ארוחת מלכים עם אנשים שלא מכירים
מתי בפעם האחרונה הזמנתם אליכם הביתה אנשים שאתם לא מכירים, אבל שחולקים עמכם אהבה לאוכל, ואירחתם אותם לארוחת שף - כזה שבא עד הבית כדי לבשל? סדרת מפגשי בוקר מיוחדים מאפשרת לכם לפגוש אנשים חדשים ולטעום מטעמים
בשיתוף נספרסו
אחד הטרנדים שתופסים תאוצה בשנה האחרונה בעולם הקולינריה הוא ארוחות עם אנשים שלא מכירים - פשוטו כמשמעו, ומטרתו להביא אל שולחן אחד אוהבי אוכל - פודי'ס למיניהם, לארגן שף שיבשל על פי תפריט שהוחלט מראש וליהנות מהחיים, ומהאוכל כמובן. התהליך הוא פשוט, מחפשים באינטרנט את האתרים המתאימים שמפעילים מפגשים כאלו, בוחרים את המקום (בעולם), את התפריט הרצוי, מזמינים מקום וזהו.
בסוף השבוע האחרון התקיימו ברחבי הארץ מפגשי בוקר בבתיהם הפרטיים של מארחים בהשתתפות אנשי תרבות, רוח ותקשורת, דוגמת גילה אלמגור, אבי סינגולדה, מעיין קרת ואחרים. המפגשים הללו הם חלק משיתוף פעולה של חברת נספרסו ומיזם EatWith. קפצנו לביקור כדי לשמוע על החוויה:
אוכלים, שותים ומדברים
המפגשים כוללים, בצד קפה משובח ואירוח ייחודי, גם שיחה אינטימית ומעוררת מחשבה, בנושאי ספרות, מוסיקה, תאטרון, ספורט, תקשורת ועוד עם מגוון רחב של אנשים מעוררי עניין כמו השחקנית גילה אלמגור, הטניסאית שחר פאר, המוסיקאי אבי סינגולדה, אנשי התקשורת שלום קיטל, הדס שטייף ועוד.
מפגשים נוספים ייפתחו בקרוב ויהיה ניתן להירשם אליהם דרך אתר נספרסו בהמשך השבוע.
רשימת המארחים כוללת: בירושלים את רחל בן אלול, יוצאת "מאסטר שף", המציעה את סודות המטבח של אמה ומגישה אוכל כשר בהשראת המטבח הספרדי-ירושלמי. עתליה, ילידת עין כרם, עבדה בעברה במסעדות עילית והיום מארחת בביתה הציורי המשקיף להרי יהודה, ארוחות ששמן הולך לפניהן.
בתל אביב, "הבנות", מהמארחות הבולטות של המיזם, יארחו ארוחת בוקר בדירתן המוארת ,עם מיטב המנות שלהן. חובבי המטבח המולקולרי מוזמנים להתארח אצל אורבאנו שם תוגש ארוחת שבע מנות יוצאת דופן. אופיר ורועיקי יגישו פרשנות מודרנית לארוחת בוקר תל אביבית בהשפעת תערובת ה-Envivo בלופט תל אביבי שהיה בעבר מפעל פתיליות, ובשעות הלילה שימש כמועדון.
גבריאל, יארח בלופט פתוח בדרום תל אביב המשקיף על כל העיר ויציע ארוחת בוקר צבעונית, עשירה, המבוססת על ירקות וחומרי גלם מקומיים וטריים. עינת, עם עשר שנות ניסיון כשפית בכמה מהמסעדות המובילות של לונדון, ובהן גורדון רמזי, יחד עם אור שניהלה את מסעדת יוחנן, יארחו בוקר מעורר השראה בסמטאות יפו העתיקה. מרב דווידסון, שעבדה במסעדת "מחנהיודה" והיתה השפית של מסעדת "ושתי" מזמינה את האורחים לחווית בוקר מלכותי מול נוף הים.
ברמת השרון, תארח שירלי שהתמחתה בעבר במסעדות שלושה כוכבי מישלן ותביא עמה ניחוחות צרפתיים לשולחן.
בחיפה, ניתן לאכול אצל ארז ושלומי לארוחת בוקר חיפאית אל מול נוף המפרץ ולהנות מהבריזה הנעימה.