היועמ"ש: "המשטרה איננה יוזמת איסוף מידע על שרים או חברי כנסת"
אביחי מנדלבליט הגיב לטענות כי במשטרה הוכן מסמך ובו חומרים המעלים חשדות פליליים נגד אישי ציבור: "המסמך הוכן לצורכי בקרה, כדי לוודא שאין שום מידע מהותי שמצוי אצל גורמי המודיעין והחקירה במשטרת ישראל שטרם הגיע לידיעת ראש אגף חקירות"
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט טוען כי המסמך על חקירות חברי כנסת ושרים שהוכן באגף החקירות של המשטרה שימש אך ורק למטרה מקצועית ואופרטיבית ולא לצורך איסוף חומרים על נבחרי ציבור.
במכתב ששיגר היום (ב') עו"ד גיל לימון, עוזרו הבכיר של היועמ"ש, הוא מתייחס לחשיפת ערוץ 10 שבה נטען כי באגף החקירות של המשטרה נאספו חומרים המעלים חשדות פליליים לגבי נבחרי ציבור.
"משטרת ישראל איננה יוזמת איסוף מידע על שרים או חברי כנסת", כתב היועמ"ש. "על פי הנהוג, מידע מהותי המגיע למשטרת ישראל המעלה חשד לכאורה לפלילים על שר או על חבר כנסת, מועבר באופן מיידי לפרקליט המדינה וליועץ המשפטי לממשלה. טיפול נוסף מתחייב את אישורם המוקדם.
"המסמך נשוא הפרסום הוכן במשטרת ישראל כבר לפני כשנתיים. המסמך הוכן לצורכי בקרה, כדי לוודא שאין שום מידע מהותי כאמור אשר מצוי אצל גורמי המודיעין והחקירה במשטרת ישראל שטרם הגיע לידיעת ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל והובא דרכו לידיעת פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה", כתב מנדלבליט.
"למותר לציין כי חלק מהמידע המופיע במסמך הבשיל ושימש בסיס לחקירות פליליות, חלקן מוכרות. אין שחר לטענה שהמסמך הוכן לכל מטרה אחרת, פרט לתכלית המקצועית-אופרטיבית שתוארה לעיל. היועץ המשפטי לממשלה מגבה את עבודת אגף החקירות והמודיעין והעומד בראשו, אשר פועלים במקצועיות וללא פשרות, יומם וליל, להבטחת שלטון החוק במדינה".
בעקבות הפרסום ניסו אתמול במשטרה לברר אם המסמך קיים. גם השר לביטחון פנים גלעד ארדן ניסה לברר פרטים לגבי המסמך, אך לא הצליח לקבל תשובות מהמשטרה.
בערוץ 10 נחשף אמש כי במסמך שהכין לכאורה אגף המודיעין של המשטרה לפני שנתיים נכללו עבירות פליליות שביצעו חברי כנסת: "המסמך ריכז את כל המידע שהמשטרה יודעת מכל מקור אפשרי בנוגע לכל 120 חברי הכנסת והשרים שכיהנו בכנסת הקודמת. לפי המסמך הזה יש למשטרה מידע על עבירות לכאורה של עשרות ח"כים, ובהן פרשיות שחיתות".
על פי הדיווח, "המסמך הכיל שמות של עדים לכאורה, אבל המידע הזה לא הפך לחקירה רצינית". בדיווח הוזכר הפרסום ב"ידיעות אחרונות", לפיו "בבוקר אחרי שהשר גלעד ארדן הודיע על מינויו של גל הירש למפכ"ל ביקש ממנו יצחקי, ראש אגף חקירות, להוציא את כל המידע שיש במשטרה על גל הירש וכזכור חלק מהמידע הזה הביא לסיכול המינוי. ההוראה של יצחקי ניתנה גם בדרך לא שגרתית, לא בהנחיה כתובה ישירות לקציניו".
עוד נטען כי במשטרה לא הכחישו את קיום המסמך, וטענו כי המדיניות שלה בנוגע לחשיפת עבירות פליליות על ידי פוליטיקאים לא השתנתה.