שתף קטע נבחר

 

מדריך: איך לדווח על פוסט הסתה בפייסבוק?

מה צריך לעשות אם נתקלתם בפוסט או בעמוד המסית לאלימות או לטרור בפייסבוק? צפו בראיון באולפן ynet

"חלק מדם הנרצחים בפיגועים האחרונים הוא על ידיו של מייסד פייסבוק", כך אמר בסוף השבוע השר לביטחון פנים גלעד ארדן. בחודשים האחרונים הרשת החברתית הפכה לכלי פורה להסתה. אז איך מדווחים על פוסט הסתה ברשת החברתית הגדולה בעולם? מדריך.

 

מגישה: אלכסנדרה לוקש    (צילום: אלי סגל)

מגישה: אלכסנדרה לוקש    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ירדן בן יוסף, מנהל התוכנית לדיפלומטיה ציבורית של המרכז הבינתחומי וארגון הקהילה הישראלית-אמריקנית (IAC), אמר בראיון באולפן ynet: "מרגע שזיהינו שיש עמוד מסית. הדיווח הוא אקט מאוד פשוט שלוקח פחות מדקה. לוחצים על כפתור הריפורט בעמוד, כשלחצת עליו מופיע לך למה אתם מדווחים? יש כפתור שאומר 'אני חושב/ת שהתוכן הזה לא צריך להופיע בפייסבוק'. לחצת על הכפתור הזה ויש לך מספר אופציות. האופציות הרלוונטיות אלינו הן או של אלימות או של דברי שנאה".

 

בן יוסף הדגיש כי אין אופציה בפייסבוק לדווח על דף העוסק בטרור. "יש או אלימות או דברי שנאה בהקשרים שלנו", הוא אמר. "ואז בהתאם לתוכן, אם זה באמת דבר שנאה, קללה או משהו יותר אמירתי - אז אנחנו מדווחים על דברי שנאה. אז שואלים אותנו כלפי מי ואז אם זה כלפי יהודים אנחנו בוחרים באופציה של כלפי קבוצה דתית, אם זה כלפי ישראלים - אז בוחרים באופציה גזענית או כלפי קבוצות אתניות, בהקשר הזה. אם בחרנו באלימות, אנחנו אומרים אלימות ואז אומרים שזה איום לאלימות".

 

ומה לאחר מכן? "הדבר הכי חשוב הוא בסוף התהליך הזה. פייסבוק שואלת אותך 'אתה רוצה לדעת מה התגובה שלי?' אם כן, יש ללחוץ. ואז אפשר לעקוב אחרי התגובה של פייסבוק - האם הורידו או לא הורידו את התוכן, חשבו שזה עבר על החוקים שלהם או לא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קריקטורה בעמוד שמסית לרצח
מומלצים