שתף קטע נבחר

 

בנט ושקד יתנגדו להסכם: "אסור לשלם פיצויים לטרוריסטים"

לצד ליברמן, גם שרי הבית היהודי יצביעו נגד הסכם הפיוס עם טורקיה. "פיצויים לטרוריסטים - תקדים מסוכן שמדינת ישראל תתחרט עליו", אמר בנט. השר אריאל: "להביא את ההסכם להכרעה בממשלה, לא להסתפק בדיון דיסקרטי בקבינט"

בנט ושקד. מתנגדים להסכם (צילום: יונתן זינדל, פלאש90) (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
בנט ושקד. מתנגדים להסכם(צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
 

מתרחבת ההתנגדות בקבינט להסכם הפיוס עם טורקיה: לאחר ששר הביטחון אביגדור ליברמן הודיע כי יצביע נגד ההסכם בקבינט, מסר הבוקר (ג') יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט כי גם הוא ושרת המשפטים איילת שקד יתנגדו להסכם. "אסור למדינת ישראל לשלם פיצויים לטרוריסטים שניסו לפגוע בצה"ל", אמר שר החינוך בנט.

 

"פיוס עם טורקיה הוא חשוב לעת הזו ולאינטרסים של מדינת ישראל, אך תשלום פיצויים למחוללי פעולת טרור הוא תקדים מסוכן שמדינת ישראל תתחרט עליו בעתיד", הוסיף בנט. "אם קיימת שליטה טורקית בחמאס, מוטב להם לעשות כל שביכולתם כדי לדאוג שאורון שאול והדר גולדין ז"ל ישובו לישראל".

 

בנט אמר את הדברים לאחר שעודכן אמש על ידי ראש המועצה לביטחון לאומי יעקב נגל על אודות פרטי ההסכם הסופי בין ישראל לטורקיה, כולל המסמך הנלווה בנושא החיילים הנעדרים, שלפי הודעת הבית היהודי "התברר שאין בו ממש". אתמול נועד יו"ר הבית היהודי עם משפחות שאול וגולדין.

 

מאזן הכוחות בקבינט כעת הוא זה: ליברמן, בנט ושקד נגד, לעומתם - נתניהו, משה כחלון ויואב גלנט בעד. למעשה, את ההכרעה יקבלו שרי הליכוד, יובל שטייניץ, ישראל כץ וגלעד ארדן. שטייניץ כבר הודיע כי יתמוך בהסכם אך ארדן וכץ טרם התבטאו בעניין.

 

מימין: כץ, שטייניץ וארדן. יכריעו בקבינט (צילום: אוהד צויגנברג, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי) (צילום: אוהד צויגנברג, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי)
מימין: כץ, שטייניץ וארדן. יכריעו בקבינט(צילום: אוהד צויגנברג, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי)


ארדואן, אמש. "ישראל קיבלה את כל התנאים שלנו" (צילום: AP) (צילום: AP)
ארדואן, אמש. "ישראל קיבלה את כל התנאים שלנו"(צילום: AP)

 

 

חבר סיעתו של בנט - שר החקלאות אורי אריאל - קרא להביא את ההסכם לדיון והכרעה בממשלה, "ולא להסתפק בדיון דיסקרטי בקבינט". לפי אריאל, "אנו חברי הממשלה נושאים באחריות לכל החלטה, ודאי להחלטות בעלות חשיבות רבה כל כך, ולכן מן הראוי להביא את ההסכם לדיון בממשלה. כך ראוי בדמוקרטיה מתוקנת וכך ראוי בהסכם חשוב שכזה".

 

דבריו של השר בנט מצטרפים לביקורת דומה שהשמיע ביומיים האחרונים השר לשעבר גדעון סער. "כשהרשות הפלסטינית משלמת כסף למשפחות מחבלים - אנחנו מתקוממים, ובצדק. אבל על פי ההסכם עם טורקיה - ישראל עתידה לעשות בדיוק את זה", כתב סער בעמוד הפייסבוק שלו. "אין סיבה, אין הצדקה ואין תבונה בתשלום 'פיצויים' למשפחות המחבלים שניסו לרצוח את חיילינו על סיפון ה'מרמרה'. מכל בחינה רלוונטית - טורקיה, שמשט הטרור יצא משטחה ופעילי הטרור היו אזרחיה, היא זו שהייתה צריכה לשלם לישראל".

 

סער הוסיף: "ליצור תקדים כזה של פיצויים לתוקפן - לא רק פוגע בכבוד הלאומי. זוהי טעות אסטרטגית חמורה למדינה כישראל, שמאבקה בטרור רחוק מלהסתיים. היה על ישראל לעמוד גם על כך שגופותיהם של שני חללי צה"ל, שנפלו על הגנת עמנו, יושבו הביתה במסגרת ההסכם עם טורקיה. כך גם לגבי אזרחי ישראל המוחזקים ברצועת עזה. חוסר הסימטריה בולט בשעה שעזה החמאסית מקבלת בהסכם שורת הטבות באמצעות טורקיה. אני מכבד את ראש הממשלה בנימין נתניהו, אבל בעניין זה הוא שגה. אני מקווה שחברי הקבינט הביטחוני ישכילו, ברגע האחרון, לעצור הסכם רע זה".

סער. ביקורת על ההסכם (צילום: אורן שלו) (צילום: אורן שלו)
סער. ביקורת על ההסכם(צילום: אורן שלו)
 

אמש התייחס נשיא טורקיה להשגת הסכם הפיוס עם ישראל: "את כל התנאים שהצבנו - קיבלנו. קיבלנו התנצלות מישראל, פיצויים למשפחות ההרוגים והקלת המצור על עזה", אמר ארדואן, ועדיין הזהיר: "נפעל נגד התוקפנות הישראלית באל-אקצה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים