אבות גרושים הפגינו: "גזלו את האבהות שלנו"
כ-20 אבות גרושים הפגינו נגד הסחבת לביטול חוק חזקת הגיל הרך, לפיו ילדים עד גיל שש נמצאים בחזקת האם. "התפיסה החברתית הקלוקלת מונעת מאיתנו ברגל גסה את אבהותנו, עם חוקים דרקוניים וארכאיים שעבר זמנם"
הקואליציה לא מצליחה להגיע להסכמות בנוגע לביטול חוק חזקת גיל הרך, ותנועה של אבות גרושים החליטה להסלים את המאבק בנושא. הבוקר (יום ד') הם הפגינו ליד מחלף ההלכה, תחת הכותרת "אבא עושה מהפכה", במטרה לשנות את החוק הקיים, לפיו ילדים עד גיל שש עוברים באופן אוטומטי לידי אמם במקרה של פרידה וגירושין.
אמיר שיפרמן, אחד הפעילים בתנועה, על איזו מהפכה אתם מדברים?
"אנחנו מתכוונים ועושים מהפכה בכל העניין של ההורות, של התפיסה החברתית הקלוקלת שמונעת מאיתנו את אבהותנו ברגל גסה על ידי חוקים דרקוניים וארכאיים שעבר זמנם. אנחנו לא נלחמים על משהו שאנחנו רוצים, אלא על משהו שגזלו מאיתנו, את הילדים שלנו, אנחנו פה על מנת להשיב אותם הביתה".
שיפרמן הוא אב לילדה אחת, ויש לו עוד ילד בדרך מפרק ב' בחייו. "הסיפור האישי שלי לא שונה מאף אבא שעומד פה לצדי. אמנם השמות שונים אבל הסיפורים זהים. גזלו ממני את האבהות שלי כמו כמו שגזלו מכל אבא שעומד פה מאחוריי, לצדי. הביאו אותנו לאינספור דיונים בבית המשפט. יש לי ילדה בת שש שאני לא רואה, ילדה שנוכרה והוסתה בסיוע מערכת המשפט והרווחה במדינת ישראל, מערכת שליבתה את הסכסוך ונתנה יד עם חוקים דרקוניים להמשך ההתעללות".
מה קורה במדינות אחרות? מדינת ישראל יוצאת דופן?
"מדינת ישראל היא היחידה שעדיין קיימת בה החזקה. זו תפיסה נפשעת על גבם של ילדים קטינים, חסרי ישע, וההיסטוריה תשפוט את כל אלה שפגעו והתעללו בנו ובילדים שלנו. מדינת ישראל היא כרגע היחידה בעולם שעדיין חלה בה חזקת הגיל הרך וגם זה מתוך מניעים ומקומות פוליטיים צרים, מפחד מארגונים כאלה ואחרים ומתפיסות מוטעות ושגויות שגברים הם אלימים ונשים הן המוחלשות והמסכנות. אנחנו חיים בעידן מודרני, נשים מפתחות קריירה, רוצות להתפתח, לא רוצות לשבת בבית, לגדל ילדים ולעשות כלים. נשים היום מגדלות ילדים בצורה שווה עם האבות. לא ייתכן שאבות שגידלו בצורה שווה את הילדים במהלך הנישואים, ברגע הגירושין נהפכים לעבריינים ולחסרי מסוגלות הורית כלפי הילדים שלהם".
יכול להיות שיש אבות שכן מעדיפים לבטל את נוכחות הילדים בחייהם?
"אנחנו הרוב, ההתנגדות שמביעים נגד המטרות שלנו היא מצד קומץ של נשים מארגונים כאלה ואחרים שלצערנו עדיין מתוקצבים על ידי המדינה ונותנים את הטון בבית המחוקקים, אבל לא להרבה זמן".
כשאתה אומר שאבות הופכים לעבריינים, מה הכוונה בפועל?
"בהרבה מקרים אנחנו נתקלים באבות ש'זוכים' לתלונות שווא ולאכיפה סלקטיבית של משטרת ישראל בנוגע לתלונות השווא. טרם קראתי כתבה על אישה שהגישה תלונת שווא ונכנסה למעצר. אנחנו עדים לעוד ועוד כתבות על מקרים שגילינו שהוגשו תלונות שווא, אבל עדיין לא רואים אכיפה בנושא".
אתם מעדיפים שתהיה משמורת משותפת?
"אנחנו מעדיפים שברירת המחדל תהיה משמורת משותפת, אנחנו מצפים משרת המשפטים לקבל החלטה ולא לבחור שלא לבחור בנוגע לילדים שלנו. אם הם רוצים לשחק משחקים פוליטיים יש להם את הילדים שלהם, הם יכולים לשחק איתם כמה שהם רוצים, אנחנו רוצים את הילדים שלנו בבית".