שתף קטע נבחר

 

האיחוד האירופי אימץ את יוזמת השלום הצרפתית

שרי החוץ של האיחוד אימצו רשמית את היוזמה, שלה התנגדה ישראל נחרצות, וקראו לארגוניהם להכין הצעות לחבילת תמריצים לצדדים כדי להתקדם לשלום. ההחלטה שבה וקוראת לפתרון שיושג במו"מ ישיר שיביא לסיום הכיבוש. משרד החוץ: זהו צעד שמרחיק את השלום

 

פגישת שרי החוץ בלוקסמבורג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פגישת שרי החוץ בלוקסמבורג(צילום: EPA)
מועצת שרי החוץ של האיחוד האירופי בירכה היום (ב') על היוזמה הצרפתית להתנעת המו"מ בין ישראל לבין הפלסטינים, בתום דיון במצב האזורי שקיימו בלוקסמבורג. ישראל מתנגדת ליוזמה בתקיפות.

 

"בהתאם להחלטות קודמות של המועצה, ובתיאום הדוק עם הקוורטט בציפייה לקראת פרסום הדו"ח שלו וההמלצות, האיחוד האירופי ממשיך לעבוד מקרוב עם ישראל והפלסטינים ושאר הגורמים הרלוונטיים באזור ומעבר לו, לקראת פתרון שתי המדינות. שני הצדדים לסכסוך צריכים להפגין במדיניות ובמעשים מחויבות אמיתית לפתרון של שלום במטרה לבנות מחדש אמון הדדי וליצור את התנאים למשא ומתן ישיר ובעל משמעות. זה נועד להביא לסיום הכיבוש שהחל בשנת 1967, ולפתור את כל נושאי הסדר הקבע", לשון הודעת האיחוד.

 

פדריקה מוגריני, שרת החוץ של האיחוד האירופי  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פדריקה מוגריני, שרת החוץ של האיחוד האירופי (צילום: AFP)

 

נתניהו מציג הסתייגויותיו מהיוזמה הצרפתית    (צילום: דניאל אליאור)

נתניהו מציג הסתייגויותיו מהיוזמה הצרפתית    (צילום: דניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהקשר זה "המועצה מקבלת בברכה את ההצהרה בנוגע ליוזמת השלום במזרח התיכון שאומצה במפגש השרים בפריז ב-3 ביוני. המועצה מאשרת את תמיכתה בפתרון צודק ובר-קיימא של הסכסוך הישראלי-ערבי ושלום ויציבות באזור".

 

עוד נמסר ממועצת השרים כי "האיחוד האירופי נחוש, לצד פרטנרים בינלאומיים ואזוריים אחרים, להביא לתרומה קונקרטית ומשמעותית לגיבוש חבילת תמריצים גלובלית לצדדים לעשות שלום, בציפייה לוועידה בינלאומית שמתוכננת להתקיים לפני סוף השנה.

 

"לשם כך, המועצה מזמינה את הנציבות ושירות החוץ האירופי להציג הצעות, כולל תמריצים כלכליים, ללא דיחוי. המועצה מאשררת את הצעת האיחוד האירופי כפי שאומצה על ידי המועצה בדצמבר 2013, בדבר חבילה חסרת תקדים של תמיכה פוליטית, כלכלית וביטחונית שתוצע ותידון עם שני הצדדים בהקשר של הסכם הקבע הסופי". 

 

דובר משרד החוץ, עמנואל נחשון, הגיב על ההחלטה: "שלום עם הפלסטינים יושג רק באמצעות משא ומתן ישיר, דו-צדדי וללא תנאים מוקדמים. ועידות בינלאומיות כמו זו שוועדת שרי החוץ של האיחוד האירופי בירכה עליה היום, מרחיקות את השלום כי הן מאפשרות לפלסטינים להמשיך ולהימנע משיחות ישירות ומפשרה". נחשון מסר כי "זהו צעד מצער שמחזיר אחורה את המאמצים להשיג שלום שלהם ישראל מחויבת".

 

היוזמה הצרפתית יצאה לדרך בתחילת השנה, עת שר החוץ הצרפתי הודיע על ניסיון לכנס ועידה בינלאומית כדי להשיב לחיים את המשא ומתן. בצד היוזמה הוא הציב אולטימטום: "בשבועות הקרובים צרפת תפעל לכינוס ועידה בינלאומית בהשתתפות הצדדים והשותפים המרכזיים - ארצות הברית, מדינות אירופה ומדינות ערב - על מנת לשמר את פתרון שתי המדינות, ולאפשר את הגשמתו". אם זה ייכשל, הזהיר פביוס, "עלינו לעמוד בהתחייבויות שלנו ולהכיר במדינה פלסטינית". 

 

נתניהו חזר בכמה הזדמנויות על הסתייגותו מעיקרי היוזמה הצרפתית. בפגישה שערך עם שר החוץ הצרפתי ז'אן מארק איירו, שביקר בישראל לפני כחודש, אמר: "הדרך לשלום אמת בינינו לפלסטינים הוא על-ידי משא ומתן ישיר. רק כך השגנו שלום עם מצרים, רק כך השגנו שלום עם ירדן, וכל פתרון אחר רק מרחיק את השלום ונותן לפלסטינים פתח מילוט".

 

מנגד, מקורבי שר החוץ הצרפתי ציינו לאחר הפגישה בהתייחסם לוועידה הבינלאומית המוצעת כי "צרפת פועלת בשקיפות מלאה בכל הנוגע לישראל. זאת בעצם מטרת הביקור של שר החוץ, המנהל דיאלוג צמוד עם בני-שיחו הישראלים. ישראל הייתה בין המדינות הראשונות שבהן ביקר שליחו המיוחד. השר רשם לעצמו את שאלות הישראלים ונתן סיכום ביניים של ההכנות לפגישת השרים בפריז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האיחוד האירופי
צילום: רויטרס
מומלצים