שתף קטע נבחר
 

חופשת לידה - אנחנו מול העולם

בעקבות מחאה חדשה שעוסקת בתנאי חופשת הלידה בישראל, החלטנו לבדוק מה קורה בעולם ובאיזו מדינה ההורים הצעירים יכולים להסתגל בכיף לסטטוס החדש. אז מה מצבנו והאם יש נקודת אור למרות סיום החופשה לאחר 14 שבועות בלבד?

 

תחקיר: אסף זגריזק

תחקיר: אסף זגריזק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השבוע נולדה מחאה נוספת שעוסקת בתנאי חופשת הלידה בישראל. 14 שבועות. זה הזמן שאמור להספיק להורים לנוח לאחר הלידה, להתרגל לסטטוס החדש, להתחבר לתינוק, לחפש מטפלת או משפחתון וצ'יק צ'אק לחזור לעבודה. איך זה עובד בעולם? ובכן, גם ביפן אמהות מקבלות חופשת לידה של 14 שבועות, בצרפת וספרד 16 שבועות, באוסטרליה 18 שבועות, פולין 20 שבועות ואירלנד 26 שבועות.

 

אבל יש הורים שנהנים מחופשת לידה נדיבה במיוחד, למשל בבריטניה, דנמרק וסרביה חופשה נמשכת 52 שבועות, ואילו אורך חופשת לידה באיסלנד הוא 3 חודשים לאמהות, 3 חודשים לאבות ו-3 חודשים נוספים שאחד ההורים יכול לבחור.

 

אולי יעניין אותך גם:

- הגיע הזמן לגלות את האמת על "חופשת" לידה

- 8 ימי חופשת לידה לאבא? עדיף שתקצרו את שעות העבודה

- ההורים שלא הצליחו למצוא שם לילד

 

ישראל נמצאת בתחתית הרשימה. מתחתינו אפשר למצוא מדינות כמו הודו עם 9 שבועות וארצות הברית, שם אין חופשת לידה במימון המדינה. ספקנים יוכלו להזכיר את סעיף החוק המציין שאישה תוכל לקחת 12 שבועות נוספים ללא תשלום ובכך מספר השבועות מוכפל ל-28. זה כבר נשמע אחרת, אבל לאיזה זוג צעיר בישראל יש אפשרות לוותר על 14 שבועות שהם יותר משלושה חודשים ללא שכר?

 

בין מדינות סקנדינביה למדינות ארה"ב, ישראל צועדת לכיוון האמריקני. ואם חופשת הלידה שבתשלום קצרה אולי לפחות הנטל בבית קצת יותר שווה? ממש לא.

 

בישראל שיעור הגברים שיוצאים לחופשת לידה הוא פחות מחצי אחוז לעומת 16 אחוזים במדינות ה-OECD. הפער הוא משום שבישראל לא ניתנות לגברים הטבות מיוחדות והם יכולים לממש את החופשה רק אם האישה מוותרת על זכויותיה וזאת בניגוד למדינות אירופה וסקנדינביה.

 

נקודת אור אחת לאמהות הישראליות: חופשת הלידה שבתשלום היא בשיעור של 100 אחוזים מהשכר וזאת בניגוד ל-21 מדינות ה-OECD שבהן השכר הוא חלקי. בקיצור, יש עוד המון לאן לשאוף. ראוי שהמדינה תדאג יותר לילדינו בשנתם הראשונה לחיים וגם לחלוקה שוויונית יותר בנטל ההורות.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יש עוד המון לאן לשאוף
צילום: shutterstock
מומלצים