כך תגדלו מלח בעציץ: צמחי תבלין
אוהבים את התה שלכם מתוק אבל לא רוצים להשתמש בסוכר? שימו כמה עלים של ליפיה דולצ'יס. רוצים להמליח את התבשיל, אבל יותר מדי מלח זה לא בריא? השתמשו בסליקוניה. צמחי התבלין המוכרים עברו שדרוג ועכשיו מצטרפים אליהם חדשים שיכולים לשנות את אופן התיבול שלנו. צפו
כולנו מכירים את הנענע והלואיזה לתה, וגם את הבזיליקום והפטרוזיליה לתבשילים השונים - לכל אחד יש טעם מובהק שמותאם לדברים מסוימים מבחינתנו. אבל מה תגידו אם יציעו לכם מנטה בטעם תות לסלט פירות או את הליפיה דולצ'יס (לואיזת הדבש) - לואיזה דרום אמריקאית מתוקה, שתמתיק לכם את התה ללא צורך בסוכר, ואת הסליקוניה שתמליח את הרוטב לפסטה וגם תתן טקסטורה יפה?
דודו מגל, מחישתיל, התארח באולפן ynet כדי לספר על צמחי התבלין החדשים שהתאקלמו בארץ ויכולים לפתוח לכם דלת לעולם קולינארי ירוק, מרענן, חריף וגם מתוק - רק צריך לבחור מה מתאים לכם למנה, ואת כולם אפשר לגדול בבית.
ה"פנטסטיק" הם פלפלים מתוקים וחריפים הגדלים על עץ בונסאי. פלפל גדל, לרוב, על שיח ואילו במקרה הזה הצליחו לגדלם כעץ ננסי שניתן לגדל על אדן החלון.
הבזיל הסגול יצבע את המנה בסגול ומתאים גם להכנת פסטו שחור כשהעלים הסגולים מרירים מעט ומפיקים ארומה חזקה. כמו כן, מומלץ לשימוש בעיקר בסלטים טריים. אפשר לייצר מהצמח חומץ-בזיליקום, על ידי מילוי צנצנת גדולה בחומץ לבן והמון בזיליקום סגול למשך שבוע. לאחר סינון החומץ אפשר לצקת אותו לתוך בקבוק יפה עם כמה ענפי בזיליקום טרי לקישוט.
מקור הזן מתימן, הוא טופח והותאם לאקלים בישראל, כך שיתאים לכל עונות השנה מבחינת כמויות אור שנעות בין צל לשמש. אך הוא רגיש לקור, לחות ומים על העלים.
"אש הדרקון" מגיע אלינו מדרום-מזרח אסיה, הוא מתאים למאכלים אסייתים וגם למי שאוהב את האוכל שלו חריף, מאד. היזהרו כשאתם טועמים ממנו, הוא אש.
אוהבים את טעם הפטריות אבל לא אוהבים להתעסק עם הירק עצמו? אין בעיה, הוסיפו עלים של צמח הפטריה לסלט או לרוטב של הפסטה וקיבלתם את הטעם האהוב בתוספת צבע ירוק עז.