שתף קטע נבחר

 

דיווח: טורקיה וישראל יודיעו ביום א' על חידוש היחסים

העיתון הטורקי "הורייט" מדווח כי שש שנים אחרי תקרית המרמרה, צפויה הכרזה משותפת על נורמליזציה ביחסים בין ירושלים לאנקרה. "היחסים יכללו הצבת שגרירים", דווח. גורמי חמאס: טורקיה ויתרה על הסרת המצור על עזה

 

נתניהו וארדואן (צילום: AP, קובי גדעון, לע"מ) (צילום: AP, קובי גדעון, לע
נתניהו וארדואן(צילום: AP, קובי גדעון, לע"מ)

אחרי משא ומתן ממושך שארך שנים, צפויות טורקיה וישראל להודיע בשבוע הקרוב על ההסכם לחידוש היחסים הדיפלומטיים. כך לפחות פרסם הבוקר (ג') העיתון הטורקי "הורייט". העיתון ציטט "גורמים מעורים מאוד בנושא", שאמרו כי פריידון סינירליוגלו ממשרד החוץ הטורקי ויוסף צ'חנובר, השליח המיוחד של ראש הממשלה בנמין נתניהו, ייפגשו ביום ראשון הקרוב ויודיעו על נורמליזציה מלאה של היחסים - שש שנים אחרי פרשת המרמרה.

 

לפי העיתון הטורקי, ההסכם ייסגר וייחתם ביולי, על ידי בכירים במשרדי החוץ של שתי המדינות. היחסים המלאים בין המדינות צפויים להתחדש בסוף החודש הבא, ויכללו הצבה מחודשת של שגרירים - שגריר ישראלי באנקרה ושגריר טורקי בירושלים.  

 

ארדואן לאחר התנצלות ישראל על המרמרה    (צילום: רויטרס)

ארדואן לאחר התנצלות ישראל על המרמרה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד דווח בעיתון הטורקי כי שתיים מתוך שלוש דרישות עקרוניות של הטורקים – התנצלות על תקרית המרמרה ופיצויים הולמים – "נענו באופן כללי" על ידי ישראל, בעוד הדרישה השלישית – הסרת המצור מעל עזה – עדיין מהווה המכשול הגדול ביותר להסכמה בין הצדדים.

 

ב"הורייט" כתבו כי אם הכול יעבור חלק, הן טורקיה והן ישראל יסירו את התביעות הבינלאומיות. או אז, יוסרו המכשולים לפני חידוש תרגילים צבאיים בין המדינות, השקעות אנרגיה משותפות והשקעות ביטחוניות משותפות.

 

מקורות בחמאס אמרו היום כי טורקיה הסירה את דרישתה להסרת המצור מעל רצועת עזה כתנאי בשיחות הפיוס עם ישראל. לדבריהם, רג'פ טאיפ ארדואן עדכן את הנהגת חמאס כי הוא עשה את כל מה שיכל להסרת המצור או להפחיתו, אולם ישראל עמדה בסרובה וכעת הוא חייב להגיע עמה לפיוס בשל האינטרס הטורקי. המקורות הוסיפו כי הביקורים של בכירי הארגון בטורקיה פחתו משמעותית בתקופה האחרונה. בחמאס צופים כי בשל הדרישות הישראליות במשא ומתן, טורקיה תפחית את הימצאותם ואת תנועותיהם של בכירים בחמאס בעתיד.

 

בשבוע שעבר אמר ראש ממשלת טורקיה, בינאלי יילדירים, שהחל את תפקידו לפני כחודש, בראיון ל"הורייט" כי בחודשים האחרונים מתנהלים מגעים לתיקון הקשרים המתוחים שנוצרו מאז תקרית המרמרה, שבה נהרגו עשרה טורקים. "עדיין לא הגענו לפתרון, אבל אני לא חושב שייקח לזה הרבה זמן", הוסיף.

 

לפני כחודשיים אמרו גורמים בכירים בטורקיה לביטאון חמאס בעזה כי הם סבורים שהסכם הפיוס עם ישראל צפוי להיחתם בקרוב. הבכירים, שהתראיינו מאנקרה ומהחלק הטורקי של קפריסין, טענו כי ישראל הביעה את הסכמתה העקרונית לפתוח ציר ימי בין קפריסין הטורקית לבין רצועת עזה, וכי בעניין זה נותר רק לסגור "פרטים טכניים" הנוגעים לנמל הצף ולספינת החשמל (שתוצב מול חופי עזה).

 

בהכנת הידיעה השתתף אליאור לוי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרק ישראל סלם, רויטרס
נתניהו וארדואן
צילום: מרק ישראל סלם, רויטרס
מומלצים