שתף קטע נבחר

 

ארדואן רוצה לבנות בפארק שהוביל למהומות ענק

הנשיא הטורקי הכריז כי הוא מתכוון לבצע את השינויים בפארק גזי באיסטנבול, שהובילו למהומות הענק נגד משטרו ב-2013 ובהם נהרגו 4 בני אדם ונפצעו אלפים. כעת עולה השאלה האם המפגינים ישובו למחות

קודם כראש ממשלה, עכשיו כנשיא - הוא לא מוותר: נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הכריז כי בכוונתו לחדש את התוכנית לבצע שינויים נרחבים בפארק גזי באיסטנבול - שלוש שנים לאחר ההפגנה בעיר נגד ביצוע אותו השינוי בפארק, שהתפתחה למחאה עממית כוללת ברחבי המדינה נגד המשטר שבה נהרגו ארבעה בני אדם וכ-7,500 נפצעו.

 

"תהיו רגועים, נתגבר על זה". ארדואן בעת המהומות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"תהיו רגועים, נתגבר על זה". ארדואן בעת המהומות(צילום: AFP)

בהכרזתו הודיע ארדואן כי התוכנית המקורית - הקמת מרכז מסחרי ומסגד בצורת מבנה צבאי מתקופת האימפריה העות'מאנית, שעמד במקום באותה התקופה - שבה אל השולחן: "אנחנו צריכים להיות אמיצים בנושא הזה. אם אנחנו מתכוונים לחזור למקורותינו, להשיב לנו את ההיסטוריה שלנו - אם היה שם בניין בעל חשיבות היסטורית, אנחנו נבנה אותו שם". בית המשפט העליון במדינה אסר על כל שינוי בפארק לאחר המהומות, אך בשנה שעברה האיסור הוסר לאור בקשת עיריית איסטנבול. 

 

המחאה נגד ארדואן: גז מדמיע בכיכר טקסים באיסטנבול    (צילום: רויטרס)

המחאה נגד ארדואן: גז מדמיע בכיכר טקסים באיסטנבול    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המחאה, שהחלה ביוני 2013 כהתאספות פעילים סביבתיים שהתנגדו להריסת הפארק הנחשב לאחד האזורים הירוקים היחידים שנותרו באיסטנבול, גדלה בתוך כמה ימים להפגנת עוצמה עממית נגד ארדואן בעת כהונתו כראש הממשלה, לאחר שהמשטרה פיזרה את הפעילים הסביבתיים בברוטליות. המהומות שנמשכו חודשים ארוכים ביטאו את ההתנגדות החילונית במדינה לקו האיסלאמי ההדוק שנקטה ממשלת ארדואן באותה העת וחוסר ההתחשבות שלה, לכאורה, ברחשי העם.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

כיכר טקסים, בעת המהומות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כיכר טקסים, בעת המהומות(צילום: רויטרס)

ההפגנות פשטו מאיסטנבול לעשרות ערים ברחבי טורקיה, בהן בירת המדינה אנקרה. המהומות כללו זריקת בקבוקי תבערה על סמלי שלטון ופגיעה ברכוש ציבורי על ידי המפגינים, שנענו על ידי כוחות הביטחון הטורקיים בגז מדמיע ותותחי מים, ואלה הובילו למאות פצועים בכל התנגשות בין הצדדים.

 

פארק גזי וכיכר טקסים באיסטנבול, שהפכו לסמלי המחאה, פונו כמה פעמים באופן הזה - אך המפגינים שבו לכיכרות לחדש את המחאה שעות לאחר פיזורם.

 

במהלך המהומות שיגר ארדואן חִצי אשמה לעבר מפלגות האופוזיציה ואחר כך לצעירים "פורעי חוק", למשקיעים זרים ולמעצמות זרות, ואף האשים אנשי עסקים יהודיים ומערביים. הוא אמר באותה העת: "יש לנו כבר אביב בטורקיה", בהתייחסות לכינוי "אביב טורקי" שניתן למחאה, "אבל יש מי שרוצה להפוך את האביב הזה לחורף". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"עלינו לחזור למקורותינו". ארדואן
צילום: AP
מומלצים