שתף קטע נבחר

 

כסף לבנקים בעזה: המדינה חשפה את פרטי ההסכם עם טורקיה

המדינה הגישה לבג"ץ את תשובתה לעתירות שהוגשו בעקבות החתימה על הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה ומבקשת לדחות אותן: "זהו הסכם מדיני מובהק שכריתתו מצויה בגרעין הקשה של שיקול הדעת הנתון לממשלת ישראל". בתשובה מפרטת המדינה גם את פרטי ההסכם, כולל העברת כספים לבנקים המאושרים לפעול ברצועה

 

נתניהו על ההסכם: "אינטרס עליון"    (צילום: רויטרס)

נתניהו על ההסכם: "אינטרס עליון"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

העברת כספים לבנקים ברצועה, פרויקטים לטובת האוכלוסייה בעזה: אלה הפרטים שעולים מתשובת המדינה שהוגשה היום (ב') לבג"ץ בעקבות העתירות שהוגשו נגד הסכם הפיוס שנחתם עם טורקיה. המדינה מבקשת לדחות את העתירות שהגישו משפחות שכולות וארגון "עוצמה לישראל" באמצעות ארגון "שורת הדין" ועורך הדין איתמר בן גביר.

 

בתגובתה טוענת המדינה כי יש לדחות את העתירה על הסף מכיוון שההסכם הוא בגדר "הסכם מדיני מובהק שכריתתו מצויה בגרעין הקשה של שיקול הדעת הרחב הנתון לממשלת ישראל לנהל את ענייני החוץ והביטחון של המדינה".

 

לתגובת המדינה צורף גם עותק של ההסכם ובו נכתב כי ישראל תשלם 20 מיליון דולר לחשבון בנק "שנפתח על ידי ממשלת טורקיה כדי לפצות את המשפחות השכולות במהלך תקרית המשט".

 

משאית ראשונה מהספינה הטורקית    (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)

משאית ראשונה מהספינה הטורקית    (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הסחורה הטורקית במעבר כרם שלום (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון) (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)
הסחורה הטורקית במעבר כרם שלום(צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון) (צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)
(צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון)

בנספח של ההסכם נכתב כי ישראל מקדמת בברכה שיתופי פעולה עם טורקיה "על פרויקטים לטובת האוכלוסייה בעזה", בהם ייצוא סחורות לעזה והעברת כספים מטורקיה באמצעות הבנקים המאושרים לפעול ברצועה. כן נכתב כי "ישראל מברכת על נכונותה של טורקיה לבנות מתקן התפלה ברצועת עזה".

 

בעתירה נגד ההסכם נכתב כי יש להתנות את ההסכם "בהרחקת מנהיגי חמאס מטורקיה והפסקת תמיכה טורקית בחמאס". המדינה טענה בתגובה לעתירה כי לממשלה יש סמכות רחבה לניהול ענייני החוץ והביטחון של המדינה. "מדובר בהסכם מדיני הנושא עמו תועלות ביטחוניות מדיניות שאין בית משפט זה נוהג להידרש לשכמותן", נכתב בתגובת המדינה, "קל וחומר להתערב בהן. זאת, לא רק בשל היעדר כלים מתאימים - אלא גם ובעיקר בשל אופי הסמכות והאחריות המסורה לרשות המבצעת בעניין זה".

 

המדינה טענה בתגובה שהיא הגישה כי מדובר בהסכם שהוא תוצר של "שיח בין-מדינתי מובהק שהושג לאחר מו"מ ממושך מתוך ראייה מפוכחת כי זו התוצאה הטובה ביותר שניתן להשיג בנסיבות הקיימות. תוצאה המגשימה תועלות מדיניות, ביטחוניות, אסטרטגיות מובהקות למדינת ישראל".

 

אתמול בצהריים הגיעה ספינת הסיוע הטורקית לנמל אשדוד ובה מזון, תרופות וצעצועים, שמיועדים להיכנס - לאחר בדיקה ביטחונית - לרצועת עזה בעקבות חתימת ההסכם. היום הגיעה משאית ראשונה מאוניית המשלוח למעבר כרם שלום עם משלוח של צעצועים וחיתולים, בקרטונים הנושאים את דגל טורקיה. אנשי רשות המעברים במשרד הביטחון ונציגי מתאם פעולות הממשלה בשטחים פרקו את הסחורה כדי להעבירה לרצועת עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים