שתף קטע נבחר
 

ועדת הכספים אישרה את פירוק חברת פרזות

מדובר בהחלטת ממשלה שהתקבלה כבר לפני 7 שנים, במסגרתה חברת הדיור הציבורי הירושלמית תמוזג עם חברת עמידר. 130 מיליון שקל שהצטברו בקופת פרזות יועברו לרכישת דירות לכשליש מהזכאים הממתינים

סוף לחברה העירונית לדיור ציבורי בירושלים: ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ב') עקרונית את הצעת הממשלה לפירוק חברת השיכון הממשלתית-עירונית פרזות, הפועלת בבירה, לצורך מיזוגה בתוך חברת השיכון הלאומית עמידר. האישור הסופי יינתן לאחר הסדרת פנסיה תקציבית ל-20 עובדים ותיקים לפני פרישה.

 

מיליונים יועברו לרכישת דירות לדיור ציבורי

 

פרזות הוקמה לפני 55 שנה כדי להסדיר ולנהל את שכונות הדיור הציבורי שנבנו עבור העולים במקום המעברות שהוקמו עבורם בירושלים. מניותיה מוחזקות בידי הממשלה ועיריית ירושלים. החלטת הממשלה שפרזות סיימה את תפקידה התקבלה כבר לפני כ-7 שנים, כאשר גברה הירידה בפעילותה ובהכנסותיה עקב מבצעי מכירת הדיור הציבורי לדייריו. הסכם הפירוק וקביעת השימוש בעודפי הנכסים שבבעלותה (מדובר לרוב בדירות ציבוריות שטרם נמכרו למערך הדיור הציבורי וכן מבנים ציבוריים שדורשים שיפוץ) נחתם בין הממשלה לעירייה לפני כ-5 שנים.

 

היום נמסר לוועדה כי ערך העודפים של נכסי פרזות נאמד בכ-130 מיליון שקל. על פי ההחלטה, התנאי למיזוג עם עמידר הוא להשלים בעודפים אלה תוך שנה את רכש הדירות לזכאי הדיור הציבורי בירושלים, בהשגחתה של עמידר, ותחת פיקוח מנגנון של משרד הבינוי והשיכון שנועדו להבטיח קצב מהיר של רכישת הדירות. דירות אלה יירשמו על שם פרזות, שלאחר המיזוג תמשיך לתפקד כחברה-בת בעמידר.

ההליך כולו מעוגן בהחלטה של ועדת השרים להפרטה מלפני כ-7 חודשים. מנכ"ל רשות החברות הממשלתיות, אורי יוגב, ציין כי הצורך בהקלת אישור ההחלטה נועד לאפשר את מימוש התנאי של רכישת הדירות לזכאי הדיור הציבורי בעודפים של פרזות, "ובכך לאפשר פתרון דיור לכשליש מהזכאים לדיור ציבורי בירושלים הממתינים לתורם". הוא אף הדגיש כי בתום ההליך יימחק חובה של פרזות למדינה.

 

בדיון הקצר שנערך בוועדת הכספים הבהיר היו"ר, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), כי בדומה לבקשות קודמות ודומות של הממשלה, העניין המרכזי של הוועדה הוא להבטיח את זכויות העובדים בחברה, העומדת בפני שינוי מעמדה ובעיקר בפני אובדן עצמאותה. נציגי העובדים הבהירו את מעורבותה של ההסתדרות לדאוג לעתיד העובדים, כשלצד פרזות היתרון כי מדובר בקומץ אנשים שנותרו במשרדים בעקבות הצטמקות החברה, רובם בגילאים מבוגרים לפני פרישה לגמלאות.

 

גפני הבטיח להתערב לטובת העובדים במינהל הגמלאות הממשלתי, שעלולים להישאר ללא אמצעי קיום לאחר פירוק פרזות. "אני לא רואה בעיה, זה לא מאות העובדים הוותיקים של התעשייה הצבאית שמנענו את פיטוריהם בגלל שלא צברו זכויות פנסיוניות, וללא פנסיה תקציבית הם היו עלולים לצאת קירחים מכאן ומכאן כשיפוטרו", אמר.

 

לאחר סידורם של פורשי פרזות, תשלים הוועדה באופן פורמלי את אישור הליך הפירוק והמיזוג של החברה עם עמידר, וגם תקדם את שיכונם של מאות מזכאי הדיור הציבורי המצפים לדירות.

 

צפו: ראיון עם דייר במערך הדיור הציבורי

צלמים: יוגב אטיאס ניצן דרור אלי סגל

צלמים: יוגב אטיאס ניצן דרור אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הפגנה למען הדיור הציבורי
צילום: שאול גולן
מומלצים