שתף קטע נבחר

8 טיפים לבחירה נכונה של מכונת כביסה

איזה פתח מתאים לכם? מה הדירוג האנרגטי המומלץ ואיך להתאים את התכולה למספר המשתמשים? המקצוענים עם המדריך

בשיתוף אתר "המקצוענים "

 

בין אם אתם רווקים שמתקשים למלא מכונת כביסה או משפחה מרובת ילדים וכביסות - איך תדעו כיצד לרכוש מכונת כביסה שתתאים לצרכים שלכם? "המקצוענים" עם כמה מושגי יסוד, טיפים והמלצות על הפרמטרים שחשוב להקפיד עליהם בשלב הרכישה, כדי שהמכונה תהיה חסכונית מבחינת צריכת החשמל והמים ותחזיק מעמד למשך זמן רב.

 

עוד כתבות באתר "המקצוענים":

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

עופי לשלום

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע 

מחירון תיקון מכונות כביסה

 

1. פתח המכונה: עליון או בחזית?

הבחירה בין פתח עליון לפתח חזית קשורה בעיקר לגודל החלל שיש לכם למקם בו את מכונת הכביסה. "היתרון של פתח חזית הוא נוחות השימוש, וכן העובדה שניתן למקם מעליה גם מכונה לייבוש כביסה", מסביר תומר בסון, טכנאי מסוג אחר מ'המקצוענים'.

 "הפתח העליון מתאים בעיקר למי שאין לו מספיק שטח למיקום המכונה, ונאלץ להסתפק במכונה שהרוחב שלה הוא 40-45 ס"מ, שלרוב מגיעה עם פתח עליון. לעומת זאת, פתח חזית יגיע לרוב ברוחב סטנדרטי של 60 ס"מ". לא משנה באיזה סוג בחרתם, קחו בחשבון שכדי שהשימוש במכונה יהיה נוח ושהוצאה והכנסה של הבגדים תהיה קלה יותר, כדאי לבחור בקוטר מינימאלי של 33 ס"מ לפחות".

 

2. מה זה סל"דים?

סל"ד הוא מספר הסיבובים לדקה של תוף המכונה, והוא שמשפיע על יכול הסחיטה של המכונה. בסון: "יש מכונות משוכללות שמגיעות גם ל-1,500 סל"ד, מה שגורם לייבוש של הבגדים, אך גם לעתים מקמט אותם, ולא מתאים לכל סוגי הבדים. ההמלצה הכי טובה היא לבחור במכונה שיש בה את האפשרות לברור את מהירות הסחיטה ולהתאים אותה לסוג הבגד בכל שימוש. יש מכונות שלא מאפשרות את הבחירה, וזה פחות נוח לשימוש. כדאי לבחור במכונה שמאפשרת לפחות 1,000 סל"ד, שמגיעה עם בורר שמאפשר גם את הפחתת המהירות".

 

3. מנגנון תוכניות - לוקסוס או פרמטר שיחסוך לכם בזמן וחשמל?

כדאי מאוד שמכונת הכביסה תציע תוכניות שונות שיתאימו לסוגי הבדים השונים שלכם. בגדי כותנה יצריכו טיפול אחר מבגדים סינתטיים, למשל. בנוסף, על מנת שתוכלו לחסוך בחשמל, כדאי מאוד שהמכונה תכלול תוכניות כביסה קצרות (15-40 דקות) שיתאימו לרענון ולכביסה מהירה, במקרה שאתם זקוקים לכבס רק 2-3 פריטים. בסון: "יש אנשים שרוכשים מכונות כביסה יקרות יחסית ופשוט לא שמים לב לפרמטר הזה, ואז כל הפעלה שלהם היא ארוכה במיוחד, ואין להם אפשרות לבצע תוכנית קצרה. זו פונקציה חשובה מאוד".

 

4. דירוג אנרגטי A - האם באמת חסכוני?

