תוך שעתיים: צפון קוריאה ביצעה שני ניסויים בליסטיים
קוריאה הצפונית שיגרה מחופה המזרחי שני טילים בליסטיים, שנפלו בים. גורמים אמריקנים אישרו כי השיגורים זוהו - וכי לפחות הראשון נכשל. ארצות הברית ויפן, שהטילים עברו מעל למים הטריטוריאליים שלה, מחו בחריפות: "הפרה של החלטות האו"ם"
שני ניסויים בשעתיים: צפון קוריאה שיגרה הלילה (ג') שני טילים בליסטיים לטווח בינוני, שנפלו בים. גורמים בקוריאה הדרומית ובפנטגון מסרו כי לפחות השיגור הראשון נכשל, בדומה לארבעת הניסיונות שנעשו מאז אפריל האחרון. טרם ידוע אם השיגור השני בוצע בהצלחה. ההערכות הן שהטילים היו מסוג "מוסודאן" החדש.
ארצות הברית גינתה בחריפות את השיגורים, שלדבריה מהווים הפרה של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם. דובר בצבא האמריקני ציין כי השיגורים לא היוו איום על ארצות הברית. בהצהרה נוספת אמר דובר מחלקת המדינה, ג'ון קירבי, כי מדינתו מתכוונת להביע את דאגותיה בפני האו"ם, כדי לחזק את הנחישות הבינלאומית בנושא ולגרום לצפון קוריאה לשאת באחריות על מעשיה הפרובוקטיביים. דרום קוריאה הודיעה כי תכנס דיון ביטחוני מיוחד בעקבות הניסויים.
יפן, שהטילים עברו מעל המים הטריטוריאליים שלה, אמרה כי תמחה בחריפות על השיגורים שלדבריה מפרים את החלטות האו"ם בנושא. אתמול סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" ציטטה מקור ממשלתי שאמר שצפון קוריאה נראתה מעבירה אל חופה המזרחי טיל לטווח בינוני, ויפן בתגובה הגבירה את הכוננות הצבאית. בסוכנות הידיעות היפנית "קיודו" דווח כי במסגרת העלאת הכוננות הצבאית היפנים הציבו סוללות "פטריוט" וספינות מלחמה.
צפון קוריאה נכשלה בכל ארבעת ניסיונותיה הקודמים לשגר את הטיל "מוסודאן", שבאופן תיאורטי הטווח שלו מכסה את כל יפן ואת האי גואם. כלי תקשורת בדרום קוריאה דיווחו כי ברשות שכנתה מצפון כ-30 טילים מסוג זה. גורמים רשמיים במדינה מסרו כי הטילים נפרסו כבר ב-2007, אך עם זאת צפון קוריאה לא ביצעה בהם ניסויים עד השנה.
באפריל האחרון קוריאה הצפונית שיגרה טיל בליסטי מצוללת. מפרטים שפרסמה דרום קוריאה עולה כי הטיל הבליסטי עף למרחק של 30 קילומטרים בלבד, לעומת 300 קילומטרים הנדרשים למיצוי
יכולת שיגור טילים שכאלו. סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הממלכתית מסרה שהניסוי היה מוצלח ושהשליט קים ג'ונג און עקב אחר נקודת השיגור התת-מימית של הטיל.
צפון קוריאה גם פרסמה תיעוד של השיגור המציג את הטיל ממשיך במעופו לאחר שהוא יוצא מהמים. לדברי גורם אמריקני רשמי, הניסוי הזה הוא "צעד מתגרה, אך אינו מהווה איום על ארצות הברית". הוא ציין שהטיל נורה במרחק ניכר מיפן ומדרום קוריאה. בשנה שעברה ביצעה צפון קוריאה ניסוי דומה של ירי טיל בליסטי מצוללת והצעד הזה סימן התקדמות במערכות הנשק של הדיקטטורה המאיימת על שכנותיה. לאחר אותו ניסוי, נראה היה שניסויי השיגור הנוספים לא עלו יפה וצפון קוריאה נאלצה לשדר סרטונים מזויפים שהציגו ניסוי מוצלח לכאורה. כך לדברי מומחים שבחנו את הסרטונים.