שתף קטע נבחר
 

בשורה לתושבי חיפה: יורחב פארק הקישון

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז חיפה אישרה את הגדלתו של הפארק פי 30 עד לכדי 1,000 דונם. המחלוקות על גודלו של הפארק התנהלו בין העירייה ורשות הקישון לבין חברת נמלי ישראל, שתכננה להפוך 550 דונם מהפארק המיועד לאזור תפעולי לצרכי הנמל

בשורה ירוקה לחיפאים ולקרייתים: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה היום (ב') להפקדה את התכנית להרחבת פארק מורד נחל הקישון, שישתרע על שטח של קרוב ל-1,000 דונם. רק לשם השוואה, שטחו של הפארק הנוכחי, הצמוד למרינה ולמעגן הדיג הוא 33 דונם בלבד. עם זאת, עשויות לעבור עוד שנים עד לסיום כל המחלוקות וההתנגדויות בפרשה.

 

הדירות יתייקרו, ההיצע יגדל - אבל מי יבנה?

חיפה: מתיחת פנים לשכונת ואדי סאליב

 

המחלוקת על גודלו של הפארק מתנהלת בין עיריית חיפה ורשות הקישון, לבין חברת נמלי ישראל (חנ"י). בחנ"י תכננו להפוך כ-550 דונם מהפארק המיועד לאזור תפעולי של עורף הנמל, כלומר מקום אחסון למכולות. ראש העיר חיפה, יונה יהב, אמר כי לא ייתפשר: "נחל הקישון והפארק שלצדו הינם נכסי הציבור ואין להתפשר על ערכים סביבתיים. אנחנו נעמוד על מימוש הפארק במלואו ועל המדינה להקצות שטח חלופי לחנ"י על מנת שהתכנית תהפוך מחזון למציאות".

 

היום נמסר בדיוני הוועדה, כי בכוונת עיריית חיפה לקדם את התכנית בתיאום מלא עם רשות נחל הקישון וגורמים נוספים תוך איתור שטח חלופי לחנ"י. שטח חלופי כבר אותר בשטחה של קריית אתא. בשלב זה, ככל הידוע, מלבד חנ"י, גם רשות המקרקעין מתנגדת להקצאת הקרקעות החלופיות.

 

הפארק על גדות הקישון הפך למקום בילוי פופולרי לתושבי חיפה והאזור. במקום מדשאות, מזרקות, פרגולות וכן מקום חניה נרחב. ככל שמתקדם שיקום הנחל וטיהור הבוצה, מאמינים בעירייה כי מבלים נוספים יגיעו למקום. הפארק שגודלו יהיה כ-1,000 דונם ישתרע עד לשדרות ההסתדרות. הוא מתוכנן כך שבחלקו הצפוני תתקיים פעילות אינטנסיבית ויוקמו מתקני בילוי וספורט ובחלקו הדרומי ישוחזר נוף הביצות ומלחת הקישון ההיסטורית שאפיין את המקום בעבר.

פארק מורד הקישון במבט על (צילום: ורהפטיג ונציאן) (צילום: ורהפטיג ונציאן)
פארק מורד הקישון במבט על(צילום: ורהפטיג ונציאן)
 

בעתיד הרחוק מקווים בעירייה שיהיה חלק מ"פארק מטרופוליני" ששטחו יהיה 6,000 דונם. ראש העיר יונה יהב חתם בשבוע שעבר יחד עם 14 ראשי ערים מהאזור על מכתב שהופנה לשר האוצר משה כחלון, בו התבקש לסייע לקידום הפארק, שהוגדר על ידי ראש הממשלה פרויקט בעדיפות לאומית, ולמתן את ההתנגדויות לקרקעות החלופיות.

 

במפגש בין ראשי הרשויות הוחלט כי הצדדים יפעלו במשותף לאיתור חלופות מקרקעין לשטחי עורף לוגיסטי לנמל המפרץ. אחת מחלופות המקרקעין הזמינות, הן שטחים באזור רמת יוחנן וקריית אתא. באזור זה, מקודמת תכנית אב כוללת לקריית אתא המאפשרת הקמת מרכזים לוגיסטיים כחלק מאזור התעשייה המתוכנן.

 

מנכ"לית רשות נחל הקישון, שרון נסים: "זהו יום חג עבורנו. התכנית אותה אנו מקדמים בשנים האחרונות הגיעה לציון דרך משמעותי וחשוב עבור כלל הציבור במטרופולין חיפה ועל כך אנו מברכים את כל מי שתמך וסייע. רשות נחל הקישון מברכת על כך ובטוחה שהשפעת הפארק על המטרופולין החיפאי תהיה משמעותית".

 

במהלך הדיון ציין יועצה האקולוגי של רשות הנחל, פרופ' אביטל גזית, את הצורך בשמירה על השטח הפתוח לטובת הדורות הבאים. "משאב הטבע שייך לכולם", ציין פרופ' גזית והדגיש כי נוכח הגידול הצפוי באוכלוסיית ישראל בשנים הבאות יש צורך במרחבים פתוחים שיכולו לשרת ציבור זה. אבי אוזן, אקולוג בתי גידול לחים ברשות הטבע והגנים, ציין כי בשל אופיו הלינארי של הנחל יש לשמור על רצועת נחל רחבה ומתפקדת ככל הניתן כדי לשמור על סביבת הנחל הייחודית מהמשמעויות השליליות של הפיתוח.

 

באיזו שכונה כדאי לגור בחיפה? מוזמנים לצפות בתוכנית מלחמת שכונות:

צילום: אבי חי ניצן דרור

צילום: אבי חי ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ורהפטיג ונציאן
פארק הקישון
צילום: ורהפטיג ונציאן
מומלצים