ההסכם נחתם לפני אישור הקבינט: 4 שרים מתנדנדים
הטורקים הודיעו כי חתמו עם ישראל על הסכם הפיוס - עוד לפני שהובא לאישור בקבינט. שרי הבית היהודי בנט ושקד הצטרפו הבוקר לליברמן והודיעו על התנגדותם - ואילו השרים ארדן, כ"ץ, דרעי וכחלון עדיין לא מסרו כיצד יצביעו בקבינט
ראש הממשלה הכריז ברומא על הסכם הפיוס עם טורקיה - אבל ההסכם עדיין טעון את אישור הקבינט. יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ושרי הבית היהודי נפתלי בנט ואיילת שקד כבר הודיעו שיתנגדו בהצבעה, לעומת ראש הממשלה בנימין נתניהו והשרים יובל שטייניץ ויואב גלנט, שיתמכו בו.
לצד ההערכה כי ההסכם יאושר בקבינט, עולה כעת השאלה כיצד יצביעו ארבעת חברי הקבינט הנוספים - יו"ר כולנו משה כחלון, יו"ר ש"ס אריה דרעי והשרים גלעד ארדן וישראל כץ מהליכוד. ההסכם עצמו כבר נחתם הבוקר על ידי סגן שר החוץ הטורקי פרידון סינירלולו ונציג ישראל, דורי גולד - עוד לפני אישורו בקבינט.
השר ארדן נפגש אמש עם משפחותיהם של סגן הדר גולדין ז"ל וסמ"ר אורון שאול ז"ל, אולם לא מסר עמדה ואמר כי הוא ילמד את ההסכם ורק לאחר מכן יגבש החלטה. גם שר האוצר כחלון לא הביע עד כה את עמדתו, ורק הבהיר כי הוא מעוניין לראות את ההסכם תחילה לפני שיחליט מחר בבוקר. גם השר דרעי לא ראה את ההסכם וטרם החליט כיצד יצביע בקבינט. השר כץ טרם הגיב בנושא.
הבוקר התרחבה ההתנגדות בקבינט להסכם הישראלי-טורקי. "אסור למדינת ישראל לשלם פיצויים לטרוריסטים שניסו לפגוע בצה"ל", אמר שר החינוך בנט, והודיע כי הוא ושרת המשפטים שקד יצביעו בקבינט נגד. יממה לאחר הודעתו של שר הביטחון ליברמן על התנגדותו אמר בנט: "פיוס עם טורקיה הוא חשוב לעת הזו ולאינטרסים של מדינת ישראל, אך תשלום פיצויים למחוללי פעולת טרור הוא תקדים מסוכן שמדינת ישראל תתחרט עליו בעתיד".
בנט אמר את הדברים לאחר שעודכן אמש על ידי ראש המועצה לביטחון לאומי יעקב נגל על אודות פרטי ההסכם הסופי בין ישראל לטורקיה, כולל המסמך הנלווה בנושא החיילים הנעדרים, שלפי הודעת הבית היהודי "התברר שאין בו ממש". לדברי בנט, "אם קיימת שליטה טורקית בחמאס, מוטב להם לעשות כל שביכולתם כדי לדאוג שאורון שאול והדר גולדין ז"ל ישובו לישראל".
שר החקלאות אורי אריאל, חבר סיעתו של בנט, קרא להביא את ההסכם לדיון והכרעה בממשלה, "ולא להסתפק בדיון דיסקרטי בקבינט". לפי אריאל, "אנו חברי הממשלה נושאים באחריות לכל החלטה, ודאי להחלטות בעלות חשיבות רבה כל כך, ולכן מן הראוי להביא את ההסכם לדיון בממשלה. כך ראוי בדמוקרטיה מתוקנת וכך ראוי בהסכם חשוב שכזה".