שי-לי אקספרס: סלט טאבולה כרובית
מנה של בריאות: שי-לי ליפא עם מתכון סופר-דופר מהיר לסלט כרובית צבעוני שלא מצריך יותר מדי עבודה ושכולם ייהנו ממנו
בימוי: נעה רוזנפלד
טאבולה כרובית אקספרס
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
1 כרובית קטנה שלמה
3 מלפפונים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוסים לעיגולים דקים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
4 כפות שבבי שקדים
2 כפות שומשום
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
3 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. חולטים את הכרובית 2 דקות בדיוק. מוציאים ומסננים היטב.
- טוחנים את הכרובית במעבד מזון 4-3 שניות בפולסים עד שמתקבלים פירורים דמויי בורגול.
- מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
טאבולה כרובית
צילום: נועם פריסמן
שי-לי ליפא
צילום: נועם פריסמן
מומלצים