הקולינריה בבקעת אונו עולה שלב
פתיחתו של הבראסרי השכונתי המבטיח "גראונד קפה" בקריית אונו, ופתיחתן של עוד שתי מסעדות באזור, מראה שמשהו טוב קורה בקולינריה בבקעת אונו
קריית אונו ויהוד הן הערים הסוערות באזור בקעת אונו, לפחות בכל הנוגע למסעדות שוות ובתי קפה עם סטייל. פתיחתם של הבראסרי השכונתי "גראונד קפה"; של "בומביקס מורי" - המביאה לצלחות את חוויית דרך המשי; ושל "קפטן בורגר" הירושלמית, מראה שמשהו טוב מתחיל לזוז בקולינריה של אזור בקעת אונו. שלוש המסעדות החדשות האלה מצטרפות אל מוסדות ותיקים שפועלים באזור שנים ארוכות, ויחד הם מבטיחים שתושבי בקעת אונו כבר ממש לא חייבים להרחיק עד ראשון לציון או תל אביב בשביל לקבל בילוי הגון.
Ground Caffe
אחד המקומות המבטיחים שנפתחו באזור הוא ה"גראונד קפה", בראסרי שכונתי בהגדרתו, כזה שלא מתיימר להגיש אוכל מתוחכם מדי או יקר מדי (כרגע בתקופת הרצה המנה הכי יקרה בתפריט 55 ש"ח), אבל כן טעים ובאווירה מלאת סטייל.
הוייב כנראה יגיע ישר מתל אביב: המקום שייך לבעלי מסעדת "מלגו ומלבר", מסעדה (שהיא גם בר) שזכתה לשבחים רבים, וממוקמת בנקודה אסטרטגית - בקצה שדרות רוטשילד בתל אביב.
קבלו הצצה ראשונה לבראסרי השכונתי "Ground Cafe":
בגראונד קפה תמצאו מנות כמו פוקאצ'ה שקשוקה (30 ש"ח), קרפצ'יו בקר (38 ש"ח), סלק צלויים גבינת לאבנה (29 ש"ח), סלט עוף וקינואה (45 ש"ח, שניצל ופירה (45 ש"ח), המבורגר וצ'יפס (45 ש"ח) ופסטה עם תבשיל בשר וירקות שורש (47 ש"ח) - מחירים לתקופת הרצה.
איפה: שלמה המלך 6 קריית אונו, 03-6566616
Captain Burger
בשורה קולינרית משמחת קשורה לפתיחתו הצפויה של הסניף הראשון של "קפטן בורגר" הירושלמי. בחלל שנבחר עבור המיזם על ידי האחים ברק ואשר לב, שכן עד לא מזמן בורגר בר "בלונדי", שנסגר.
בימים אלה עובדים האחים לב על עיצובו מחדש על מנת להתאים לרוח ההמבורגריה הירושלמית. זה יהיה הסניף הראשון של "קפטן בורגר" מחוץ לירושלים, ובו עתידים להימכר אותם ההמבורגרים המצוינים של הסניף הירושלמי שכבר צבר מועדון מעריצים בעיר הבירה.
כמו כן, את המקום החדש תוביל אותה הגישה הקולינרית המיושמת גם בירושלים, על פיה לא משתמשים במקום במוצרים מעובדים והצ'יפס נחתך ידנית מתפוחי אדמה טריים.
איפה: רפאל איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש) קריית אונו
קיסו
קיסו (נשיקה ביפנית) היא המסעדה השלישית של קבוצת המסעדות האסייתיות שכוללת את "נוצ' נודלס" ברמת השרון ואת "פו סושי" בתל אביב.
המטבח האסייתי של "קיסו" מציע מגוון מנות אסייתיות מסורתיות, מנות ווק, סלטים ומרקים מהמזרח הרחוק. כל אלו מוגשים בקיסו לצד מבחר קוקטיילים וסושי בכל הוריאציות האפשריות. אחת ממנות הדגל של המסעדה היא נאמס - ספרינג רול ויאטנמי המוגש עם עלי חסה פריכים ועשבי תיבול להרכבה עצמית (49 ש"ח). קיסו מציעה גם שירות משלוחים.
