כך תכינו בבית: קוקטיילים של קיץ
הזמנתם את החבר'ה לבילוי ערב אצלכם בבית? למה שלא תרשימו אותם עם קוקטיילים צבעוניים וטעימים שאפשר להכין בקלי קלות - שבעה מתכונים שיהפכו אתכם למארחים המושלמים
ברנדי תבלינים
המרכיבים (ל-2 כוסות סניפטר):
120 מ"ל ברנדי
2 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
2 יח' פלפל אנגלי
צרור קטן של תימין
240 מ"ל מיץ תפוחים
80 מ"ל סודה
אופן ההכנה:
- בקלחת קטנה מחממים את הברנדי עם הכוכב אניס, מקל הקינמון והפלפל אנגלי. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ומוזגים לקערה.
- מוסיפים את מיץ התפוחים והתימין ומכניסים לצינון במקרר למשך שעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר, מוסיפים את הסודה, מערבבים ומוזגים לכוסות עם קרח.
וודקה תפוזים ופטל
המרכיבים (ל-2 כוסות גבוהות):
מיץ מ-6 תפוזים גדולים
מיץ מליים/לימון 1
חופן פטל טרי/ קפוא
1/2 כוס מיץ רימון
80 מ"ל וודקה קפואה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקנקן ומוזגים לכוסות מלאות בקרח.
אננס, רום ופירות יער
המרכיבים (ל-2 כוסות היי בול):
300 מ"ל נקטר אננס
80 מ"ל רום
1/2 כוס סודה בטעמים - פטל
כפית ריבת פירות יער
חופן פירות יער טריים / קפואים (ניתן להקפיא פירות יער בתבניות קרל עם מים ולייצר קוביות פירות יער)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים, מוזגים לכוסות ומוסיפים את פירות היער וקרח.
ליצ'י ליים ג'ין טוניק
המרכיבים (ל-3 כוסות יין בלי רגל):
120 מ"ל ג'ין
240 מ"ל טוניק
קופסת שימורים ליצ'י
ליצ'י טרי (אם בעונה)
מיץ מליים 1
אופן ההכנה:
- מסננים את הליצ'י מהנוזלים, שומרים את הנוזל. מחממים את הנוזל בקלחת עם התרכיז פטל כדקה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- מערבבים את הג'ין, הטוניק והליצ'י, מוזגים לכוסות ומפנקים בקרח.
מוחיטו תפוזים ואשכוליות
המרכיבים (לקנקן, כ-5 כוסות):
150 מ"ל רום
3 כפיות סוכר חום
10 פרוסות תפוז
5 פרוסות אשכולית
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ אשכוליות
3 כוסות לימונדה
1/2 כוס סודה
צרור נענע
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקנקן, מוזגים לכוסות ומפנקים בקרח.
סנגריה
המרכיבים (ל-4 כוסות יין):
1/2 בקבוק יין אדום צעיר
מיץ מתפוז 1
4-5 פלחי תפוז
1-2 חופנים של ענבים חתוכים
1 מקל קינמון
2 יח' ציפורן
אופן ההכנה:
- מכניסים לקנקן את הענבים והתפוזים. מוזגים פנימה יין, מיץ תפוזים, מוסיפים קינמון וציפורן ומכניסים למקרר למספר שעות.
- ממלאים את הקנקן בקרח, מערבבים ומוזגים.
רוזה דובדבנים
המרכיבים (ל-2 כוסות ייו):
כוס יין רוזה
1/2 כוס מיץ דובדבנים/תירוש
2 דובדבנים לכוס
2 ענבים חצויים לכוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את המרכיבים בכוסות, ומפנקים בקרח.
המתכונים באדיבות שף חנוך שכטר, הכלים באדיבות "גולף אנד קו", הצילומים התקיימו ב"פאטיו בר" תל אביב