צעדת השוויון הגיעה לכנסת: "אסור שתהיה פריפריה"
לאחר 8 ימים ו-120 ק"מ, הגיעו משתתפי צעדת השוויון לבירה, וחלקם יבלו את הלילה בגן הוורדים. "מצדיעים להם ומתביישים בכך שעליהם למחות למען שוויון", אמר ח"כ חיליק בר. מיכאל ביטון: "נאמר מספיק - הגיע הזמן למעשים"
לאחר שמונה ימים – "צעדת השוויון " הגיעה לירושלים: השדולה לחיזוק הפריפריה, בראשות סגן יו"ר הכנסת ח"כ חיליק בר, והשדולה לצדק חלוקתי אירחו אחר הצהריים (ד') את משתתפי הצעדה שהגיעה לירושלים ולכנסת, שכללה ראשי רשויות מכל רחבי הארץ ופעילים חברתיים הדורשים מהממשלה להחיל תקצוב דיפרנציאלי בתחומי הרווחה והחינוך. עם הגיעם לבירה הקימו משתתפי הצעדה מאהל בגן הוורדים, שם יעבירו חלקם את הלילה.
במחאה נוטלים חלק עובדים סוציאליים, אנשי חינוך וראשי רשויות. "אנחנו דורשים משרי האוצר, הרווחה והחינוך להנהיג תקציב דיפרנציאלי בחינוך וברווחה ולתקן את הפער התקציבי לטובת השכבות החלשות ולמען שוויון הזדמנויות בחברה הישראלית", אמרו עם תחילת המחאה. הצועדים עברו בין היתר הצעדה ביישובים שגב שלום, רהט, קריית גת, קריית מלאכי ובית שמש. לאורך הימים לקחו חלק בצעדה ראשי ערים מרחבי הארץ, פוליטיקאים בעבר ובהווה, אנשי ביטחון בעבר, תנועת הפריפריות, תנועות נוער ואזרחים רבים.
ח"כ בר אמר בפתח הכינוס עם יוזמי המחאה היום: "מדינת ישראל היא לא בגודל של סין או קנדה. במדינה קטנה של 500 קילומטרים מצפון ועד דרום, אסור ולא צריך שתהיה בכלל פריפריה. כילד שנולד וגדל בשכונת מצוקה, וכמי שעבר תשעה מוסדות לימוד ופנימיות ב-12 שנות לימוד, אני יודע היטב מהו קיפוח על בסיס פריפריאלי וגיאוגרפי. ילד באופקים או בצפת צריך לקבל את אותן הזדמנויות כמו ברמת גן או בגבעתיים. נקודה".
יו"ר השדולה לחיזוק הפריפריה הוסיף: "הצועדים הגיעו אלינו לכנסת ישראל כדי להביע את צעקתם ומצוקתם ואת הצורך בשינוי אמיתי. אנחנו כאן גם כדי להצדיע להם על צעדתם וגם כדי להתבייש שבישראל של 2016 צריכים לצעוד כדי לקבל שוויון".
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, מסר: "התחלנו תהליך שיביא בסופו של דבר להקצאת משאבים, ודנו על זה כמה פעמים בוועדה. באתי הנה כי רציתי להזדהות ואני אשתדל לעשות הכול ברוח הדברים של מה שכוננתם כאן היום".
מיכאל ביטון, ממובילי המאבק וראש העיר ירוחם, אמר: "לפני שבוע יצאנו נחושים לעשות מה שצריך בשביל להבטיח שבשנת 2016 כל ילד בישראל יקבל הזדמנות שווה. עברנו 120 קילומטרים של צעידה במזג אוויר חם מאוד, ובכל קילומטר שעברנו, התחזקנו מהתמיכה הרחבה שקיבלנו מהציבור. הגענו לכנסת כדי להגיד לממשלת ישראל שלא יהיה תקציב דו-שנתי בלי תקצוב חברתי. מספיק מילים כבר נאמרו וישנה הסכמה גורפת – עכשיו זמן המעשים ונרצה לראות את השרים וחברי הממשלה מיישמים את הבטחותיהם".
ביטון פנה לשר האוצר משה כחלון ואמר: "אני קורא לשר כחלון להקשיב לקולות מכל הגוונים מכל הזהויות, ימין ושמאל, מכל מקום בארץ, גם אלו שיש להם וגם אלו שנאבקים באומץ".
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, אמר היום בצעדה: "החברה הישראלית לא יכולה להשלים עם מצב שבו בילד בתל אביב מושקעים פי שניים תקציבי חינוך מאשר בילד בלוד. אסור להשלים עם מצב שבו ילד בירושלים ובפריפריה מתחיל את חייו בעמדה נחותה משמעותית רק כי נולד בשטח שיפוט שונה מחברו. כך לא יוצרים הזדמנות שווה, כך מנציחים את הפערים".
ברקת הוסיף: "משאבי המדינה חייבים להתחלק באופן שיאפשר הזדמנות שווה יותר לכל ילד. זו לא רק הבעיה של תושבי הפריפריה, זה נושא בעל חשיבות לאומית שאם לא יתוקן יפגע בעתידם של כלל תושבי מדינת ישראל. לכל ילד בישראל חייבת להיות נקודת פתיחה שווה בלי קשר למקום בו הוא נולד".