למ"ס: גרושים בישראל מדוכאים ובודדים יותר
ב-2014 נרשמה עלייה במספר הגירושים עם 13% מהזוגות. מהנתונים החדשים עולה כי הגרושים פחות מרוצים ממצבם הכלכלי, ומעידים על רמת אושר נמוכה, בדידות גבוהה וחוסר אופטימיות לגבי העתיד
שיעור הגירושים בישראל מצוי בעלייה מתמדת. לפי נתונים שפרסמה אמש (א') הלמ"ס, ב-2014 13% מהזוגות הנשואים התגרשו לעומת 2% ב-1972, והמצב רק הולך ומחמיר. עוד מסתבר כי למיקום הגיאוגרפי יש השפעה על הנתונים, ומבין כל הערים אילת מככבת בראש הטבלה עם האחוז הגבוה ביותר של גרושים בגילאי 35-64 (25%). מודיעין עילית, לעומת זאת, נמצאת בתחתית הטבלה עם האחוז הנמוך ביותר של גירושים שעומד על 2% מהזוגות בלבד.
פחות מאושרים ופחות מרוצים ממצבם הכלכלי
ומה לגבי אושר וסיפוק מהחיים? מסתבר שעבור הגרושים בישראל, המצב הרבה פחות זוהר משנהוג להניח. רק 77% מהגרושים בישראל העידו כי הם מרוצים מחייהם, לעומת 91% מהאנשים הנשואים, גברים ונשים כאחד. 23% מהגרושים מדווחים כי הם מרוצים מאוד מחייהם, וזאת לעומת 40% מהנשואים, והפער גדול במיוחד כשזה מגיע לקבוצת הגיל של 20-44.
וממדד שביעות רצון למצב הכלכלי: גם כאן, מסתבר, לא קל להיות גרוש בישראל. רק 44% בלבד (פחות מחצי) מהגרושים מרוצים ממצבם הכלכלי לעומת 63% מהנשואים. לא פלא שהם גם פחות אופטימיים עם 33% לעומת 40% בקרב הזוגות הנשואים. נשים גרושות מסתמנות כפחות אופטימיות (31%) מנשים נשואות (43%).
הבדידות גוברת
ואם זה לא מספיק, על פי הסקר, אנשים גרושים גם בודדים יותר מאלו הנשואים, ואף מדוכאים יותר. 37% מהגרושים העידו שהם חשים תחושות של בדידות לעיתים קרובות, לעומת 19% מהנשואים, ומסתבר שזה לא משתפר ככל שהשנים עוברות - 40% מהגרושים בני 65 ומעלה העידו על עצמם שהם חשים תחושות של בדידות, לעומת רק 24% מהנשואים בגיל זה.
40% מהגרושים חשים מדוכאים לעתים קרובות יותר לעומת 24% מהנשואים, ותחושת הדיכאון מאפיינת גרושים בגילאים הצעירים 20-44 (41%) יותר מאשר גרושים בני 65 ומעלה (33%). גם הפעם ישנו הבדל ניכר בין המגדרים – נשים גרושות חשות מדוכאות יותר (41%) מגברים גרושים (35%), למרות שהפער הזה קיים גם בקרב הזוגות הנשואים.
אופטימיות היא שם המשחק
ומה טומן בחובו העתיד? ובכן, רק 41% מהגרושים סבורים שהחיים שלהם יהיו יותר טובים בשנים הקרובות, לעומת 49% מהזוגות הנשואים. הרבה מהם אפילו פסימיים לגבי חייהם, כאשר 33% מהגרושים העידו שהם מעריכים שהחיים שלהם לא הולכים להשתנות לטובה, ו-12% מאמינים שהחיים שלהם יהיו אפילו פחות טובים בעתיד.