שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

ביום שאחרי: הפילוג בעקבות הפרישה מהאיחוד

"אם יש לך כסף, הצבעת להישאר ואם אין לך, הצבעת לפרוש", טענה תושבת מנצ'סטר. סקוט מפרבר בלונדון תמך בפרישה: "נעמדנו על רגלינו בחזרה במשך דורות". אלי חושבת אחרת: "מכאן זו רק התדרדרות". ומה חושבים תושבים שהגיעו ממדינות אירופה? "יש צורך להתאחד בגלל איום דאעש"

 

הדעות החלוקות יום לאחר משאל העם    (צילום : רויטרס)

הדעות החלוקות יום לאחר משאל העם    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

51.9 אחוזים מהבריטים הצביעו בעד ההחלטה ההיסטורית לפרוש מהאיחוד האירופי מול 48.1 שהתנגדו לפרישה. בלונדון היה רוב מוחץ להישארות, כמו גם ברוב הערים הגדולות, אך הקול שהפך את התוצאה הגיע מהכפרים. למרות הכול, הבריטים עדיין חלוקים בדעותיהם האם זו הייתה ההחלטה הנכונה?

 

הדרמה בבריטניה - כתבות נוספות:

גרמניה יוצאת למאבק: "לא ניתן לקחת את אירופה מאיתנו"

עיתוני בריטניה והעולם לאחר הפרישה מהאיחוד האירופי

עצומה בבריטניה תופסת תאוצה: "משאל עם חוזר"

 

"אם יש לך כסף, הצבעת להישאר באיחוד ואם אין לך, הצבעת לפרוש", אמרה תושבת מנצ'סטר ל"גרדיאן" הבריטי. תושב אחר אמר: "זוהי המאה ה-21. לקחו את ההחלטה אז עכשיו אפשר להתקדם. כל האווירה סביב משאל העם הפכה את בריטניה למדינה שנמצאת במעין מלחמה".

מעונו של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מעונו של ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, היום(צילום: AFP)

בלונדון, שהצביעה ברובה בעד הישארות באיחוד, עדיין נשמעו דעות שונות. "אני לא מודאג בכלל", אמר סקוט בישופ המתגורר בפרבר הלונדוני בארקינג והצביע בעד הפרישה. "נאלצנו לעמוד על רגלינו יותר מדי פעמים ובמשך דורות. אז למה אי אפשר לעשות את זה שוב? הרוב הכריע והעם אמר את דברו".

 

אלי דווקא הצביעה בעד הישארות: אני חושבת שאנחנו נתדרדר מכאן", היא הזהירה. "ראיתי מישהו בפייסבוק שם תמונה של 20 פני וכתב: 'זה מטבע הפאונד החדש'. אז אני חושבת שיהיה רע עכשיו".

 

עבור פיטר צ'אנד, נציג מפלגת הלייבור בבארקינג, האכזבה גדולה יותר מהתנהלותו של מנהיג מפלגתו ג'רמי קורבין. "הוא היה צריך לפעול יותר עבור מחנה 'להישאר' ולהשתתף בקמפיין ולא קיבלתי ממנו הכוונה וזאת האכזבה הכי גדולה שלי. היו לנו הרבה תומכים בעזיבה וגם בהישארות וחיפשנו מישהו שיבוא ויגיד: אני איתכם ואנחנו רוצים להישאר באיחוד ולהיראות בציבור והוא (קורבין) לא היה כזה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הצהובונים בבריטניה חוגגים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הצהובונים בבריטניה חוגגים(צילום: רויטרס)

 (צילום: mct) (צילום: mct)
(צילום: mct)

 (צילום: mct) (צילום: mct)
(צילום: mct)

"אמא, נצטרך לעזוב את בריטניה?"

לא מעט אזרחים זרים ממדינות שונות באירופה נמצאים בלונדון וגם בקרבם הדעות חלוקות: "זאת קטסטרופה לבריטניה וגם לאירופה כולה", אמרה קוסטנזה בת ה-28 שהגיעה מוונציה לפני שש שנים לטובת לימודים. מריוס מגרמניה לא רואה את התועלת שתפיק בריטניה מההחלטה: "החזון של איחוד בינינו ספג מכה קשה. אני לא מבין את הכעס הבריטי כלפי האיחוד".

 

אנדראס קרלסון משבדיה דווקא מבין את הכעס: "הצבנו גבולות, צריך להראות דרכון כשאתה נוסע מקופנהגן למאלמו. אז כשמסתכלים על השנה האחרונה ונהירת הפליטים מסוריה, אפגניסטן ועוד מדינות ערביות, זו כנראה הסיבה שהבריטים כועסים ומתוסכלים מהאיחוד האירופי", אמר קרלסון ל"גרדיאן".

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מקס, יועץ ניהולי מגרמניה, אומר שדווקא זה הזמן להתאחד כדי להיות חזקים בעיקר לאור האיום של דאעש: "ההחלטה הבריטית הגיעה בזמן הלא נכון בהתחשב למה שקורה בעולם בימים האלה", אמר הגרמני בן ה-29.

 

מארי, בת 26, הגיעה מצרפת: "אני לונדונית. אין לי מושג מה קורה בצרפת. לונדון זה הבית שלי. ההחלטה הבריטית היא כמו גירושין בין בעל לאישה. במקום לתקן את הבעיות, הבעל קם ועוזב". סאמד הצטרף לדעתה של מארי: "ההחלטה לפרוש מהאיחוד היא אנוכית. מי שהצביע בעד הפרישה הסתכל רק על האינטרסים שלו".

 

עבור חלק מהאזרחים הזרים בבריטניה עולה השאלה האם יוכלו להישאר לאור ההחלטה. קוני גרבר הגרמנית היא אחת מהן: "הבת שלי שאלה אותי אם זה אומר שאנחנו נצטרך לעזוב?. בכיתי כל הבוקר", היא סיפרה.

 

גם לינדה (36) שהגיעה ללונדון מצ'כיה לפני 18 שנה לא יודעת מה יעלה בגורלה: "אני מניחה שמעמדי החוקי ישתנה עכשיו, אבל לא יודעת באיזו רמה. אני די חוששת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בריטניה והאיחוד - הסוף
צילום: EPA
מומלצים