איפה: דרך רפאל איתן 1 קרית אונו, 03-7501111
לחם יין
זהו בית קפה מסעדה שפתחו לפני 15 שנה שתי נשים צעירות, דגנית עמיחי ורונה פרדיס. התפריט במקום מציע מגוון מנות בשריות, פסטות, סלטים, סנדוויצ'ים, קינוחים ומנות הייחודיות למקום כמו פיתה דרוזית במילוי בשר טלה (39-49 ש"ח) ועוף סאטה - שיפודי עוף בגריל ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (71 ש"ח).
איפה: דרך החורש 4 יהוד, 03-6321793
טאטי
"טאטי" הוא מוסד שפועל כבר 15 שנה בגבעתיים. את "טאטי לופט" שביהוד פתחו בעלי הבית לפני 8 שנים מתוך חזון להפוך את אזור המוסכים של העיר לאזור בילוי, וחזונם אכן התגשם.
טאטי לופט הייתה הסנונית הראשונה של ההתעוררות הקולינרית בבקעת אונו וכיום מדובר על אחד המוסדות הפופולאריים באזור. המקום בנוי כלופט ענקי ובו מסעדה עם בר מרכזי, גלריית אירועים שיכולה להכיל 35 איש וחנות לחם שבה ניתן לראות דרך החלון את המאפייה בה מייצרים את הלחם.
תפריט המסעדה הוא איטלקי ים תיכוני ובו מנות גריל, דגים, פירות ים, טאפס ופיצות, כלומר יש בו פתרון טעים לכל סוגי הקהלים. בימים אלו עובדים במקום על תפריט קיץ עם 10 מנות חדשות ומפתיעות.
איפה: אברהם גירון 3 יהוד, 03-5392500
קפה זליק
קפה זליק החל את דרכו בשנת 2004 בגבעתיים והסניף השני שבקרית אונו נפתח ב-2011. את שמו הקפה קיבל מסבא זליק אשר הקים את משפחתו במושב תלמי מנשה. סבא זליק עבד כרפתן ואשתו לאה הייתה מכינה במו ידיה, טרי-טרי מן המשק, גבינות מחלב עזים וחלב פרות.
כיום שני הסניפים נמצאים בבעלותו של הבן אריה והנכדה שירה שממשיכים את דרכם של סבא זליק וסבתא לאה. הביתיות והמשפחתיות של קפה זליק מורגשים חזק בשני הסניפים, זאת כהמשך ישיר לעקרונות הקבוצה הדוגלים בתשומת לב אישית לכל לקוח.
התפריט מגוון והוא כולל ארוחות בוקר כמו "שחיתות" (62 ש"ח), "טוניסאית" (56 ש"ח) "טריו זליק" (62 ש"ח) עם 3 סוגי שקשוקות וגם כריכים כמו כריך אנטריקוט (69 ש"ח), פסטות כמו ניוקי פטריות וערמונים (56 ש"ח), וגם ומקבץ מנות טבעוניות.
איפה: שלמה המלך 37, קריית אונו, 03-7362263
בומביקס מורי
זהו המיזם הקולינרי החדש של קבוצת זליק שכולל מסעדה ומעדנייה הממוקמת בסמוך לה. המקום, שנמצא כרגע בשלבי ההרצה האחרונים, נפתח לפני חודש וחצי והוא מציעה חוויה קולינרית של דרך המשי - מטורקיה ועד סין.
לבניית התפריט גוייסה הפיינליסטית של משחקי השף סבינה וולדמן, ועל המטבח מנצח השף ויטלי סיני, שעבד בין השאר גם במסעדת שני כוכבי מישלן בורונה השייכת למגה שף האיטלקי ברונו ברביירי, וגם במסעדת "בון" היוקרתית שבמוסקבה.
