שתף קטע נבחר

 

בלי מים, בסופ"ש לוהט: "רשלנות של פקידים"

בעיות תשתיות ואוכלוסייה הולכת וגדלה הן שתיים מהסיבות שבשומרון אין מים בכמות שמספיקה לכל התושבים. גם הפלסטינים סובלים מכך, אבל ברשות לא משתפים פעולה עם הרצון לשפר את התשתיות. רשתות המים: "המערכת לא מתוכננת לעומס שנוצר"

 

 

לא יודעים אם להתקלח או לשטוף כלים    (מועצה אזורית שומרון)

לא יודעים אם להתקלח או לשטוף כלים    (מועצה אזורית שומרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חמישה יישובים בשומרון נותרו בסוף השבוע ללא מים במשך שעות ארוכות, זאת עקב בעיות תשתיות באזור שידועות מזה שנים. יישובים אחרים נתבקשו לצמצם את צריכה המים, ותושבים רבים נאלצו למלא מים בדליים. ברוב המקרים מדובר על משפחות גדולות עם ילדים קטנים, שצריכת המים, בייחוד בימי הקיץ החמים, קריטית.

 

במהלך סוף השבוע היו הפסקות מים ביישובים קדומים, תפוח, מגדלים, איתמר, יצהר ועוד. "בתקופה האחרונה אני בבעיה. אני לא יודעת אם אני יכולה להיכנס להתקלח או להפעיל מכונת כביסה, אם לשטוף כלים או לנקות או אפילו לבשל. מרגע לרגע זרם המים נחלש", סיפרה רותי זוהר מקדומים.

 

מדובר על בעיה מוכרת וידועה שצפה מדי קיץ. היא נובעת מאי התאמת התשתיות לאוכלוסיה ההולכת וגדלה, גניבת מים על ידי פלסטינים, וחוסר יכולת לשפר את התשתיות בשל חוסר שיתוף פעולה מצד הרשות – שגורמת לכך שגם הפלסטינים סובלים מהבעיה.

 

"תפקיד הממשלה ושר התשתיות והאנרגיה של מדינת ישראל להתעשת ולהרחיב את תשתיות המים בשומרון. זהו כשל רציני אם במאה ה-21 אזרחים ישראלים מקבלים מים בחלוקה", אומר יו"ר המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. "הכשל נובע מרשלנות של פקידים ומקבלי החלטות משהו צריך לתת את הדין על השערורייה הזאת".

יוסי דגן: "צריך לתת את הדין על השערורייה הזו" (צילום: צילום: אבי חי, אסף מגל) (צילום: צילום: אבי חי, אסף מגל)
יוסי דגן: "צריך לתת את הדין על השערורייה הזו"(צילום: צילום: אבי חי, אסף מגל)

מרשות המים נמסר בתגובה: "אכן ישנה בעיות באספקת מים בישובים מסוימים בשומרון הנובעים משתי סיבות עיקריות: גניבות מים

בממדים אדירים ועליה דרמטית בצריכת המים באזור. הסמכות החוקית והסטטוטורית בנוגע לאחריות ביהודה ושומרון הינה המנהל האזרחי, אשר מאשר ומלווה בין היתר את פעולות האכיפה כנגד גניבות המים הפלסטיניות.

 

בנוסף, בהשוואה לשנה קודמת, ניכרת עליה גדולה בצריכת המים בהיקף של כעשרים עד ארבעים אחוד ביישובים השונים בשומרון, רובם ככל הנראה מופנים לצרכים חקלאיים. מערכת המים הקיימת לא תוכננה לתת מענה להיקף החריג כל כך של גניבות והגדלה חדה בצריכה החקלאית".

 

עוד נמסר מרשות המים: "מרגע שהתברר שפיתוח תשתיות המים באזור מתעכב עקב התנגדות הרשות הפלסטינית (שהסכמתם מחויבת על פי הסכם הביניים בין מדינת ישראל לרשות), גיבשה רשות המים יחד עם משרד הפנים (שהוא הגורם המוסמך והאחראי על המועצות המקומיות והישובים הישראליים ביו"ש) ורשות החרום הלאומית, תוכנית להקמת מערכת לאיגום מים להבטחת אספקת מים בשעות שיא, ימי שיא ובחרום, כנדרש וכנעשה ברשויות מקומיות ברחבי הארץ. נדגיש כי ההערכות לשעת חרום הינה קודם כל של ספקי המים המקומיים באזור, ואחר כך של המנהל האזרחי והצבא שהוא הריבון בשטח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים