לבני זומנה לתשאול במשטרה בבריטניה: "לא מתקבל על הדעת"
הזימון לשרת החוץ לשעבר ביחידה העוסקת ב"פשעי מלחמה" בוטל, בעקבות מגעים בדרגים הגבוהים בין ישראל לבריטניה. בעבר הוגשו נגדה תלונות על מערבותה בניהול מבצע "עופרת יצוקה"
חברת הכנסת ציפי לבני זומנה עם נחיתתה בלונדון אמש (שבת) לתשאול במשטרה הבריטית, באגף העוסק בחקר פשעי מלחמה, בשל צו מעצר ישן שתלוי ועומד נגדה. הזימון התקבל ביום חמישי במייל באמצעות השגרירות, אך בוטל לבסוף בהתערבות גורמים בכירים בישראל שפנו למקביליהם בריטניה.
נגד השרה לשעבר לבני ונגד בכירים ישראלים אחרים הוגשו בעבר שורת תלונות, בין היתר בעקבות ניהול מבצע "עופרת יצוקה" נגד ארגוני הטרור בעזה, בסוף דצמבר 2008 ובינואר 2009, שבמהלכו נפגעו גם פלסטינים בלתי-מעורבים.
בנאומה בכנס "הארץ" והקהילה היהודית בלונדון התייחסה לבני לזימון לתשאול שקיבלה: "ישראל ובריטניה הן שתי דמוקרטיות עם מערכת משפט מוערכת. יש לנו מערכת מערכת משפט להתגאות בה ששופטת במקרה שבהם גם במאבק בטרור של הפרה של החוק ושל הקוד האתי ואני תומכת בה למרות המחיר הפוליטי.
"העובדה שמפקדי צה"ל ומקבלי החלטות ישראלים משתתפים במחזה אבסורד של איום בצווי מעצר כשבאים ללונדון - זה בלתי מתקבל על הדעת. זה לא עניין אישי אלא של כל מי שנלחם בטרור וזה ענין מוסרי, הבחנה בין טובים לרעים. מערכת המשפט הבריטית מנוצלת לרעה. אנחנו לא יכולים להרשות את זה - ישראל ובריטניה לא יכולות להיות שותפות רק במאבק בטרור אלא גם בשכל הישר".
לדברי לבני, "רק אתמול חמאס פגעו במרכז לילדים שהיה תודה לאל סגור. יש לנו אחריות על חיי אזרחינו אני גאה בהחלטות שקיבלנו כדי להגן עליהם. אני לא מבקשת מהעולם לעצום עין. אם אתם רוצים לשפוט אותנו - אז לפי הערכים שלכם".
בדבריה רמזה לבני להתבטאות של מנהיג מפלגת הלייבור הבריטית, ג'רמי קורבין, שהשווה בשבוע שעבר בין ישראל לדאעש. "לא אקבל שום השוואה בין חיילי צה"ל או טייס שמנסים להמנע מפגיעה באזרחים לבין טרוריסטים. אצלהם החקירה אם הם מפספסים את האזרחים, אצלנו מתנהלת חקירה על כל פגיעה".
עוד ציינה השרה לשעבר כי "ישראל היא דמוקרטיה שיודעת לפקח על מערכת הערכים שלה. כפי שאנחנו מכבדים את מה שבריטניה עושה נגד הטרור הבינלאומי וישראל פתוחה בפני כל שר בריטי לביקור בלי שאלות על החלטותיו בקבינט - אני מצפה שכך יכבדו כאן את ישראל. זאת הציפייה שלי ושל מדינת ישראל מממשלת בריטניה. דווקא בגלל היחסים הטובים בין המדינות ומהעובדה שאנחנו חולקים את אותם ערכים דמוקרטיים".