רמדאן מתוק: מתכון לאטייף
רמדאן כרים וגם טעים: לכבוד סיום הרמדאן ביקר ארז קומרובסקי במאפייה הקטנה של רמזי אבו דייה ביפו, ולמד סוף סוף איך להכין אטייף
צילום: ליאור פז
אטייף / רמזי אבו דייה
המצרכים:
הבצק -
1 ק"ג קמח1/2 ק"ג סולת
3 אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1 כפית מלח
3 סוכר וניל
1/2 1 ליטר מים פושרים
1/2 כוס שמרים יבשים + 1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט השמרים.
- מוסיפים מים ומערבבים היטב.
- בקערה קטנה - שמים שמרים עם מים פושרים, מערבבים היטב, ומכסים בניילון נצמד ל- 10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
- מוזגים את השמרים לתוך הבצק, ומערבבים היטב, ביד או במטרפה. מכסים בניילון נצמד ל-10 דקות.
- מדליקים מחבת או פלאנצ'ה, ובחום בינוני יוצרים מעין פנקייקים. כשמתחילות בועות למעלה, הופכים.
למילוי גבינה
2 שמנת חמוצה
1/2 כוס קוקוס
1 כפית סוכר
מעט מי ורדים
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
- ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
- מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.
למילוי אגוזים
1/2 ק"ג קוקוס
1 כפית קינמון
1/4 ק"ג אגוזי מלך שבורים
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
- ממלאים את הפנקייק, סוגרים, מהדקים, ומטגנים בשמן עמוק.
- מוציאים מהשמן, טובלים בסירופ (מתכון בהמשך), ומגישים.
סירופ
2 ק"ג סוכר
1/2 1 ליטר
מעט תמצית וניל
מעט מי ורדים
1/2 לימון סחוט למיץ
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים את כל המצרכים בתוך סיר, על להבה בינונית, מערבבים.
- כשהסירופ רותח והסוכר נמס, מסירים מהלהבה, ומצננים מעט.
רמדאן כרים: אטייף
מומלצים