התאחדות התעשיינים: להחריג את עובדי המשמרות מחוק הורות שוויונית
לטענת יוזמת החוק, ח"כ רחל עזריה, בהתאחדות מבקשים למנוע מעובדי המשמרות לחלוק את שעות ההנקה, המגיעות היום לאם בלבד. ההתאחדות בתגובה: "לא ניסינו להחריג, אלא לתת מענה מותאם"
התאחדות התעשיינים מבקשת להחריג את עובדי המשמרות בתעשייה הישראלית מחוק ההורות השיוויונית שמקודם בימים אלה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת. חוק הורות שוויונית של ח"כ רחל עזריה (כולנו) יעלה להצבעה ביום ג' הקרוב, על פיו יתאפשר להורים לחלוק ביניהם את "שעת ההנקה" המגיעה כיום לאם בלבד, ולהחסיר שעה ביום ממקום העבודה ב-4 החודשים הראשונים מרגע חזרה לעבודה לאחר הלידה.
כתבות נוספות בנושא קריירה
אלא שלדברי ח"כ עזריה, החוק נתקל באחרונה בקשיי קידום עקב לחצים כבדים המופעלים מצד התאחדות התעשיינים, שדורשת להחריג את העובדים החלשים בתעשייה הישראלית: "התאחדות התעשיינים רוצה למנוע ממאות אלפי העובדים החלשים ביותר במשק את הזכות הבסיסית להיות שותפים בגידול ילדיהם", אמרה עזריה.
עזריה טוענת כי התאחדות התעשיינים פועלת מול לשכת רה"מ כדי להחריג את עצמם מהחוק. בדיון שנערך בשבוע שעבר נדחתה ההצבעה על החוק, לדרישת התעשיינים, על מנת להעביר רשימה של מספר מקצועות בודדים שהם מבקשים להחריג מהחוק.
הרשימה שהוגשה על ידי התאחדות התעשיינים כוללת בתוכה את כל עובדי התעשייה במשמרות בישראל - כלומר, מאות אלפי עובדים. השדרה הניהולית של המפעלים דווקא תהיה כלולה בחוק, כך שמנהלים יוכלו להתחלק בשעת הנקה בין בני הזוג.
"לאפשר למאות אלפי הורים להיות שותפים פעילים בגידול ילדיהם"
ח"כ עזריה אמרה כי הדרישה תמוהה: "התעשיינים יודעים להתמודד עם שעת ההנקה. מאז ומתמיד נשים יוצאות לשעת ההנקה, אז מה ההבדל אם יחלקו את השבוע בין האב לאם, כך שכל אחד יוכל להיות עם הילדים במהלך השבוע? יש כאן אטימות של התאחדות התעשיינים שאין לה הסבר הגיוני.
"אנחנו חיים בתקופה בה שני ההורים שותפים לגידול הילדים וכולם מרוויחים מכך: הילדים, ההורים והמעסיקים. אני קוראת להתאחדות התעשיינים להתעשת ולסגת מהדרישה שלהם, להפסיק להפעיל קשרים ולחצים שאינם במקומם, ולאפשר למאות אלפי הורים להיות שותפים פעילים בגידול ילדיהם".
מהתאחדות התעשיינים נמסר כי אינם מתנגדים לחוק, אך דרושות בו התאמות מסוימות: "נשיאות הארגונים העסקיים תומכת בשוויון זכויות וחלוקת סמכויות הוריות בין בני זוג לכל העובדים, ללא יוצא מן הכלל. במסגרת זו, הנשיאות גם תומכת בהצעת החוק של ח"כ רחל עזריה לחלוקת שעת הנקה בין בני הזוג.
"אולם על מנת לתת מענה ספציפי לעובדים שמועסקים במשרות נוקשות (משרה בה נדרשת הערכות מיוחדת של המעסיק במטרה שלא לפגוע במהלך הפעילות, דוגמת עבודה במשמרות בתעשייה) וחלילה לא להחריג אותם מהחוק, הצענו כי חלוקת הזכות בין בני זוג במקרה מסוג זה, תהיה חלוקה על פני טווחי זמן ארוכים של מספר שבועות ולא ימים בודדים, שכן ימים בודדים יפגעו במהלך העבודה הסדיר".