועל הפערים שבחלוקת תקציבי החינוך. "נושא החינוך הוא קריטי", אמר, "ואנחנו רואים עכשיו תהליך של הרחבת פערים: כשאני רואה את בנט עם חמש יהחידות אני מוטרד, מצד אחד זה טוב למשק ולמדינה אבל חמש יחידות לא עושים בלי מורה פרטי. מספר הילדים שמסוגלים לעשות חמש יחידות במנגנונים הנוכחיים בלי סיוע נוסף הוא נמוך ולכן צריך פה עוד כסף".
המוחים, בהם ראשי רשויות ופעילים חברתיים, מתכוונים להקים מאהל מחאה מול משרד האוצר בירושלים עם סיום הצעדה. הם נשענים על נתוני ה-OECD שלפיהם ישראל היא המדינה שבה הפערים הגדולים ביותר בין תלמידים מרקע חלש לתלמידים מרקע חזק.
בנוסף, על פי נתוני פיז"ה 2012, ישראל במקום הראשון בפערי ההישגים בין בתי הספר. מובילי המחאה מדגישים כי זהו המאבק המשמעותי ביותר המתקיים כיום בישראל ולכן הם מבקשים לצמצם פערים אלו באופן מיידי ולקדם שוויון הזדמנויות בחינוך ובחברה לכל תושבי המדינה.
אתמול הצטרף גם הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ אל המשתתפים בצעדת השוויון באזור צומת בית קמה, ואמר להם כי לפי בדיקתו בחברות העסקיות שבהן הוא מעורב אחוז העובדים שהגיעו מהפריפריה נמוך מאוד.
"האתגר ברמה האישית והאתגר של מדינת ישראל הוא לגרום לכך שבעוד כמה שנים, בכל החברות העסקיות תהיה השתלבות הרבה יותר משמעותית של צעירים מהפריפריה, ולשם כך צריך לתת להם כלים להזדמנות שווה", אמר הרמטכ"ל לשעבר.
צועדים לקריית גת
צילום: יניב אפוטה
מומלצים