ריבלין בסעודת שבירת צום הרמדאן: "ההנהגה הפלסטינית חייבת לעצור את הרוצח הבא"
נשיא המדינה ורעייתו אירחו מנהיגים ואנשי דת מוסלמים, וריבלין גינה את הרוח הגבית שניתנת לטרור: "אל מול ההסתה הפרועה והרצחנית, אסור לנו, כמנהיגים, להעלים עין"
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ורעייתו נחמה אירחו אתמול בערב (יום א') במשכן הנשיא את סעודת האיפטאר המסורתית לשבירת צום הרמדאן. בסעודה נכחו מנהיגים, אנשי דת וציבור מוסלמים בישראל, וגם שחקני הנבחרת הצעירה - חלקם מוסלמים. "גם להנהגה ולחברה הפלסטינית יש אחריות לעצור את הרוצח הבא", אמר הנשיא. "מי שלא יעצור את הטרור הפוגע היום בנו - סופו שיפגוש בו בפתח דלתו".
הנשיא מתח ביקורת קשה על שתיקת ההנהגה הפלסטינית: "אני שב כרגע מביתה של הלל יפה אריאל, ילדה אהובה, בת 13 בסך הכול, שנרצחה בדם קר, בחדרהּ, במיטתה, ולבי נקרע. מוקדם יותר הבוקר השתתפתי בהלווייתו של מיכאל מרק. לא ייתכן שההנהגה והחברה הפלסטינית יעודדו או יעמדו מנגד, מול טרור ברוטלי ונפשע כזה. בימים רוויי דם אלה לא רק שנפקד קולה של ההנהגה הפלסטינית בכל קצותיה. עוד נורא מכך, נשמעים קולות המעניקים רוח גבית למרצחים ומשפחותיהם". הנשיא הוסיף: "אל מול ההסתה הפרועה והרצחנית, אסור לנו, כמנהיגים, להעלים עין. אסור לאף אחד מאתנו לשתוק, או להשמיע קול מגומגם".
בפגישה עם הנשיא נכחו נשיא בית הדין השרעי לערעורים בפועל קאדי עבד אל-חכים סמארה, ויו"ר הרשויות המקומיות המכהן כראש עיריית סכנין מאזן גנאיים. עוד נכחו באירוע שגרירי ירדן, מצרים ואוזבקיסטן ונציג טורקיה בישראל.
הנשיא פתח בדברים על משמעותו של הרמדאן: "זהו חודש של סבלנות וסובלנות, חודש של רגישות לזולת, למצוקותיו של העני והחלש, חודש של שכנות טובה. אתם, היושבים והיושבות פה, מבטאים יום-יום במעשיכם ובמילותיכם את ערכיו של החודש הזה. זו סעודת האיפטאר השנייה שאני זוכה לארח מאז תחילת כהונתי, והערב אני מתבונן במי שהגיעו ומתמלא תקווה".
ריבלין אמר כי בניגוד לתחושות הייאוש והניכר, בשטח ניכרים ניצני שינוי. בין היתר הזכיר הנשיא את התוכנית הכלכלית לפיתוח החברה הערבית, ההתקדמות של החברה הערבית בחינוך ובאקדמיה, "קבוצות שחקנים ואוהדים בכדורגל פועלות בנחישות כדי לשמר את הספורט כתחרות בריאה ונטולת אלימות וגזענות, ראשי רשויות יהודים וערבים מקדמים יחד פרויקטים אזוריים לרווחת כל התושבים שלהם". לדברי הנשיא, "העושר התרבותי והמגוון החברתי הם נכס ולא נטל. לכולנו מגיעה ויכולה להיות תקווה ישראלית משותפת".
"גם בתקופות קשות, דווקא בתקופות קשות, אנחנו חייבים לעמוד זה לצד זה", אמר הנשיא. "אנחנו מוכרחים להמשיך לסלול באומץ דרך משותפת, להניח לבנה על לבנה, למעננו, למען ילדינו, למען הילדים שלהם. אין לנו אפשרות אחרת. איננו רוצים ואיננו מוכנים לוותר על עתידנו. על עתיד של שותפות, של הבנה, של כבוד הדדי, של חיים בשלום".
נשיא בית הדין השרעי לערעורים בפועל קאדי עבד אל-חכים סמארה הפציר בנשיא להמשיך לפעול למען מיגור הפשע הגובה קורבנות רבים במגזר הערבי: "סעודת האיפטאר בבית הזה גורמת לנו להרגיש שבית הנשיא הוא ביתנו. זהו צעד בונה אמון והוא נוטע בנו תקווה".
יו"ר הרשויות המקומיות וראש עיריית סכנין, מאזן גנאיים, אמר: "גדולים ממני אמרו 'מזרח תיכון חדש', ולצערי עם כל הכאב רואים מזרח תיכון משוגע של דמים ואלימות. כולנו מקווים לחזון טוב יותר, למזרח תיכון של הצלחה, תעסוקה ובריאות. אף אחד מאתנו לא רוצה מלחמות אלא שלום".