ואיפה המשטרה? רוכבי אופניים שמים פס על החוק
למרות שעברו שבועות מאז נכנסו לתוקפן תקנות חדשות בנוגע לרכיבה על אופניים, הכבישים והמדרכות עמוסים ברוכבים שמסכנים את עצמם והסביבה. משטרה ואכיפה? הצחקתם אותם
מי יאכוף את החוק נגד רוכבי אופניים שמצפצפים עליו? בינתיים, ברור שלא המשטרה. בדיוק חודשיים לאחר שנכנסו לתוקפן תקנות חדשות המסדירות את נושא הרכיבה על אופניים, וזמן דומה מאז הזמינה משטרת התנועה כתבים כדי לצפות בבליץ אכיפה סוער הכולל אזהרות ואף קנסות כספיים כנגד רוכבים בניגוד לחוק, שום דבר מזה לא נראה בפועל. הלכה למעשה, אף אחד לא עושה דבר והכאוס גדול אף יותר מבעבר.
כדאי להזכיר כי בין היתר, קובע החוק כי על רוכבים לחבוש קסדה, חל איסור על הרכבה לא מסודרת של ילדים ובוודאי כזו ללא קסדה, יש איסור גורף לכולם של רכיבה על מדרכות ובמקומות בהם יש שבילים מוסדרים, יש לנוע עליהם. חל איסור על בני נוער מתחת לגיל 16 לרכוב על אופניים חשמליים. על רוכבי קורקינט - בכל גיל - תחול חובת חבישת קסדה, ובשעות החשכה או בזמן ראות לקויה מחמת תנאי מזג אוויר או כל סיבה אחרת גם אפוד זוהר, וכי אין להרכיב. כמעט ואין צורך לציין כי מספר הרוכבים המתייחסים לחוק זה, זניח עד לא קיים.
מובילי יוזמת הסדרת חוקי הרכיבה במשרד התחבורה, הניחו בעבר כי פקחים עירוניים יאכפו באופן המיטבי את חוקי התעבורה של כלי רכב דו-גלגליים. אלא שבמשטרה העדיפו לקחת על עצמם את הטיפול באכיפה, למרות שלדברי המפכ"ל עצמו יש מחסור גדול בתקנים. התוצאה כך מסתבר, נראית בשטח.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "האחריות על אכיפת האופניים החשמליים, כמו על שאר כלי הרכב, ובכללם גם רכב דו גלגלי, מוטלת על משטרת ישראל. במטרה לסייע למשטרת ישראל באכיפת התקנות המתייחסות לרכיבה על אופניים חשמליים, יזם השר כץ את הרחבת סמכויות האכיפה על רוכבי האופניים החשמליים גם לפקחי הרשויות המקומיות. משרד התחבורה פעל במשך תקופה ארוכה באופן נמרץ לקידום החוק מול משרד הפנים והרשויות המקומיות".