שתף קטע נבחר

 

צפו: האביזר הפשוט שיגרום לכם לאכול פחות

מדענים פיתחו שעון המודד את מספר הביסים בארוחה, ואף מציג את מספר הקלוריות המשוער בארוחה שאכלתם

כמה ביסים וקלוריות מכילה הארוחה שלכם? אם אתם לא בטוחים וסובלים מהשמנת יתר, כדאי שתנסו את "שעון הביסים" החדש, שישמור עליכם מפני אכילת יתר.

 

הממצאים שנערכו על ידי אוניבסיטת ניו קאסל באוסטרליה, שפורסם בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, מראים ששעון הביסים מצליח בפעולתו - בשמירה מפני אכילת יתר.

 

צפו בשעון הביסים בפעולה:

 

 

בדיקה עצמית של מה שאוכלים

לפני מספר שנים, אריק מות' ועמיתיו מאוניברסיטת קלמסון שבדרום קרולינה, פיתחו דרך לעקוב אחר כמויות המזון שאנשים אכלו, באמצעות תנועות מפרק היד. מות' סיפר כי הבדיקה העצמית חיונית כשמנסים לעמוד במטרות בריאות וירידה במשקל.

 

מדובר בשעון אותו עונדים על פרק כף היד. הוא מודד את תנועות פרק כף היד האופייניות לזמן האכילה, ולבסוף גם מעניק את ספירת הקלוריות המשוערת. השעון נותן גם פידבק בזמן אמת המאפשר להחליט האם להמשיך ולאכול או לעצור.

 

ד"ר מות' וצוותו ערכו שני מחקרים, האחד בו נכללו 94 נבדקים והשני כלל 99 איש. בשני המחקרים, השתתפו בעיקר נשים, בגילאי 19-21 בעלות מדד משקל-גובה BMI של 23 הנחשב תקין.

 

הנבדקים אכלו ארוחות יחד במעבדה שנבנתה בתפאורת מסעדה. חלק מהמשתתפים ענדו את סופר הביסים, שנתן גם הערכה קלורית לכמה שאכלו, בעוד שאחרים לא ענדו את הצמיד. הקבוצה האחרונה - שימשה כקבוצת בקרה.

 

הממצאים הראו כי הנבדקים שהשתמשו בצלחות גדולות אכלו כ-4.5 לעיסות יותר מאלה שאכלו בצלחות קטנות. עם זאת, אלה שאכלו הן מצלחות גדולות והן מקטנות, נטלו פחות נגיסות מאלה שלא ידוע כמה לעיסות לקחו.

 

במחקר השני, שהשתמש גם כן בצלחות גדולות וקטנות לסירוגין ומתקני ספירת הלעיסות, המשתתפים התבקשו לאכול ב-12 או 22 נגיסות. אלה שנתבקשו לנגוס 12 לעיסות, נטלו פחות נגיסות בהשוואה לקבוצה השנייה, אבל אלה נטו לאכול בנגיסות גדולות יותר, כך שהצריכה הקלורית בשתי הקבוצות הייתה דומה.

 

שינוי התנהגותי כדי לרדת במשקל

פרופ' קלייר קולינס מאוניברסיטת ניו קאסל שבאוסטרליה, המליצה על שיטת מעקב נוספת: "בדיקה עצמית שאתם אוכלים במהלך שיחות הטלפון, עבודה מול מחשב או אפילו דף נייר". לדבריה, אנשים לא רוצים לנהל יומן תזונה, ולהפוך "ערים" למה הם אכלו באמצעות צלחות קטנות.

 

"אובדן משקל והעלאה במשקל לא נגרמים מנגיסה אחת או אפילו ארוחה אחת", אמר ד"ר מות', "המפתח הוא לשנות את התנהגותנו לאט לאורך זמן בדרך שבה הגוף והנפש יכולים להתאים עצמם לשינויים אלה".

 

מות' מסכם ואומר כי "עשו שינויים קטנים כל יום, בידקו כל הזמן את התנהגותכם, וכך תגדילו את הסיכוי להוריד במשקל".

 

סופר הבסים נמצא בשלבי פיתוח אחרונים לקראת שיווקו, בינתיים בארצות. הברית. טרם נקבע מחירו.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה ביסים אכלתם במהלך הארוחה?
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים