שתף קטע נבחר

נקודה שחורה: הנעלם הגדול של גרמניה

תומאס מולר נמצא בכושר הרע ביותר שלו זה זמן רב אבל זה לא מנע מנבחרתו להעפיל עד חצי הגמר. שפת הגוף, המאזן ביורו לעומת המונדיאל והסימפטומים של לאו מסי: יוגי לב יכול להתחיל לדאוג

יוגי לב נותן נגיעות בהרכב שלו פה ושם לאורך היורו הנוכחי. מריו גצה, יוליאן דרקסלר, בנדיקט הוודס, ג'ושוע קימיך, מריו גומז – כולם באים ויוצאים בהתאם לצרכים. הוא משנה מערכים, מתאים את עצמו לאתגר, משתמש בעומק שיש לו.

 

אבל בין השמות שהוא לא נוגע בהם נמצא תומאס מולר. נשמע הזוי שהוא בכלל יחשוב על דבר כזה. בגיל 26, יש למולר 10 שערים במונדיאלים, והוא מיתג את עצמו כאיש של הרגעים הגדולים בנבחרת גרמניה ובבאיירן מינכן. הוא הווינר האולטימטיבי, שחקן שאתה רוצה שיהיה בשבילך על המגרש בגלל מגוון התפקידים בהם הוא יכול לשחק והיכולת שאי אפשר ללמד, להיות במקום הנכון בזמן הנכון.

  

אפשר לראות שהוא מתקשה מאז פתיחת הטורניר. המשחק המדהים ביותר בהקשר הזה היה מול צפון-אירלנד בסיום שלב הבתים. רק במחצית הראשונה הוא היה חייב לכבוש לפחות שלושער מול מייקל מגאברן המצוין, אבל שום דבר לא נכנס.

 

הסתבך נגד צפון אירלנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הסתבך נגד צפון אירלנד(צילום: רויטרס)

 

התסכול היה עצום ובלתי ניתן להסתרה. ראו את זה בשפת הגוף, בפנים הכעוסות. הוא בישל את שער הניצחון לגומז, אבל כדאי להיזכר רגע במהלך. מולר קיבל את הכדור במצב של הבקעה, כזה ממנו הוא מייצר שערים בלי בעיה, אבל איכשהו הסתבך ונאלץ למסור לאחור רק אחרי שהאפשרות נסגרה בפניו.

 

וכמובן שזה עוד לא הכל. כמו לאו מסי של השנים האחרונות – מה שבלט שוב בגמר הקופה אמריקה – למולר מתפתחת צרה מהנקודה הלבנה. המספרים לא מספיק טובים: 7 מ-11 הפנדלים שבעט במהלך העונה. הוא החמיץ כדור קריטי מול אתלטיקו מדריד בחצי גמר ליגת האלופות, ונגד איטליה, בופון לקח את הפנדל שלו.

 

מתפתחת צרה מהנקודה הלבנה (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
מתפתחת צרה מהנקודה הלבנה(צילום: גטי אימג'ס)

 

זו בעיטה שיכולה להחזיר שחקנים לעניינים – רוברט לבנדובסקי הפולני הרגיש לראשונה את הרשת בטורניר בדו-קרב בשמינית הגמר מול שווייץ, ובמשחק הבא מול פורטוגל הביטחון שב אליו והוא כבש כבר בדקה השנייה. אצל מולר זה עלול רק להחמיר את הבעיה.

 

יתר על כן – בשמינית מול סלובקיה, כשגרמניה קיבלה פנדל ביתרון 0:1, מצב בו אפשר לקחת סיכון, מולר ויתר על הבעיטה לטובת מסוט אוזיל, כפי שציינו כלי תקשורת רבים. הוא פשוט לא מרגיש שהדברים הולכים לו.

 

הדברים פשוט לא הולכים (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
הדברים פשוט לא הולכים(צילום: גטי אימג'ס)

ועכשיו שימו לב לנתונים: מולר, האיש שהבקיע תשע פעמים במוקדמות, לא כבש כבר שמונה משחקים רצופים בקבוצה ובנבחרת. זה לא קרה לו מאז 2011, כשהיה עוד צעיר, ועבר תקופה של 16 משחקים בלי שער. מאז יש לו הפוגות של 4-5 משחקים לפעמים, אבל הוא תמיד חוזר לעצמו.

 

למעשה, ב-11 המשחקים האחרונים שלו, הוא הבקיע רק שער אחד. באופן ברור, הוא בכושר הרע ביותר שלו זה זמן רב – ואיכשהו, למרות שהוא סומן כשחקן החשוב ביותר של גרמניה, זה לא מפריע לה בגלל עומס הכישרון.

 

שפת גוף בעייתית (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
שפת גוף בעייתית(צילום: גטי אימג'ס)

 

עוד במהלך הטורניר לב התייחס לבעיה ואמר: "אני לא מודאג. זה סימן טוב שחלוץ מגיע למצבים. הוא יתגבר על זה". אבל בינתיים זה לא קורה. לב רק מקווה שאם חצי הגמר יגיע למצב צמוד, מולר ייזכר במה שמייחד אותו כל כך ויעשה את ההבדל.

 

ואולי הבעיה בכלל היא אליפות אירופה. ב-13 הופעות במונדיאל יש לו עשרה שערים. בעשר הופעות ביורו אין לו אפילו אחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'ס
תומאס מולר
צילום: גטי אימג'ס
מומלצים