אלשיך על הדלפת המסמך: יש בעלי עניין שמשפיעים
בפגישה עם יו"ר הכנסת הודיע מפכ"ל המשטרה כי תיחקר הדלפת "מסמך החשדות המשטרתי" וזעם: "זו שערורייה. זה מידע שבשום אופן לא אמור להגיע לגורמים בלתי מורשים", אמר אלשיך לאדלשטיין
לא רק חקירה: מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך חושד שיש מי שרצה לראות את "מסמך החשדות המשטרתי" מתפרסם. בפגישה היום (ד') עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אמר אלשיך כי שיש בעלי עניין שמשפיעים בנושא.
אלשיך אמר כי הדלפת המידע מהווה עבירה חמורה והיא אף תיחקר. "ההדלפה של המידע היא שערורייה. זה מידע שבשום אופן לא אמור להגיע לגורמים בלתי מורשים", אמר המפכ"ל ליו"ר הכנסת בנוגע למסמך שמכיל עבירות פליליות לכאורה שביצעו חברי כנסת.
אדלשטיין לא קיבל מידע פרטני על תוכן המסמך מאלשיך. המפכ"ל הבהיר כי מדובר במסמך משהווה תהליך בקרה פנימי של ראש אגף החקירות ולא כפי שפורסם והבהיר כי לא בוצע שום איסוף יזום נגד אף נבחר ציבור בנושא. אלשיך אמר לאדלשטיין כי נגד חלק מהמצוינים במסמך לא עלה שום חשד ונגד אחרים בוסס חשד שנבדק ולא הבשיל לחקירה.
עם זאת, בכמה מקרים בוססו ראיות ואף הגיעו לשלב החקירה כמו במקרה של פרשה 242 (הפרשה שכונתה פרשת ישראל ביתנו), אך במשטרה מציינים כי זה לא בגלל המסמך.
אדלשטיין קיבל את דברי אלשיך, אך הדגיש בפניו את החשיבות הרבה בהוצאת הבהרה רשמית ומסודרת בהקדם לציבור ולחברי הכנסת, שכן "יש עננה על כל חברי הכנסת ותחושה בציבור כאילו עשרות חשודים בפלילים".
עוד טרם הפגישה בין אלשיך לאדלשטיין התייחס השר לביטחון פנים גלעד ארדן למסמך בכנסת ואמר כי מעולם לא נחשף אליו. "אני רוצה להדגיש שאני באופן אישי מעולם לא נחשפתי לקיומו של מסמך כזה, לא מכיר אותו ולא יודע מה יש בתוכו", אמר ארדן.
השר לביטחון פנים הגיב בכנסת בדיון במסגרת הצעה של ח"כ מיכל רוזין (מרצ) להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת התנהלות המשטרה. בסיכום עם יו"ר הקואליציה ויו"ר הכנסת, הנושא הפך להצעה לסדר שתדון בשבוע הבא בוועדת הפנים של הכנסת.
ארדן גם הבהיר כי מי שנחשף למסמך כזה הוא היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שהסמיך את עוזרו לכתוב את הדברים הבאים: "משטרת ישראל איננה יוזמת איסוף מידע על שרים או ח"כים. על פי הנהוג, מידע מהותי המגיע למשטרת ישראל ומעלה חשד לכאורה לפלילים על שר וח"כים מועבר באופן מיידי לפרקליט המדינה וליועמ"ש".
עוד אמר ארדן: "המסמך הוכן לצורכי בקרה כדי לוודא שאין שום מידע מהותי שמצאו במשטרה שטרם הגיע לידיעת ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל והובא דרכו לידיעת פרקליט המדינה והיועץ המשפטי שרק הוא מוסמך להחליט על פתיחת חקירה נגד נבחר ציבור".
לטענת ארדן, עוזרו של היועמ"ש כתב: "מותר לציין כי חלק מהמידע המופיע במסמך הבשיל ושימש לבסיס לחקירות פליליות, חלקן מוכרות. עשרות החקירות הפליליות, שכן הבשילו לכתבי אישום, הן ההוכחה הטובה ביותר שמשטרת ישראל לא מעניקה חסינות לאף אחד והיא לא יוזמת איסוף מידע על נבחרי ציבור, וזה כותב היועמ"ש, ולא משנה מה תפקידו".
ח"כ רויטל סוויד (המחנה הציוני), הגיבה על הסברי המפכ"ל ליו"ר הכנסת על המסמך יצחקי: "המפכ"ל חייב לבדוק בפוליגרף כל מי שהיה חשוף למסמך יצחקי ולאתר את המדליף. אם יש איסור מוחלט ליזום איסוף מידע על נבחרי ציבור, כיצד זה שקיים במשטרה מסמך עם מידע שכזה משנת 2014?".
היא הוסיפה שהדלפת המסמך היא עבירה חמורה המערערת את יסודות שלטון החוק: "הדלפת המסמך חמורה לא פחות מעצם קיומו. שנתיים שוכב המסמך במרתפי יחידת החקירות והמודיעין, ועיתוי ההדלפה מעורר סימני שאלה. אני קוראת למפכ״ל לבדוק בפוליגרף כל מי שהיה חשוף למסמך, לאתר המדליף ולמצות איתו את הדין".