שתף קטע נבחר

 

2 בחינות בוטלו: מאות מועמדים ללימודי רפואה יעברו שלב

כ-300 בוגרי תואר ראשון שמבקשים להתקבל ללימודי רפואה נבחנו בחודשים האחרונים פעמיים אך התוצאות נפסלו. אך הם יוכלו לגשת לבחינה הבאה בתהליך המיון ולמבדקים נוספים בתהליך הקבלה לפקולטות בבר אילן ובתל אביב. הסיפור פורסם הבוקר לראשונה ב"ידיעות אחרונות"

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בחינה אחת הודלפה ולכן תוצאותיה בוטלו, בחינה נוספת תבוטל - והסטודנטים רשאים לעבור לשלב הבחינות הבא למרות זאת. כך הודיעו דיקני הפקולטות לרפואה באוניברסיטאותת תל אביב ובר אילן בנוגע לתוכנית ללימודי רפואה, שאליה מתקבלים בעלי תואר ראשון. לבחינה המדוברת ניגשו 350-300 מועמדים. הסיפור פורסם הבוקר לראשונה ב"ידיעות אחרונות".

 

דיקני הפקולטות לרפואה בשתי האוניברסיטאות קיבלו היום (ג') הודעה מחברת ETS, האחראית על מבחן הקבלה לתואר ארבע-שנתי ברפואה, שהודיעה להם על ביטול הבחינה החוזרת של שהתקיימה במהלך החודש.

  

מבחן GRE הראשון התקיים בישראל לפני כחודשיים, אלא שאז התגלה כי תשובות למירב השאלות הודלפו לרשת על ידי סטודנט ישראלי שנבחן בה יום קודם לכן בקפריסין. באותו מסמך שהפיץ הסטודנט הוא כתב בין היתר: "המבחן היה לי קשה יותר מהמועדים הקודמים שפתרתי. אני כותב לכם רשימה של נושאים שהיו ושאלות שאני זוכר, ונושאים שאני לא זוכר ששאלו עליהם". בהמשך תיאר את הנושאים שהיו בבחינה, כולל דוגמאות לסעיפים, והוסיף המלצות באילו נושאים כדאי להתמקד יותר במהלך הלמידה. למרות העובדה שסטודנטים הלינו על כך כמה שעות לפני הבחינה, היא התקיימה כמתוכנן.

 

בחודש שעבר הודיע הארגון שאחראי על הבחינה כי תוצאות המבחן מבוטלות וכי ייערך מבחן נוסף בחודש יוני. זה אכן נערך, אלא שאז התגלה כי הוא זהה כמעט לחלוטין למבחן של השנה הקודמת ופורסם ברשת, כך שנבחנים נחשפו לחלק גדול מהשאלות. עובדה זו כמובן גרמה לסערה רבה בקרב הנבחנים, והאוניברסיטאות השיבו כי רק לאחר שיקבלו את הציונים יחליטו כיצד לנהוג. 

 

היום כאמור התקבלה ההחלטה וגם הבחינה הנוספת תבוטל. דיקני הפקולטות לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובר אילן מסרו כי הם דנים בהמשך תהליך הקבלה לתוכנית לרפואה לבעלי תואר ראשון. עוד הודיעו כי שתי האוניברסיטאות יאפשרו לכל המועמדים להיבחן בבחינות מו"ר - הבחינה הבאה בתהליך המיון לאחר בחינת ה-GRE. הפקולטות יודיעו בימים הקרובים על אפשרות למבדקים נוספים בתהליך הקבלה לשנת הלימודים תשע"ז.  

 

כלי סינון לקבלת סטודנטים

מבחן ה-GRE משמש כלי סינון עיקרי לשם קבלת סטודנטים בעלי תואר ראשון למסלול הארבע-שנתי לרפואה. המבחן נערך על ידי המרכז לבחינות והערכה האמריקני (ETS) ונבחנים בו סטודנטים מכל העולם. הבחינה מתקיימת ביום שבת, אולם בישראל היא נערכת ביום שני שלאחריה.

  

המבחן שמסנן ללימודי רפואה מקוצרים כולל שלושה נושאים מרכזיים: ביוכימיה, ביולוגיה של התא וביולוגיה מולקולרית. המבחן אורך כשלוש שעות וכולל 180 שאלות אמריקניות. מדובר במבחן יחסי (כמו פסיכומטרי) שעוזר לבתי הספר לרפואה לבחור את המועמדים המתאימים ביותר להתחיל בלימודי רפואה מקוצרים. בישראל לימודים אלו מתבצעים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בר אילן. אל מבחן ה-GRE ניגשים מדי שנה כ-600 סטודנטים ישראלים המבקשים להתקבל לתוכנית בלימודי הרפואה, אולם לבסוף מתקבלים רק כ-60.

  

סטודנטית אמרה: "אני מאוד שמחה שהצדק יצא אל האור ולא העלימו עין, כי המשמעות של זה היו עלולות מאוד קשות עבורנו. נחכה לראות מה יקרה מעתה, כי הבחינה הבאה מאוד קרובה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים