ברביעי: הכרעה בקבינט על פיוס עם טורקיה
שש שנים לאחר משט המרמרה שפער קרע עמוק בין ישראל לטורקיה, הקבינט יתכנס בשבוע הבא לאשר את הסכם הפיוס. ליברמן, שדחה בעבר נורמליזציה אפשרית עם טורקיה, לא צפוי להתנגד. מה יכלול ההסכם?
הסוף לסכסוך מתקרב: הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס ביום רביעי הבא כדי לאשר את הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה שש שנים לאחר משט המרמרה שהוביל למשבר בין שתי המדינות. כך דיווח הערב (יום ה') לראשונה אמנון אברמוביץ' בחדשות ערוץ 2. כפי שדווח לאחרונה ב-ynet, שר הביטחון אביגדור ליברמן, שהתנגד בעבר לנורמליזציה עם טורקיה, לא צפוי להתנגד בהצבעה.
פרטי ההסכם יסוכמו ביום ראשון במפגש של צוותי המו"מ של שתי המדינות בראשות יוסף צ'חנובר, שליחו המיוחד של ראש הממשלה בנימין נתניהו וממלא מקום ראש המטה לביטחון לאומי יעקב נגל לבין מנכ"ל משרד החוץ הטורקי פרידון סניאורלו. בתום המפגש צפוייה להתפרסם הודעה על השלמת המגעים והגעה לפיוס.
החתימה הרשמית תידחה לחודש הבא, עד שטורקיה תביא לביטול התביעה בבית משפט באיסטנבול נגד קצינים ישראלים בגין אחריותם להשתלטות על המרמרה. על פי ההסכם, ישראל שכבר התנצלה על התקרית תשלם כ-21 מיליון דולר לקרן הומניטרית טורקית שתשלם פיצויים למשפחות.
בנוסף, שתי המדינות יחזרו לנורמליזציה מלאה וחילופי שגרירים. טורקיה נסוגה מהתנאי להסיר את המצור על עזה וישראל תאפשר לטורקיה להעביר ציוד וסיוע הומניטרי לעזה דרך נמל אשדוד. ישראל תתיר גם לטורקיה להקים בעזה בית חולים, מתקן התפלת מים ותחנת כוח.
ישראל נסוגה מהתנאי שמפקדת החמאס תסולק מאיסטנבול, אך טורקיה תתחייב שחמאס לא יוכל לפעול נגד ישראל משטח טורקיה. אתמול התייחס שר החוץ הטורקי מבלוט קאווסגולו לסוגיית חמאס ואמר כי חמאס לא מהווה בעיה לחתימת ההסכם.