שתף קטע נבחר

צילום: AP

הליש"ט צונח: כל מה שהתייר הישראלי צריך לדעת

בענף הנסיעות ממליצים לטוס לקניות בלונדון עקב צניחת המטבע הבריטי: "זה מגדיל את כוח הקנייה ומוזיל את השהייה במלונות". בחברות התעופה לא צופים שינוי מיידי, אלא רק כשהיציאה של בריטניה מהאיחוד תיכנס לתוקף

 

לונדון. פחות שקלים על כל ליש"ט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לונדון. פחות שקלים על כל ליש"ט(צילום: רויטרס)

להחלטה הגורלית שקיבלו הלילה (ו') מיליוני בריטים בדבר יציאתם מהאיחוד האירופי יש השפעה גם על התיירים שנוהרים לממלכה בימים אלה. בחברות הנסיעות מעריכים כי צפויה הוזלה משמעותית של מחירי חבילות הנופש נוכח צניחת הליש"ט. לא צפוי שינוי בטווח הקרוב מבחינת הסדרי הכניסה לבריטניה והיציאה ממנה.

 

אחד מבכירי סוכני הנסיעות אמר אם היה יכול לעלות למטוס ללונדון כבר היום כדי להגיע למרכז העיר ולמלא את המזוודה שלו בקניות - הוא היה עושה זאת. "כששער הליש"ט צנח לרמה הנמוכה מזה 30 שנה, אי אפשר לעמוד בפיתוי. לונדון כבר כמה שנים נחשבת ליעד תיירותי אטרקטיבי ושער הליש"ט שהיה עד אתמול 5.697 שקלים, היה בהחלט נמוך משער השיא לפני כמה שנים, שעמד על 8 שקלים".  הוא הוסיף כי כשהשער צונח ב-8% תוך כמה שעות, "זה אומר כי כדאי מאד לנסוע עכשיו ומי שלא שילם עדיין עבור הלינה שלו בלונדון, חסך הרבה כסף. כדאי שירוץ לשלם עבור כל ההזמנות שביצע לחופשה באנגליה".

 

רונן קרסו, סמנכ"ל בחברת איסתא, סבור כי משאל העם בבריטניה יביא להוזלת החופשות באי הבריטי בכעשרה אחוזים לפחות. זו ההשלכה המיידית בכל הקשור לקהל הישראלי. "לא ראינו כבר עשרות שנים את הפאונד בתחום של 5.1 לירות שטרלינג לשקל. זה בהחלט יגדיל משמעותית את כוח הקנייה שלנו באנגליה ויוזיל את עלות השהייה במלונות", לדבריו.

 

באשר לתחום התעופה שורר ערפל כבד. ההחלטה לפרוש מהאיחוד נוגעת בעיקר לחברות הלואו-קוסט, שניצלו את השמיים הפתוחים באירופה לביצוע טיסות מכל יעד כדאי ביבשת ויצרו תחרות קשה מול החברות המסורתיות. זו הביאה לירידת מחירים משמעותית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לונדון. כיצד יושפע שוק התעופה מעזיבת האיחוד? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לונדון. כיצד יושפע שוק התעופה מעזיבת האיחוד?(צילום: shutterstock)
 

קרולין מקול, מנכ"לית חברת התעופה איזיג'ט, אמרה: "כתבנו לממשלת בריטניה ולנציבות האירופית בקשה לתעדף את הישארותה של בריטניה כחלק משוק תעופה אירופי אחד, בשל חשיבות הדבר לסחר ולצרכנים". איזיג'ט פועלת מבסיסים רבים באירופה ובהם ברלין, פריז, אמסטרדם ומילאנו. "אם בריטניה תישאר חלק אינטגרלי משוק התעופה של האיחוד, יתאפשר לחברות תעופה בריטיות לטוס בחופשיות בבריטניה ובין בריטניה למדינות האיחוד ולשמור על מחירים זולים ללקוחות".

 

באשר לדרכונים ולהסדרי הכניסה לבריטניה לא צפוי שינוי בזמן הקרוב. תהליך ההתנתקות מאירופה יארך חודשים רבים, אלא אם ממשלת בריטניה או מדינות אירופה יודיעו על שינוי מיידי.

 

לגבי הוצאות הנוסעים לבריטניה, ברור שמה שתומחר בליש"ט הוזל בשקלים, נוכח צניחת המטבע האנגלי. תוצאות משאל העם בבריטניה גרמו גם לצניחה בשער היורו, כך שגם מי שמתעתד לנסוע בקרוב למדינות האיחוד האירופי, יחסוך לא מעט כסף בהוצאות שעבורן הוא טרם שילם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לונדון. מחכה לכם
צילום: רויטרס
מומלצים