שתף קטע נבחר

 

הילדה שטליבאן ירה לה בראש הפכה למיליונרית

מללה יוספזאי, שהטליבאן ניסה לרצוח אותה כי ניהלה מאבק למען חינוך נשים בפקיסטן, הפכה לעסק שמגלגל מיליונים, וספר הזיכרונות שלה נמכר בכמעט שני מיליון עותקים. כמה היא מקבלת להרצאה?

מללה יוספזאי, הנערה הפקיסטנית שהפכה לגיבורה עולמית ולכלת פרס נובל לשלום הצעירה בהיסטוריה אחרי שנורתה בראש על-ידי הטליבאן, הפכה בעקבות פרסומה למיליונרית של ממש. כך מדווחים היום (ד') כלי תקשורת בבריטניה.

 

מללה נורתה בראשה לפני ארבע שנים, כשהייתה בת 14. היא הייתה על הכוונת של הטליבאן משום שהובילה קמפיין למען מתן הזכות לילדות ולנערות לקבל חינוך וללכת לבית הספר בעמק סוואט שבו התגוררה בפקיסטן. שנים אחדות לפני כן כבש טליבאן את העמק, והוא ניסה למנוע מנשים לזכות בחינוך. אחרי פציעתה הקשה היא הוטסה לטיפול בבריטניה, התאוששה באופן מדהים – והפכה לדמות נערצת בכל העולם.

 

אחרי ההכרזה על מללה ככלת פרס נובל    (צילום: רויטרס, עריכה: ערן רחמני )

אחרי ההכרזה על מללה ככלת פרס נובל    (צילום: רויטרס, עריכה: ערן רחמני )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מללה יוספזאי עם פרס נובל לשלום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מללה יוספזאי עם פרס נובל לשלום(צילום: EPA)

בשנים האחרונות פרסמה מללה ספר על חייה ועל מאבקה למען זכויות האדם והאישה בפקיסטן, והוא נמכר בכמעט שני מיליון עותקים. היא גם הפכה לנואמת מבוקשת, ולפי המכון לחקר מדיניות בוושינגטון היא מקבלת יותר מ-150 אלף דולר להרצאה.

 

ב"דיילי מייל" מדווחים כי חברת "סלרזאי בע"מ" שהקימה משפחתה של מללה, ושבה יש מניות למללה עצמה, לאביה ולאמה, גרפה עד לסוף השנה שעברה קרוב לשלושה מיליון דולר.

 

ראויה לציון העובדה שחלק גדול מאוד מהכסף שמרוויחה מללה מסיפורה נתרם למטרות חשובות. לפי הדובר של מללה יוספזאי, מאז שפורסם ספר הזיכרונות שלה תרמו מללה ומשפחתה כבר יותר ממיליון דולר לאגודות צדקה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בספר הזיכרונות שלה כתבה יוספזאי על היום שבו ניסו לרצוח אותה. היא סיפרה על נסיעה באוטובוס תלמידים יחד עם חברותיה כשלפתע הרכב נעצר על ידי שני גברים,

בהם החמוש שירה מטווח קצר בעין שמאל שלה. "התעוררתי ב-16 באוקטובר, שבוע אחרי הירי", היא כתבה. "הדבר הראשון שחשבתי היה 'תודה לאל שאני לא מתה', אבל לא היה לי מושג היכן אני. ידעתי שאני לא נמצאת בארץ הולדתי. האחיות והרופאים דיברו אנגלית, אף שנראה היה שכולם מגיעים ממדינות שונות".

 

לבסוף היא גילתה שהיא הועברה מפקיסטן לעיר בירמינגהם באנגליה כדי לקבל טיפול רפואי מיוחד. עוד היא מתארת בספר כיצד שבה לה ראייתה בהדרגה. היא גם מספרת על האיחוד שלה עם הוריה. אחד הדברים שהכי הדהימו אותה היה לגלות יותר מ-8,000 הודעות תמיכה שנשלחו אליה לבית החולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מללה יוספזאי. "התעוררתי ולא ידעתי איפה אני"
צילום: AFP
מומלצים