בשיבא טעו בפענוח האק"ג - בן 39 מחוסר הכרה 3 שנים
שבועיים אחרי שעבר בדיקת סקר מנהלים בבית החולים שיבא, עם תוצאות תקינות לחלוטין, בן 39, מנהל של אחד המלונות הגדולים בארץ, לקה בהתקף לב ועד היום (3 שנים) מצוי בחוסר הכרה. בפשרה חסרת תקדים שילם בית החולים למשפחה 8 מיליון שקל בגין פענוח שגוי של בדיקת האק"ג. שיבא: "מצרים על המקרה, ביה"ח פעל בשקיפות מלאה מול משפחת המטופל"
פסק דין חסר תקדים קבע כי המרכז הרפואי שיבא יפצה חולה שלקה בלבו ב-8 מיליון שקלים, לאחר שהרופא הקרדיולוג הבכיר פענח את האק"ג כ"תקין" למרות הממצאים המדאיגים.
האירוע התרחש לפני כשלוש שנים, כאשר מנהל של אחד מבתי המלון הגדולים בארץ הגיע לבדיקה שגרתית במכון סקר מנהלים של בית החולים שיבא בתל השומר. המנהל שהיה אז בן 39 , נשוי ואב ל-3 ילדים, נשלח בתום הבדיקה לדרכו לאחר שנתבשר כי מצב בריאותו תקין וכי תוצאות הבדיקה טובות.
אלא ששבועיים לאחר מכן, הגיע המנהל בבוקר לעבודה והתמוטט בלובי של המלון עקב חסימת עורקים נרחבת. גם לאחר שהובהל לבית החולים איכילוב ועבר צנתור דחוף, לא הצליחו הרופאים להצילו והוא שרוי עד היום ללא הכרה ומטופל במוסד סיעודי.
"פענוח סביר היה מצביע על סכנת חיים"
בתביעה שהוגשה על ידי בני משפחתו לבית המשפט המחוזי בלוד, באמצעות עו"ד יורם אבירם, נטען שבית החולים שיבא התרשל בפיענוח בדיקת האק"ג והתעלם מהנתונים של הבדיקה שהצביעו על חסימת עורקים חמורה שהצריכה צנתור דחוף או ניתוח לב מציל חיים.הקרדיולוג הבכיר בדרגת פרופסור, שמסר לנבדק את תוצאות הבדיקה, לא הבחין בנתונים החמורים ושיחרר את הנבדק לדרכו כשהוא מדגיש באוזניו שהבדיקה תקינה.
לכתב התביעה שהוגש צורפה חוות דעת של פרופ' דן צבעוני, ראש אגודת הקרדיולוגים בישראל, שקבעה כי בפענוח סביר של הבדיקה ניתן היה לגלות שהמטופל בסכנת חיים ויש להעבירו בדחיפות לטיפול על מנת להציל את חייו.
"מטרת בדיקת המאמץ היא לזהות שינויים באק"ג שמצביעים על הפרעה בזרימת הדם ללב", כתב פרופ' צבעוני בחוות דעתו, "שינויים אלה מעידים על כך שקיימת היצרות העורקים הכליליים. אם היה התובע מגיע לחדר המיון, הוא היה נשלח בדחיפות לצנתור לב או לניתוח מעקפים. בהסתברות של למעלה מ-95% ניתן היה למנוע את התקף הלב אשר גרם לפרפור חדרים והצריך החייאה וגרם לנזק המוחי הקשה הקבוע ואת הנזק הלבבי".
לאחר הליך גישור ממושך הגיעו הצדדים בימים אלה להסדר לפיו בית החולים שיבא יפצה את משפחתו של מנהל המלון בסכום של כ-8 מיליון ש"ח. יש לציין כי אביו של הנפגע הוא אישיות בכירה בענף המלונאות בארץ. בית המשפט המחוזי אישר את ההסדר ונתן לו תוקף של פסק דין.
מהמרכז הרפואי שיבא נמסר בתגובה: מדובר אכן במקרה קשה ומצער. מיד לאחר האירוע יצרנו קשר עם המשפחה, הרופא המטפל נסע לביה"ח בו אושפז המטופל ושוחח עם המשפחה בשקיפות מלאה וכך נהגנו לאורך כל הדרך. ביוזמת הנהלת בית החולים הועבר המטופל לשיבא הן לטיפול ביחידת טיפול נמרץ והן להליך השיקום. צוותי בית החולים התנהלו כל העת מול המשפחה בשקיפות מלאה, וליוו את המטופל ומשפחתו לאורך כל הדרך. בית החולים שיבא לקח אחריות מלאה והיה שותף מלא ופעיל להשגת ההסכם האמור. שיבא מצר כמובן על מקרה קשה זה, הפיק הלקחים ויישם שינויים נדרשים על מנת שמקרים מסוג זה לא יישנו".
צפו: הישראלי שחזר מהמוות לאחר התקף הלב