צריכת האנרגיה נקבעת מדירוג של A עד G. אם המוצר החשמלי מדורג בדירוג A, הוא ייחשב לחסכוני ביותר בחשמל. בסון: "בייחוד במוצר צריכה גדול כמו מכונת כביסה, ההשקעה במכונה מדירוג גבוה יותר תשתלם לטווח ארוך מבחינה כלכלית. זאת, משום שתשלמו פחות בחשבון החשמל ובחשבון המים".

 

5. גוף חימום: מברזל או קרמי?

כדי לסבול מפחות תקלות לטווח ארוך, שווה לשקול לרכוש מכונה עם גוף חימום קרמי ולא עם גוף חימום מברזל. זאת, משום שבגוף חימום מברזל יש נטייה גדולה יותר להצטברות אבנית. ברגע שמצטברת כמות גדולה של אבנית על גוף החימום, הוא מחמם בצורה פחות טובה, ולוקח לו הרבה יותר זמן להרתיח את המים, מה שגורם לצריכת חשמל מוגברת.

 

בסון: "אם בכל זאת רוכשים מכונה עם גוף חימום מברזל חשוב להקפיד על תחזוקה נכונה שלה, ואחת לשלושה חודשים להפעיל את המכונה כשהיא ריקה מכביסה, עם אבקה להסרת אבנית. ברגע שיש אבנית על גוף החימום לא רק שהדבר גורם לייקור חשבון החשמל, אלא הוא גם נוטה לעשות קצרים ולהשבית את המכונה לגמרי".

 

6. משקל: איך להתאים את התכולה למספר המשתמשים?

השיקול הראשוני בבחירת התכולה שהמכונה יכולה לשאת הוא מספר המשתמשים. בסון: "למשפחה של עד שלוש נפשות תתאים מכונה היכולה לשאת משקל של 5-6 ק"ג. למשפחה גדולה יותר (עד חמש נפשות) כדאי 7 ק"ג, ולמשפחה עם חמש משפחות ומעלה 8 ק"ג. כמובן שישנו גם השיקול של מידת התדירות וסוג הכביסה. אם למשל יש נטייה לכבס כמות גדולה של מצעים ושמיכות, ומתלבטים בין 7-8 ק"ג, כדאי לבחור ב-8 ק"ג".

 

7. טיימר: להפעיל את המכונה מראש

האם טיימר הוא פרמטר חשוב או שהוא בגדר מותרות? תלוי את מי שואלים. בסון: "היתרון של טיימר הוא שהוא מאפשר תכנות מראש של מכונת הכביסה והפעלתה גם בשעות שאנו ישנים או נמצאים מחוץ לבית. כטכנאי, אני באופן אישי לא ממליץ להפעיל את המכונה בזמן שישנים או נעדרים מהבית משום שמדובר בצרכן חשמל גדול שיכולים להיגרם בו קצרים ובמקרה של מכונה גם הצפות. לכן, זהו אולי פרמטר שמאוד נוח לשימוש, ומאפשר לקום ולתלות את הבגדים כשהם נקיים, אך עדיין לא מסריחים בתוך המכונה. אבל הדבר לא במיוחד בטיחותי לשימוש בהיעדר השגחה".

 

8. אחריות: מתי כדאי להאריך אותה?

ולסיום, פרמטר חשוב במיוחד בעת הרכישה הוא משך האחריות שהחברה נותנת על מכונת הכביסה. "נהוג לקבל שנה אחריות שכוללת את כל התיקונים ואת עלות ביקור הטכנאי, ולהאריך את האחריות בתשלום לשנתיים עד ארבע שנים נוספות" אומר בסון. "צריך בכל מקרה לקחת בחשבון את ההחרגות: פלסטיק, זכוכית וגומי לא כלולים באחריות. ועדיין, זה מאוד חשוב שתהיה אחריות מפני שתקלה ברכיב חשמלי יכולה לעלות המון כסף. השיקול צריך להיות כזה שהאחריות לא תעלה בחישוב הכולל יותר מחצי מעלות מכונת הכביסה".

 

מחפשים טכנאי מכונות כביסה באחריות? לרשימה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מכונת כביסה. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים