שתף קטע נבחר
 

רמדאן מתוק: מתכון לאטייף

רמדאן כרים וגם טעים: לכבוד סיום הרמדאן ביקר ארז קומרובסקי במאפייה הקטנה של רמזי אבו דייה ביפו, ולמד סוף סוף איך להכין אטייף

 

צילום: ליאור פז

צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אטייף / רמזי אבו דייה

המצרכים: 

הבצק -

1 ק"ג קמח

1/2 ק"ג סולת

3 אבקת אפייה

1 כוס סוכר

1 כפית מלח

3 סוכר וניל

1/2 1 ליטר מים פושרים

1/2 כוס שמרים יבשים + 1 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט השמרים.
  2. מוסיפים מים ומערבבים היטב.
  3. בקערה קטנה - שמים שמרים עם מים פושרים, מערבבים היטב, ומכסים בניילון נצמד ל- 10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  4. מוזגים את השמרים לתוך הבצק, ומערבבים היטב, ביד או במטרפה. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות.
  5. מדליקים מחבת או פלאנצ'ה, ובחום בינוני יוצרים מעין פנקייקים. כשמתחילות בועות למעלה, הופכים.

ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)
 

 

למילוי גבינה

2 שמנת חמוצה

1/2 כוס קוקוס

1 כפית סוכר

מעט מי ורדים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים. 
  2. ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
  3. מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.


למילוי אגוזים

1/2 ק"ג קוקוס

1 כפית קינמון

1/4 ק"ג אגוזי מלך שבורים

2 כפיות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים. 
  2. ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
  3. מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.

 

סירופ

2 ק"ג סוכר

1/2 1 ליטר

מעט תמצית וניל

מעט מי ורדים

1/2 לימון סחוט למיץ

2 מקלות קינמון

  

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את כל המצרכים בתוך סיר, על להבה בינונית, מערבבים.
  2. כשהסירופ רותח והסוכר נמס, מסירים מהלהבה, ומצננים מעט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים