דווקא בקיץ: 9 נשנושים בריאים - ולא משמינים
בבית, בים, בבריכה או אפילו סתם עם חברים - קבלו את הנשנושים הבריאים האולטימטיביים שתוכלו לאכול בלי חשש לבריאות ולמשקל
בשיתוף תנובה
שנת הלימודים מסתיימת, החופש הגדול מתחיל ואיתו שעות ארוכות של בטלה קיצית שמשלבת איתה רצון תמידי של "משהו לנשנש". אבל הבעיה הכי גדולה היא איך לגרום שהנשנושים הללו יהיו בריאים ולא יגרמו לעלייה במשקל?
1. ירקות
כולנו כבר שמענו את האמרה שירקות הם החטיף הכי בריא, וזה מאוד נכון. צלחת מרעננת של ירקות חתוכים בכל מיני צבעים, תיאכל בלי לשים לב בכלל גם על ידי ילדים וגם על ידי מבוגרים.
כמעט ואין הגבלה בכמות הירקות שאפשר לאכול מדי יום, כך שגם שזה נשנוש שהוא גם בריא, גם משביע ואפילו אפשר להגיש צלחת נוספת בלי נקיפות מצפון.
2. פירות
אין משהו שזועק יותר "הקיץ כבר כאן" מאשר צלחת פירות. גם כאן החוכמה היא לפרוס אותם מראש, להניח על השולחן כדי שהם יהיו זמינים לאכילה. הפירות מכילים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים החשובים להתפתחות, כך שמדובר בנשנוש בריא, שאפשר לקחת גם לים או לבריכה, אם מחליטים לנטוש את המזגן.
רותי אבירי, דיאטנית קלינית יועצת לחברת תנובה המובילה את פרוייקט בית בריא, מוסיפה: "לצד רכיבי תזונה מזינים וחשובים, חשוב לזכור שהפירות מכילים באופן טבעי גם הרבה סוכר ולכן לא מומלץ לאכול מהם ללא הגבלה. 2-3 מנות פרי ביום זה מספיק. קשה במיוחד לעמוד בהמלצה כשמדובר בפירות מתוקים ועסיסיים במיוחד כמו אבטיח וענבים מהם מנת פרי שווה כוס קוביות אבטיח או כ- 12-15 ענבים".
3. פופקורן
גם אם אתם לא צופים בסרט במחשכי בתי הקולנוע, פופקורן ורצוי כזה שנעשה בבית, הוא אחד הנשנושים הבריאים. אתם אלה שיכולים לשלוט בכמות השמן או החמאה והמלח, וכמובן הכמות שאתם מחליטים לאכול. בכל מקרה, כדאי לזכור כי חשוב גם כאן לא להגזים ם הכמות ותדירות האכילה של הנשנוש.
4. קלח תירס
אמנם זה מתקשר יותר לחורף באופן איטואיטיבי, כי הוא בדרך כלל מוגש חם, אבל אין שום מניעה להרתיח בקצת מי מלח, לקרר או לא ולאכול אותו גם בקיץ. מדובר בנשנוש שיכול להיות גם ארוחת ביניים קטנה.
קלחי התירס בריאים ומזינים יותר מכל ממתק או חטיף שמכיל סוכר, צבעי מאכל וחומרים תעשייתיים שונים.
5. כריכים
אין כמעט גבול למגוון הכריכים הבריאים שאפשר להכין לילדים, בלי כמובן להזכיר את הכריכים עם ממרחי שוקולד, שהם הרבה פחות מומלצים.
את הכריכים רצוי להכין מלחם שעשוי מדגנים מלאים שהם בריאים יותר, ולהוסיף עגבניה, מלפפון, פלפל או כל ירק אחר לפי העדפותיו של כל ילד. אפשר לחתוך את הכריכים למשולשים או לריבועים קטנים כדי שיהיו יותר אטרקטיביים יותר.
6. נשנושים ביתיים
אפשר לנצל את הימים הארוכים של הקיץ בבית להכנת נשנושים ביתיים בריאים. כמו למשל:
מים קרים עם פלחי פרי: מים קרים עם פלחי פרי עונתי ועלים ירוקים (נענע או לימונית) עם או בלי ממתיק.
תה קר מחליטות צמחים: ילדים עשויים לאהוב תה קר בטעמים שונים עם או בלי ממתיק. בימים חמים אפשר להוסיף קוביות קרח.
מרק ירקות קר: מרק קר יכול להיות תחליף לארוחת ביניים או לארוחה קלה.
פרוזן יוגורט עם קוביות קרח: מקפיאים פירות חתוכים מכל הסוגים ומרסקים אותם בבלנדר יחד עם יוגורט טבעי וקוביות קרח.
שלגוני יוגורט קפוא: לרסק בבלנדר פירות עונתיים כמו בננות, מנגו, אפרסק, או כל פרי אחר, לערבב עם יוגורט טבעי או מעדן חלב, ולהקפיא בתבניות.
7. בייגלה
מבין כל החטיפים המלוחים, הבייגלה ידוע כחטיף דל שומן. הוא מגיע במגוון צורות וגדלים ועמיד מאוד לתנאי מזג אוויר חמים. אם רוצים לשלב יותר סיבים תזונתיים, ניתן לרכוש בייגלה מקמח מלא, ואם לא רוצים כמויות גבוהות של מלח, ניתן לרכוש בייגלה דל נתרן.
8. דגני בוקר
אמנם זה כמעט מוצר בסיסי בכל בית, אבל מומלץ לחפש את דגני הבוקר הבריאים מבין כל המבחר העצום שקיים. כדאי לבחור את אלה שהם ללא תוספת סוכר או עם פחות סוכר וללא צבעי מאכל.
מומלץ לחפש מוצרים המשלבים מספר מקורות של דגנים (חיטה, שיבולת שועל, אורז, תירס ועוד).
דגנים המכילים לפחות 3%-5% סיבים תזונתיים ואם רשום שהם "דגנים מלאים", לבדוק שאכן כך רשום גם ברשימת המרכיבים.
9. אגוזים
כדאי להרגיל את הילדים לאכול אגוזים ושקדים לא קלויים שעתירים בחומצות שומן חיוניות ובמינרלים רבים.
אגוזים ושקדים קלויים אומנם טעימים יותר, אולם הקלייה פוגעת בחלק גדול מהערכים התזונתיים החשובים ולכן היא לא מומלצת לילדים.