חדשות בצלחות: חידושים קולינריים
מקוויאר טבעוני, דרך פטריות כמהין שגדלות כאן בארץ ופירות שלא נרקבים ועד לתחליפי ביצים וקמח ללא גלוטן וסוכר - כל החידושים הקולינריים שיקלו עליכם את החיים במטבח
בכל יום נולדים גאדג'טים חדשים למטבח, חומרי גלם שלא הכרנו ומוצרים שמקלים עלינו את החיים בין השיש לכיריים. בתערוכת "קולינרי", המתקיימת בימים אלה בתל אביב, גילינו כמה חידושים שכדאי לשים אליהם לב:
איך שומרים על החסה ירוקה?
אבקת נוגד חמצון מונע השחרה: של השף יאיר פיינברג מ"פיין קוק". שימוש במוצר זה שומר על צבע ומרקם של עלים, ירקות ופירות חתוכים, בלי להשפיע על הטעם והמרקם, ומונע הפרשת נוזלים של ירקות ופירות חתוכים. הוא נפלא למחיות פרי וירק, וממרחים כמו גוואקומלה, פסטו, תפוחים חתוכים ועוד
להמליח ולעשן
מלח עישון טבעי: עשוי ממלח ים ותמצית עישון טבעית, משמש כתבלין ותחליף טבעי ובריא לעישון חם או קר.
קוויאר טבעוני ומיונז כמהין
טראפל קורנר עם חידושי כמהין: קוויאר כמהין (טבעוני), חרדל דיז'ון צרפתי עם כמהין ומיונז כמהין שמופלאים כמלווים לצ'יפס, שהפך אף הוא למוצר גורמה בקולינריה.
פטריות כמהין ישראליות
כמהין ברעם יציגו את הכמהין השחורות שגדלות בארץ בגליל העליון, לאחר מחקר רב שנים.
פירות קפואים שלא נרקבים
שוקומט יציגו פירות וירקות בשיטת הקפאה ייחודית, המקפיאה כל פרי בנפרד, שומרת על ערכי הפרי, על טעמו והמרקם שלו ומונעת בקטריות וריקבון.
תחליפי ביצים
שאבאיציגו פיתוח ישראלי של חלבון טבעי מן הוצמח, ללא עמילנים ומשמרים- החלבון שפיתחו הינו העל כמות חלבון גבוהה משל ביצה והוא מהווה תחליף לביצים ומשתלב מושלם עם מאפים, קרפים, פנקייקים ועוד- ופותר את בעיית האלרגיה לביצים ונותן מענה בריא לטבעונים.
גלידה אמריקאית במגוון טעמים
זוכרים את הווניל והשוקולד של הגלידה האמריקאית? אייס רויאל מוסיפים עוד טעמים, כמו פיסטוק, ריבת חלב, קפוצינו, נוטלה, פררו רושה, מנדרינה, דובדבן אמרנה ועוד.
גנאש שוקולד טבעוני
שוקולד ולרונה יציגו לראשונה את הוולרונה, גנאש על בסיס מים (בניגוד לגנאש על בסיס שמנת המקובל), המופק ממגוון השוקולדים שונים של החברה כשהגנאשים המופקים משוקולד מריר הינם טבעוניים.
הודו זה כאן
תבליני נפטון יציגו את סדרת התבלינים ההודים שלהם, המתקשרת עם מגמת האוכל ההודי הפופולארית בעולם וגם בארץ - ויציגו תבלינים כמו תבלין הלד ברישופ, גרם מסלה, ממרח קארי, מנגו פיקל, רוטב טנדורי וטיקה. השפית ההודית סרנדה דילבסקי, תגיש מיטב המאכלים ההודים במהלך התערוכה.
קמח ללא סוכר וללא גלוטן
טרס פזוס יציג את קמח התירס של חברת מינסה המקסיקנית. קמח התירס עשיר ואותנטי, עשוי מ-100 אחוז תירס נטול קליפה, ללא סוכר ללא גלוטן וללא כל תוספות וחומרים מלאכותיים.