משמעות שם המסעדה - "בומביקס מור" - הוא פרפר טוואי המשי שיוצר חוטי משי יש מאין, על שמו גם קרויה דרך המשי העתיקה. תפריט המסעדה מציעה מסע בדרכים עתיקות שמוביל למטבח המודרני ובו מנות מנקודות שונות על דרך המשי כמו חורשט אלו אספנג' הפרסי שהוא תבשיל בקר (אונטריב) המתבשל 6 שעות עם פירות יבשים, תפוח אדמה, עשבי תיבול ולימון פרסי (72 ש"ח), פסנדה פניר ההודית שהיא גבינת פניר במילוי קשיו ובצל ירוק בקארי עגבניות (40 ש"ח), מגוון כיסונים ממקורות שונים כמו דים סאם, גוז׳גוז׳ה ודושפרה (32-39 ש"ח) ומגוון מנות נוספות, כמו אלו גובי, קבב טורקי ובאטר צ׳יקן.
המעדנייה הסמוכה למסעדה מציעה השלמה טבעית לחוויה ויש בה מאפים, לחמים, אוכל מוכן הביתה (מהמטבח של בומביקס מורי), יינות גיאורגיים, מיצים טבעיים, לאסי הודי, כנאפה במשקל, טחינה גולמית שמכינים במקום, סלטים מיוחדים ועוד מגוון רחב של דליקטסים.
איפה: שלמה המלך 35, קניון קרית אונו, 03-5088999
אסתר
מסעדת אסתר הפועלת מזה 9 שנים בחצר האחורית של בית יפיפה אל מול המטוסים הממריאים לרקיע, מציעה תפריט צרפתי-איטלקי-ישראלי עם מנות כמו מרק עגבניות סיציליאני ומרק בצל צרפתי, שניצל ברוטב חרדל ושמנת (69 ש"ח בעסקית), ניוקי פטריות ושמן כמהין (בעסקית 79 ש"ח) וטלה על העצם צלוי בגריל (בעסקית של 89 ש"ח).
כמו כן, יש במקום גם מנות ספיישל כמו לחי עגל (110 ש"ח) וגם מבחר סלטים, פסטות, דגים, פירות ים ומנות עגל וכבש כמו בייבי ריבס בקרמל יפני 110 ש"ח.
בימי שבת מציעים במקום עסקיות שבת ב-99 ש"ח או ב-109 ש"ח, ולאורך השבוע כולו מוגשות במקום גם ארוחות בראנץ' החל מהשעה 9:00.
איפה: דרך העצמאות 8 (בחצר) יהוד, 03-6325852
מאפיית ג׳יקובס
זוהי מאפיית בוטיק שבה מתמחים באפיית לחמים בריאים בעבודת יד. מאחורי שני הסניפים של המאפיה עומדת משפחת ודש, שושלת כבוד בהוויית הלחם הישראלי שהקימה לפני 75 שנה את מאפיית "ודש", החקוקה בזיכרון הקולקטיבי.
לאחר עשרות שנים של עשייה בתחום האפייה התעשייתית, ג'ייקובס עברו לאפייה ידנית וכיום הם מציעים מלבד הלחם גם מגוון מוצרי בולונז'רי צרפתי. במאפיה משתמשים בקמחים מלאים שנטחנים בלעדית עבור ג'ייקובס ומהם מייצרים כ- 20 סוגי לחמים ביניהם לחמים לטבעונים (ללא שומן מן החי), לחם מ- 100% קמח שיפון מלא, שיפון קימל, שיפון דיאט, האיכר עם חמוציות ואגוזים, דני דגנים, צרפתי זיתים, איטלקי, כוסמין, חלות, בריוש ופלוט.
מלבד הלחם נאפים במקום גם בגטים, לחמניות, קישים, מאפים מלוחים ופוקצ'ות. בגזרת מוצרי הקונדיטוריה מציעים בג׳יקובס עוגות קראנץ' ועוגות בחושות, טארטים, קרואסונים, אקלרים, פחזניות, טארטלטים, טורטים, מאקרונים ומבחר עוגיות.
בסניף בקרית אונו, לצד המאפייה, פועל גם בית קפה שמציעה תפריט חלבי עם ארוחת הבוקר הישראלית הקלאסית, מוזלי הבית (32 ש"ח), חביתה ים תיכונית (44 ש"ח) שהיא פריטטה המוגשת עם לחמניית שאור, סלט טרי ושתייה ומאפה בלקני עשיר בגבינות עזים ותרד שמוגש עם איירן, ביצה קשה ומלפפון חמוץ פרוס (38 ש"ח).
איפה: איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו 03-5511333